PARTYINFO

 

APOKALYPSA - VIRTUAL REALITY

Datum konání:
20.02.2009 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Vitalic, Ben Sims, Ade Fenton, CJ Bolland & Mc Screen, Tetrapak aka Boris S & Arkus P, Acid Flux, LayDee Jane, Michal Poliak, Dan Cooley, Stepan Bruck, Efendy, Jeaniss, Alexx Van Den Berg
Popis:
vstup předprodej 449 czk
Line-up:
Construct stage:

19:00 - 20:00 JERRY
20:00 - 21:30 JAMAL DJ'S
21:30 - 22:30 MISA SALACOVA
22:30 - 00:00 ADE FENTON
00:00 - 01:30 VITALIC
01:30 - 03:30 BEN SIMS
03:30 - 05:00 CJ BOLLAND & MC SCREEN
05:00 - 06:30 BORIS S & ARKUS P
06:30 - 08:00 ACID FLUX

Jagermeister stage:

19:00 - 20:30 JEANISS
20:30 - 22:00 EFENDY
22:00 - 00:00 DAN COOLEY
00:00 - 02:00 LAYDEE JANE
02:00 - 04:00 MICHAL POLIAK
04:00 - 05:30 ALEXX VAN DEN BERG
05:30 - ??:?? STEPAN BRUCK
 
9 čtenářů Techno.cz byl na této akci
 
Omluva Apokalypsa teamu Poslední informace před Apokalypsou Virtual Reality Poslední soutěž k Apokalypse - Acid Flux
Rozhovor k Apokalypse - Virtual Reality
Přinášíme vám rozhovor s DJi, kteří vystoupí na druhé stagei. Apokalypsa proběhne již v pátek 20. února naposledy v brněnském Bobycentru. Další informace najdete na: www.apokalypsa.com
 
Z jakého svého DJského/producentského počinu máš za poslední cca. rok nejlepší pocit a proč?

Jeaniss: Z DJského hlediska se mi dařilo, zásadní pro mě byl přestup pod křídla brněnského klubu 7nebe, který mi otevřel mnohé dveře. Díky, Michale a Honzo! Z hlediska producentského nejsem zatím nějak zvlášť činná, ale zasnažím se a co nejdřív to napravím.

Stepan Bruck: Paradoxně mám nejlepší pocity až začátkem tohoto roku, poněvadž jsem se dostal zase o trošku dál v produkování muziky a konečně se mi podařilo z velké části docílit toho, čeho jsem chtěl.

Efendy: Skvělý pocit jsem měl nedávno při mém vystoupení v Roxy, kde je vždy výborná atmosféra a vždycky se mi tam dobře hraje. A také si nemůžu vynachválit spolupráci s Jay Beckem, se kterým mívám společné vystoupení na residentní Electro Party a se kterým připravuji společný projekt.

Alexx van den Berg: Z DJského počinu mám nejlepší pocit, že jsem si mohl zahrát na nejlepší trancový párty v ČR - na brněnské E-motion a to boku Simona Pattersona. Z toho producentského mi udělalo největší radost hraní mého mash-upu Godd Smack dvojicí Ernesto a Bastion na holandské akci Mystery Land a hraní toho samého mash-upu Ronaldem van Gelderenem na rumunské akci Trance Vibrations.

Hodláš v letošním roce dosáhnout některého ze svých vysněných cílů nebo pokořit nějakou významnou metu? Dáváš si na Nový rok předsevzetí?

Jeaniss: Přímo předsevzetí jsem si nedala, protože ty já moc nedodržuju :D, ale ze všech sil se budu snažit co nejvíce vykouknout na scénu a dostat se do povědomí co nejvíce lidí a to v dobrém slova smyslu.

Stepan Bruck: Na Nový rok si už předsevzetí nedávám, protože se mi je nikdy nepodařilo dodržet. Chtěl bych se více přiblížit k vydání nějakého svého tracku. A pokud by se to podařilo v tomto roce, budu moc rád.

Efendy: V letošním roce chci pokořit velkou metu a to nasadit lepší úroveň mé pravidelné residentní noci Kinetic na soběslavské Palubě, kterou jsem převzal ke konci loňského roku. Na Nový rok si předsevzetí nedávám :).

Alexx van den Berg: Jako předsevzetí jsem si dal, že tenhle rok budu pracovat na své produkci. Jedním z mých cílů je si zahrát v létě na nějakým festivalu :).

Když se rozhlédneš v živočišné říši, jaké zvíře Tě nejlépe charakterizuje a proč?

Jeaniss: Želva nebudu, dinosaurus taky ne. Když už jsem ve znamení lev, tak nejspíš on. Asi proto, že si dokážu vydobýt to, co chci a hned to nevzdávám.

Stepan Bruck: O tom jsem nikdy nepřemýšlel. A upřímně řečeno, nevím :).

