PARTYINFO

 

JESU

Datum konání:
09.12.2007 - neděle
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Jesu (uk), Fear Falls Burning (be)
Popis:
start 19:30
 
 
Jesu a Fear Falls Burning odehrají koncert v Akropolis
 
 
Začínají zimní dny. Šedou oblohou občas ještě probleskne slunce. Večerní mráz, smogová krusta nad městem. A koncert Jesu… Ano, tahle jedinečná, magická kapela se 9. prosince vrací do Akropole, kde už Jesu hráli v roce 2005 coby předkapela Isis. Od té doby ale urazili Jesu ohromný kus cesty: jejich zvuk zmohutněl, ale zároveň odkryl i něžnou polohu. Monumentální riffy rozostřily kontury a převalují se pod nánosem dalších zvuků, které evokují britské kytarovky ze začátku 90. let. A je taky patrná stále zřejmější inspirace Joy Divison nebo Swans (jejich legendární zpěvačka Jarboe mimochodem hostuje na novým EP Jesu s názvem „Lifeline“)…

Justin K. Broadrick (ex – Napalm Death, Head Of David, Godflesh) je jedním z mála muzikantů, který jsou vždycky minimálně o krok napřed. V Jesu jako by ale náhle zpomalil a rozhlídl se kolem sebe. A ten pohled za to stojí – mírně zvlněná krajina, v dálce je cítit moře, vítr pročesává koruny stromů. Jesu jsou soundtrack ke chvílím, kdy se svět zastaví, srdce si na chvíli odpočine a vy se necháte ukolébat. Shoegaze drone? Indie industrial/metal? To neřešte. Jen poslouchejte.

Jesu letos vydali hned několik nahrávek, klíčové je album „Conqueror“ a už zmiňované EP „Lifeline“. Broadrick je pravděpodobně vyrovnaný a spokojený, na vrcholu tvůrčích sil, a Jesu vystoupí 9. prosince v Paláci Akropolis ve vynikající kondici. Předkapelou budou „vintage drone“ maniaci Fear Falls Burning z Belgie a koncert začíná v 19:30.

Jesu: myspace.com/officialjesu
Fear Falls Burning: myspace.com/fearfallsburning
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016