PARTYINFO

 

NOC U MERKURA - 8. NAROZENINY SHOPU U MERKURA

Datum konání:
14.12.2007 - pátek
Místo konání:
Pardubice - Žlutý pes
DJs:
Josef Sedloň (radio 1), Lulu Rulez, Mr.Pupitz, Hech, Lucky Bob, Vaant, Mífa (bonga)
Info:
http://www.umerkura.cz
Popis:
vstup 79 czk
 
 
Josef Sedloň zahraje na osmých narozeninách Shopu u Merkura
Na naše osmé narozeniny jsme si pozvali Josefa Sedloně, kterého respektujeme nejen za jeho precizní mixování napříč styly, ale také coby opravdového znalce elektronické muziky a kvalitního rádiového DJe, který má až neuvěřitelný přehled o dění v muzice týče.
 
Josef Sedloň

znamení: Střelec

V 10 letech poprvé nahrávám s kazeťákem u reproduktoru TV pořad ze San Rema a slyším elektrobotdisco. Poslouchám Abbu, Boney M, Hot Chocolate a Karla Gotta. Poté 2 roky klasické výuky na akustickou kytaru - dávám si Drupi, Beatles.Ve 13 letech objevuji Kraftwerk díky svému novému učiteli country písniček na kytaru. Zbožňuji Pražský výběr, OK Band, Abraxas a Pink Floyd.
V roce 1983 stavíme s tátou anténu pro příjem západoněmecké rozhlasové stanice Bayern III. Poprvé slyším Cure, New Order a U2 a nahrávám pravidelně každý večer z rádiových pořadů výběrové kazety Top Hits 83, 4, 5.Od 16 let začínám chodit na burzy s LP a CD (Slováč, Smíchov) a přicházím na spoustu další muziky jako žánry EBM (Front 242, Skinny Puppy, FLA), 4AD kapely jako Cocteau Twins, DCD, Wolfgang Press; Rock v Opozici (Art Zoyd, Universe Zero, Art Bears) a industriální kapely jako Einsturzende Neubauten, Test Dept. a hlavně Laibach. Ke konci 80. let navštěvuji CD půjčovnu v Technickém muzeu a doplňuji si diskografii kapel jako Siouxsie and the Banshees, Smiths, Sonic Youth, Brian Eno, King Crimson.

Revoluce´89 - v květnu roku 90 mám své první Djské vystoupení z kazet na Strahově v klubu 007, kde hraji i 2x týdně do podzimu 97. V létě roku ´90 rozjíždíme s kamarádem pořad Nezávislá scéna pro stanici Mikroforum ČR. Začínám navštěvovat nově otevřenou půjčovnu CD v Paláci kultury a začínají mě bavit kytarovky (Happy Mondays, Spacemen 3, Fugazi, Nirvana) Ale také tvrdší záležitosti jako Ministry, Klute, Počátkem roku 91 dostávám nabídku na vysílání v Radiu 1 - tehdejším Stalinovi, a tak 15.2.91 vysílám 3x v týdnu – út + čt + ne. Od začátku svého vysílání se snažím představovat nové styly a kapely z oblasti alternativní hudby a vůbec sledovat současný vývoj muziky. Od roku ´91 připravuji pořad Novinky na alter. scéně, od r. ´93 pořad Seance a od r. 95 pořad Intro (1.díl - William Orbit). V roce 1992 absolvuju první taneční party v klubu UB Quity a od té doby se začínám nejvíce hudebně věnovat žánru současné taneční hudby ve všech jejích podobách a fúzích.
V roce 1995 pak spoluzakládám agenturu Lighthouse a později také vydavatelství Lighthouse recordings.

Od poloviny 90. let také pravidelně hraju z gramofonů po klubech v celé ČR, stylově hlavně tribal/progressive house, techhouse, a v současnosti hlavně breakbeat. Vydal jsem také 2 mixované kompilace Pure Future 2001 a 2003. Od začátku roku 2003 jsem také působil i na celoplošné stanici ČRo Radiožurnál, kde jsem jednou týdne připravoval pořad Alternativa. Od konce roku 2005 spolupracuji s klubem Palác Akropolis na koncertní serii Music Intimity, kde se snažím přestavit to nejzajímavější ze současné alternativní hudební scény. Zároveň od roku 2005 spolupracuji s pořadem Čajovna na ČRo 3 Vltava a zde dělám dva hudební pořady, každou třetí středu v měsíci pořad Alternative, který představuje novinky z alternativní hudby ze zahraniční a každý první pátek v měsíci pořad Ambient, který je zaměřen na klidnou, meditační hudbu.V současnosti jsou v mých setech nejvíce ke slyšení styly jako electro/trance/minimal house a breakbeat.

Josef Sedloň
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016