Efendy: Lev, protože je to znamení, ve kterém jsem se narodil a jeho charakteristika mne celkem vystihuje.

Alexx van den Berg: Jelikož jsem se narodil ve znamení ryb, tak ryba. A proč? Protože se tak jako ryba ve vodě cítím, myšleno tím, že když jsem na akci, tak mě to tam prostě baví. Ale musí to být dobrá voda.

Kdo nebo co Tě vlastně přivedlo ke hraní? Máš vlastní DJský idol či vzor?

Jeaniss: Byl to můj přítel, který se tomu dřív věnoval a když přestal, tak já začala. Idol či vzor nemám, snažím se být svá a nikoho jiného nekopírovat.

Stepan Bruck: To už je dávno. Řekl bych, že jsem se k tomu dostal jak slepý k houslím. Jednou se mě zeptal kamarád, jestli si nechci zahrát na diskotéce, tak jsem to zkusil. A až teprve pak mě to začalo bavit, přišel jsem tomu na chuť a postupem času jsem se dostal až k trancu. A vzor? Pořád stejný. Paul van Dyk. A ještě respekt Ferry Corsten.

Efendy: Je to asi deset let zpátky, co jsem poprvé viděl DJe tehdy ještě Electromajka :) ve starém klubu New York v Českých Budějovicích, jak do sebe mixuje desky, což jsem znal jenom z MTV a podobných hudebních kanálů a natolik mě to uchvátilo, že jsem si zaplatil Djský kurz :-). Z Djů mne baví např. Chris Sadler hlavně kvůli jeho perfektní technice míchání.

Alexx van den Berg: Ke hraní mě přivedl kamarád z dětství, ale zajímal ho jiný taneční styl než mě. Trance jsem objevil spolu s Paul van Dykem a Ferry Corstenem. Jako vzor jsem si právě vzal Paul van Dyka, Sander van Doorna a Simona Pattersona.

Jak Tě bralo okolí (kamarádi, rodina) ve Tvých DJských začátcích? Byl/-a jsi pro ně hned hvězda nebo spíše divný blázen?

Jeaniss: Moje začátky nejsou tak daleko. Kamarádí mě všichni rádi podporovali, akorát rodinka to ze začátku moc nechápala, ale už si zvykli na moje courání. Taky jim nic jiného nezbývalo :D.

Stepan Bruck: Rodina mě podporovala vždycky ve všem. Kamarádi to berou normálně. Myslím si, že pro ně žádná hvězda nejsem. A pokud ano, tak mi to nedávají najevo. A ani pro ně hvězda být nechci, protože by se ve finále mohly kromě jiného objevit i takové vlastnosti jako závist, pomluvy, atd. A nerad bych díky tomu přišel o kamarády. Takže jsem rád, že to berou takhle.

Efendy: U rodiny a většiny kamarádů jsem byl za blázna, což se postupem času naštěstí změnilo a teď mě podporují.

Alexx van den Berg: Rodina a přítelkyně mě vždy podporovali a jsem jim za to moc vděčný. Kamarádi mi ze začátku moc nevěřili, měli mě spíš za blázna, který si chce jen za mixákem zašmrdlat. Ale všechny začátky jsou těžké, a tak se má technika časem zlepšovala.

Představ si, že máš šanci zahrát si na party před hlavní hvězdou, kterou je právě tvůj idol, kterou skladbu pustíš na konec svého setu a proč?

Jeaniss: Tak byla by to určitě nějaká pořádná vypalovačka, která by lidi pořádně rozparádila. Už jenom proto, abych si užila ten poslední okamžik a vytvořila tu nejlepší atmosféru pro můj idol.

Stepan Bruck: Asi bych určitě nehrál jeho produkci. Pustil bych takovou skladbu, která by se podle mě v tu dobu hodila. Neumím říct jakou, protože nikdy nevím dopředu, co budu hrát. Improvizuju. Ovšem pokud bych hrál před svým idolem, tak bych byl asi hodně nervózní a spíš bych měl strach, abych konec setu nějak nepokazil. Akorát mám v hlavě skladby, které chci zahrát. Ale kdy, to sám dopředu nevím :).

Efendy: To takhle nedokážu říct… Vždy záleží na lidech a atmosféře.

Alexx van den Berg: Už se mi to s jednou splnilo a to se Simonem Pattersonem. Poslední věcí, kterou jsem hrál, byla Dogzilla – Frozen (Wippenberg remix). Původně jsem ji ani neměl v plánu hrát, ale když jsem viděl ten dav pod sebou, tak jsem ji tam musel pustit :). U zbytku netuším, co by to mohlo být za skladbu. Vždy záleží na atmosféře a na tom, jaký mám momentálně oblíbený skladby. Ale určitě by to byla nějaká pecka :).

