PARTYINFO

 

BHARATI

Datum konání:
18.12.2007 - úterý
Místo konání:
Praha - Kongresové centrum
Live:
Bharati (indie)
Info:
http://www.makroconcert.cz
Popis:
start 20:00
 
 
Bharati @ Kongresové centrum Praha
Velkolepá indická podívaná Bharati je nejlepší lék na nudu a melancholie v mrazivý prosincový večer. Tvůrci Bharati spojili všechno, co je nejatraktivnější v bollywoodských filmech v jednu neopakovatelnou show, kterou tentokrát uvidíte živě v Praze! Opojné představení tvořené téměř stovkou hudebníků a tanečníků zavede diváky do úplně jiného exotického světa, jako z Pohádek tisíce a jedné noci.
 
Indický filmový průmysl je největší na světě a kinematografie má pro indickou společnost téměř neuvěřitelný význam. Bollywood jako neformalní název sídla bombajské továrny na sny vznikl ze spojení slov Bombaj a Hollywood. Ročně se tam vyrobí přes 1000 filmů a ty pak za rok shlédne asi 12 milionů diváků. V poslední době se indická kina setkávají s mezinárodním ohlasem. V čem tkví jeho tajemství? Tradiční příběhy z Bollywoodu jsou jako indické kari – voňavý pokrm plný koření. Také k jejich přípravě je třeba použít jen ty nejlepší přísady, zejména konflikt a příběh o lásce, která končí happy endem. Pravidlo je jednoduché: Pokud příběh nechává diváky lhostejnými, nezaujme je osudem hlavních hrdinů, je to jednoduše špatný příběh. Ve hře indických umělců nenajdete žadné pózerství. V jejich zpracování jsou smích a slzy nefalšované. A asi proto je tak snadné zapůsobit na publikum... Indičtí diváci nejsou zdaleka pasivní během vystoupení svých oblibených filmových herců. Přichazí do kina pravě proto, aby se hlasitě smály, oplákavaly osudy nešt’astných milenců, a jejích pronásledovatelům nahlas přát tragický konec. Diváci živě dopují hrdiny, recitují prvky jejich dialogů a zpívají spolu s nimi pisníčky.



To vše najdete i v představení Bharati. Největší filmové hvězdy z Bollywoodu, rychlé tempo příběhu, neuvěřitelný erotismus tanečníků, živá tradiční hudba, více než 800 rafinovaných kostýmů, napětí a silné emoce!

Příběh vypráví o lásce krásné Bharati, která ztělesňuje zakořeněný duch hinduismu a skrz naskrz moderního mladého inženýra Siddharta. Představení je plné slunce, emocí a hluku indické ulice, zkrátka připomíná procházku bombajským trhem, kde se míchají barvy, vůně a chutě, kde si každy může vychutnat exotické zvuky a obrazy barevného kaleidoskopu indické kultury. Vše spojují energické taneční vsuvky, podobající se trochu exotickému muzikálu, a trochu současnému videoklipu. Původ tanečních sekvencí v bollywoodských filmech je skoro pohádkový a navazuje na dobu, kdy indickou kinematografii kontrolovali Angličané. Filmaři používali symbolické taneční scény, aby zakryli koloniální cenzuru a přinesli lásku ke své samostatné vlasti. Po osamostatnění země indičtí tvůrci stále hudbou a tancem vyjadřují krásu Indie. 

Bollywood na jednu stranu vypadá jako tajemný a nepřístupný, na druhou – neuvěřitelně blizský. Láska, přátelství, rodina, oddání své vlasti..... těmto hodnotám rozumí lide jak v Indii, tak i v Česku. Ve své snaze přibližovat indickou kulturu evropskému publiku, se tvůrci Bharati pokouší dokonce i povzbudit diváky do společného zpěvu a tance na jevišti. Podaří se jim to i v Praze?

Vstupenky na představení jsou dostupné prostřednictvem portalů www.ticketpro.cz, www.ticketportal.cz, www.ticket-art.cz a www.ts1.cz. Více informací na www.makroconcert.cz nebo www.bharatitheshow.com.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016