PARTYINFO

 

HOUSE FACTORY LIVE

Datum konání:
26.01.2008 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Filterheadz (Maarten Wilmaers), Martin Gredner (house factory/fabric), Dan Cooley (roxy), Jerry (apokalypsa), Michael Poliak (ex BB Mike), Ringo (fabric), Robiq (fabric)
Line-up:
21:30 - 23:00 Ringo
23:00 - 00:30 Dan Cooley
00:30 - 02:30 Filterheadz (Maarten Wilmaers)
02:30 - 04:00 Martin Gredner
04:00 - 05:00 Jerry
05:00 - 05:30 Michael Poliak vs Jerry
05:30 - 06:30 Michael Poliak (ex BB Mike)

1st floor stage:
23:00 - 03:00 Robiq
 
 
House Factory Live již tuto sobotu ve Fabricu
 
 
Populární pořad rádia Helax House Factory, který připravuje každý čtvrtek mezi 19-22 hod. dj Martin Gredner bude mít svou premiéru v jednom z nej českých klubů, ostravském Fabricu. Níže si můžete přečíst biografii belgického projektu Filterheadz, předprodejové info a také doporučení naladit si rádio Helax (93, 7 fm – www.helax.tv), kde v období 21-25.1. budou probíhat četné soutěže!

PŘEDPRODEJ:
Předprodej definitivně spuštěn!
Lístky na 1.House Factory Párty rádia Helax zakoupíte v prodejně Titty Twister Ostrava (Nádražní 28, tram.zastávka Stodolní), samozřejmě v klubu Fabric a cena předprodejového kousku je 200 kč


PROFIL FILTERHEADZ


Zde najdete příběh dvou bratrů Wilmaersů, dětí sedmdesátých let. Je to příběh jejich životů kdy vynil byl král a 8stopé pásky tvořily historii. Příchodem osmdesátých let oba bratři vyrostli a začali je ovlivňovat kapely Police, U2, Simply Minds. V té době zakládají rockovou kapelu, kde starší z bratrů hraje na kytaru a mladší na bicí a oba cítili že se stanou v budoucnu rockovými hvězdami. V průběhu další doby dostal sen o rockových hvězdách zásadní obrat v jejich životě. Zjistili že jejich zájem o taneční hudbu se začal zvětšovat při poslechu takových umělců jako jsou Roger Sanchez, Masters at Work a David Morales. Celý pohled na taneční hudbu v té době byl hodně neznámý a teprve začal prosvítat po celé Belgii. V té době začali chlapci experimentovat s loopy a disco samply.

Jejich první house track pod názvem Armed vyšel na Headroom a majitel tohoto labelu Baart Grineart si všimnul jejich potenciálu a vzal je pod svoje křídla a v té době je učil vše o tom co potřebovali vědět o taneční hudbě, beatu a zvuku. Pod několika přezdívkami vydali několik tracků a později se rozhodli pro myšlenku vydávat další filterdisco pod názvem Filterheadz.

Přelom v jejich kariéře se stal když Jo Casters, majitel A&R labelu našel několik jejich ranných prací na svém stole. Okamžitě je kontaktoval a požádal je o řetězec remixů pro Minimalistix Struggle, ale Jo chtěl více. V té době Bert a Maarten si to namířili na Ibizu vyzkoušet atmosféru a objevili celek Sasha a Digweed. Ještě dnes jim zvoní v uších zvuk z tracku Space Terrace. Hned po návratu zamířili do studia producentů Sasha a Digweed a začala práce na remixech ve stylu progressive. V současné době Filterheadz tvoří tracky ve stylu progressive, ale pouze s tvrdším beatem a ostřejším stylem. Například remixy pro Hooj, Platibus, Nebula a Deviant.

Později se ukázala platná spolupráce s Zzino a Tomaz na techno produkci. Na labelu Headroom vyšli tracky Session a Traction, které si našli i Carl Cox a Marco Bailey. Coxův label Intec později požádal o Latin techno track. A to byl začátek vzniku skladeb pod názvem Sunshine a Latin Loopworks, které se staly obrovským hitem po celém světě. V tom roce se Sunshine stává letní hymnou na Ibize. Po té příchazí další nabídky na remixy pro Green Velvet (La La Land), Bedrock (Emerald), Whatever Girls (Activator), Eddie Amador (House Music), Kira (I´ll be your angel) a to jmenujeme pouze některé. V té době se bratři radovali z jejich rychle rostoucího postavení mezi producenty. Jejich desky se prodávaly jako nikdy předtím a proto to byla další výzva pro další track. Později vydávají jejich debutové mix CD Tribalicious kde všichni poznali jejich pravý zvuk který používají do dneška. V roce 2004 vydávají další obrovský hit Yimanya, který se opět stává obrovskou melodií na Ibize a na celém světě. Byl tak obrovská že Pete Tong a další světový DJs měli tento track na prvním místě ve své top 10. Později dostávají obrovskou podporu od Djs kteří hrají techno, house, trance. Tento track hráli opravdu všichni (Pete Tong, Tiesto, Sander, Jules atd). Po té následovaly rozsáhlé turné po celém světě a přitom si našli ještě čas udělat remixy pro Faithless, Dido, Delirium, Tranquility Base a také Call on me pro Erica Prydze.

V roce 2005 zakládají vlastní label Love Distortion na kterém pokračovali ve svém záření na tanečním poli s hity Endless Summer, Cartagena, Santiago, ale tentokrát na svém labelu. Opět se dočkávají podpory z celého světa a jejich desky se prodávají i v Indii, kam později zamíří na jejich turné.
Už jim věříte?
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016