Kde vidíš sám/sama sebe za 5 let, co se hudební scény týče?

Jeaniss: Otázka spiš měla znít, kde bych se sama chtěla vidět za 5 let :D. Kdo by nechtěl v tomto vynikat? Ale ne každému se to podaří. Takže bych se chtěla vidět před spoustou a spoustou lidí, kterým se opravdu moje hudba bude líbit, budou pořádně pařit a ječet :D.

Stepan Bruck: To je těžká otázka. Před pěti lety jsem netušil, že budu hrát na Apokalypse a že budu rezidentem E-motion, díky které jsem si mohl zahrát po boku světových trancových es. Také bych chtěl vydávat svou vlastní produkci a zahrát si s Paul van Dykem.

Efendy: Vidím se ve vlastním profi studiu, díky kterému chci produkovat kvalitní a nejen taneční muziku… Už aby to bylo :)!

Alexx van den Berg: Pět let je dlouhá doba a za tu dobu se toho může hodně změnit. Rád bych se ale nadále věnoval DJingu a dostával více nabídek k hraní :).

Jaký jiný koníček nebo zájem máš kromě hudby?

Jeaniss: Věnuju se profesionálně baletu. Ten mi zabírá hodně času, takže na ostatní věci kromě hudby a tance mi moc času nezbude, ale ráda si zahraju bowling, squash, kulec a takový ty podobný věcičky.

Stepan Bruck: Hudba je můj koníček. Jinak filmy, PC, hry.

Efendy: Za poslední půlrok jsem začal více sportovat a jinak se snažím věnovat se našim psům, se kterými s přítelkyní podnikáme dlouhé tůry…

Alexx van den Berg: Většina lidí mě zná jako fotografa, takže focení :). Ale snad nejoblíbenějším mým koníčkem je koukání na filmy.

Kdybys vyhrál/-a nebo jinak získal/-a najednou třeba 1 milion korun, jak bys s ním naložil/-a?

Jeaniss: Jela bych na pořádnou dovolenou, koupila si pořádný fáro, pořídila základní věci do nahrávacího studia a prostě si užívala života :D. Ale to se asi nestane.

Stepan Bruck: Kdyby to bylo teď, investoval bych do rekonstrukce našeho budoucího domku. Jinak bych asi vrazil hodně peněz do muziky, vybavil bych si řádně studio, zabezpečil rodinu a pokud by něco zbylo, udělal bych si s přítelkyní nějakou příjemnou radost.

Efendy: Vložil bych je na svůj účet :)!

Alexx van den Berg: Asi bych si koupil byt, po kterém se poslední dobou hodně poohlížím.

V současnosti u nás řádí chřipková epidemie. Jaký léčebný postup je podle Tebe nejúčinnější? Máš nějaký ověřený recept?

Jeaniss: Nejlepší je spát :D a spát a spát:D …najíst se a spát. To vždycky zabere!!!

Stepan Bruck: Spíš se divím, že ještě odolávám, protože každý rok minimálně jednou mě nějaká ta nemoc skolí. Zaručený recept není, ale nejlepší je přece potit se ve dvou ;).

Efendy: Vzhledem k tomu, že na tento rozhovor odpovídám z postele s teplotou, která mě zákeřně přepadla před 2 hodinami, tak sám ještě žádný ověřený recept nemám… Ale zkouším teď acylpyrin a čaj s citronem :).

Alexx van den Berg: Nemoci se mi naštěstí vyhýbají. Ale když už jsem nachlazen, tak si hned zalezu do postele s přítelkyní a vypotíme to ze sebe :).
 
Apokalypsa má vlastní značku pití! CJ Bolland a MC Screen: belgičtí techno kazatelé Jerry & Misa Salacova: "Naposledy na Boby, tak pojďme do toho!" LayDee Jane: "Virtuální realita mně nahání husí kúži" Acid Flux: "160 BPM zakázáno nemám!" V Bobycentru Apokalypsa definitivně poslední Představujeme dynamické podium a vizuální show na Apokalypse! Jak bude vypadat "koncert" Vitalica? Vitalic - elektrizující motor made in France Apokalypsa má svojí tancovací nafukovačku! Videosoutěž s Benem Simsem! Ben Sims - pán tří gramofonů Apokalypsa - videosoutěž s Vitalicem! Ade Fenton - Mistr industriálního zvuku Tetrapak aka Boris S & Arkus P: "Nic odpočinkového určitě nečekejte!" Virtuální realita Apokalypsy zná line up Apokalypsa přináší první informace k plánovanému 31. dílu Apokalypsa spouští předprodej pro svůj 31. díl

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Apokalypsy – Virtual Reality od Čéši Videa z Apokalypsy od Ronnyho a dalších Vyjádření k Apokalypse Virtual Reality
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016