PARTYINFO

 

L U B E

Datum konání:
10.12.2007 - pondělí
Místo konání:
Praha - Kongresové centrum
Live:
Lube (ru)
Popis:
start 18:00
 
 
Lube - kultovní ruská kapela poprvé v České republice
Skladby jako: „Atas”, „Kambat”, „Sirota Kazanskaja”, „Ameryka” dobyly nejen celé Rusko, ale přesáhly také jeho hranice. Již od prvních koncertů v roce 1987 byla kariéra tohoto ruského hudebního fenoménu velmi úspěšná. V České republice budeme mít poprvé možnost zhlédnout tuto kultovní a zároveň kontroverzní skupinu živě 10. prosince. Lube je pop rockovou formací zaměřenou na národní a military tématiku, což rovněž přispělo k jejich úspěchu. Prosincový koncert v Kongresovém centru je jedinečnou příležitostí vidět jejich živé vystoupení a poslechnout si, že mají skutečně co říci.
 
Skupina byla založena v roce 1987, když hudební scéně dominovala pop music. Jejich nový, zcela odlišný a originální postoj k hudbě jim zajistil neobyčejný zájem veřejnosti. Výjimečný je jak jejich repertoár, tak jejich image – svalnatí muži zpívající v nátělnících písně s vojenskou tématikou.

Lube fantastickým způsobem spojuje pop a rock s folkovou hudbou a elektronickými beaty, což jim dodává jedinečný a charakteristický zvuk a zprostředkovává posluchačům atmosféru předválečného Ruska. Kombinují témata z carského Ruska s prvky z bolševické éry, sami styl nazývají “historickým rockem”. Jejich hudba navazuje na melodie a zvuk důvěrně známý Rusům mnoha generací.

Po turné po státech bývalého Sovětského Svazu dobyli také další Evropské země a USA. Tento rok chystají svůj první koncert v České republice, na němž českému publiku představí své největší hity: „Atas”. „Roulette”, „Tram nr 5”. Tyto skladby se v Rusku staly téměř neoficiálními státními hymnami. Působivé texty o odvaze a hrdinství vojáků bránících svou zemi, stejně jako příběhy o lásce, citech a přátelství jsou velmi populární a přitahují lidi na jejich živá vystoupení. Podle kritiků jsou Lube hlasem mladé generace Rusů, který vyjadřuje jejich pocity a hovoří o jejich problémech.

Díky jejich talentu, ambicím a pochopení ruského ducha se muzikanti ze skupiny Lube stali mezinárodními hvězdami a jejich hudba známá po celém světě.” (Myśl Polska)

10. prosince 2007, Kongresové Centrum Praha, od 18:00 hod.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016