PARTYINFO

 

KILL SWITCH PT.3

Datum konání:
15.12.2007 - sobota
Místo konání:
České Budějovice - K2
DJs:
Limewax (uk), Hanzall, Kloc, Chito, Forbidden Society, Thinngy
Info:
http://www.bubblebeatz.cz
info@bubblebeatz.cz
Popis:
start 21:00, vstup 99 czk
 
 
DnB producent Limewax míří do Českých Budějovic
Pán temnot, dítě ďábla, ukrajinský génius, 19letý zázrak, budoucnost d´n´b? Počátkem třetího tisíciletí drum´n´bassové postupy a patterny upadají do stereotypu, drum´n´bass ztrácí svou identitu a stává se platformou pro ostatní styly, pouhou formulí pro zefektivnění jakékoli hudby a její přenesení na taneční parket. To vše je přirozený vývoj a věc k nekonečné diskuzi. Inteligence však cítí, že je třeba oprášit význam sousloví drum and bass a znovu ho učinit samostatným nejen významem, ale i formou, bicí a basa se musí navrátit jako hlavní elementy, rytmus zavládnout nad melodií, kvalita a rafinovanost zvuku nad líbivostí a povrchností.
 
Moje první zkušenost s Limewaxem byla na Avalanche recordings (AVA004) - Ritual Station - The Limit, drum and bass v tu dobu pro mě překvapivě tvrdý a rozlámaný. Půlminuta poslechu mě přesvědčila o tom, že tohle je nový talent, čerstvá krev s novým a neotřelým přístupem k hudbě, kterou žeru. Uplynulo pár vinylů a ďáblík vystrčil rohy znova, můj bag zachvátil Master of the Dark, rozlámanost s ukvíleným motivem, který se nedá zazpívat ani zapískat, rozhodně ne pokud jste zcela při smyslech. Ale funguje…Basa rve koule a z bicích je cítit divokost, breakcore a punk. To vše samozřejmě s dokonalým zvukem. Obscene recordings for real! Invasion na béčku jsem vstřebával dlouho, ale vhodně použitá, i tahle věc kupodivu roluje parket!

Pak přišlo Scars on the horizon LP, o kterém bych se mohl rozepsat na několik stran, ale kdo by to četl…Na první poslech jsem si řekl: „Hurá! Ušetřený prachy! Deset věcí podobnejch singlům co mám!“ Samozřejmě, ale háček je v tom, že velká část z nich je vytvořena se stejnou rafinovaností a originalitou. God, The Escape, Everything, The Seed (s vokálem Karla Rodena, he he), věci s nezaměnitelným rukopisem, které hraju. Rolující bicí, činely co řežou, basa co masíruje a drtí kosti. Limewax je hlavně o bicích, a hlavně o bicích je taky track Scream War, který mě v tuhle chvíli dostává nejvíc. Je to energie valící se s intenzitou tisíců šípů vystřelených v Posledním Samuraji, řev bicích na hardcoreovém konzertu pro desetitisíce lidí podbarvený kytarovými samply. Dokonalá jednoduchost, dokonalá účinnost. Drum and bass téměř bez basy, oholený až na samotné jádro, na samotnou podstatu, podobně jako rovný a minimalistický Attack, kde už basa přidává ruku k destrukci a strhává vás jako proud divoké řeky. Nečekal jsem, že mě Limewax brzy něčím překvapí, ale pak přišla Golden Path a bylo rozhodnuto, další do sbírky…Minimalistický postup a totálně plechový sound, přesně to, co ve světové d´n´b produkci chybělo. Aby byl výčet placek v mém bagu kompletní, dám do placu ještě Cleansed by a Nightmare, na které Limewax spolupracoval s Dylanem. Zkušenost a nápad, na první poslech…

Abych to shrnul, neměl jsem na vybranou, musel jsem Limewaxe pozvat, abych se přesvědčil, že někdo, kdo dokáže obrátit d´n´b scénu naruby v 19ti letech skutečně existuje… Nenechte si ujít tenhle neopakovatelnej zážitek, budoucnost d´n´b, tady a teď, Bubblebeatz.cz presents Limewax micro-tour: 14.12.07 Cross Club - Praha, 15.12.07 K2 - České Budějovice. Připravte se na neskutečnej nářez!!!
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016