PARTYINFO

 

HAVANA CLUB TOUR DE BAR 2007 - FINAL COMPETITION

Datum konání:
22.02.2008 - pátek
Místo konání:
Praha 7-Holešovice - Výstaviště
DJs:
Salomé de Bahia & DJ Mellow (fr), Tráva, Manio & Charlie One, Hector Lopez (esp), tba
Live:
Yvonne Sanchez & Band
Popis:
Finále prvního ročníku barmanské soutěže a party nejlepších podniků České republikystart, start 20:00, performance: Exkluzivní barmanská show, 10 exotic gogo dancers, bongo drummers, Reprezentanti 11 nejlepších podniků z celé České republiky se utkají v jedinečné barmanské soutěži a vy máte příležitost být u toho!
Line-up:
20:00 - 21:00 Latin intro music
21:00 - 22:00 Yvonne Sanchez & Band
22:00 - 22:30 Představení soutěžícich barů a barmanů
22:30 - 00:00 Elin & DJ Hector Lopez
00:00 - 02:00 Salome De Bahia & DJ Mellow
02:00 - 03:00 Charlie One & DJ Manio
03:00 - 03:30 Slavnostní vyhlášení vítězů barmanské soutěže
03:30 - 06:00 Tráva
 
 
Špičkoví barmani a Salomé de Bahia už zítra v Praze na Výstavišti
Do Prahy zamilovaná Yvonne Sánchez
Polsko-kubánská vokalistka Yvonne Sánchez původně nezamýšlela stát se jazzovou zpěvačkou, ale bylo jí osudem vydat se touto trnitou cestou. Zpěvačka s medově sametovým hlasem okouzlila obecenstvo po celém světě. Poté, co krátce účinkovala na bicí nástroje s Josefem Skrezekem v jejím rodném Polsku, přestěhovala se do Německa. V roce 1994 se přemístila do Prahy, kde potkala saxofonistu Mika Tramonta a kytaristu Maxe Voeglera, kteří jí pomohli objevit krásu jejího hlasu a vyšlapat cestu na světová pódia. V pátek 22. února si na jedno takové s kapelou stoupne na finále Havana Club Tour de Bar v Praze na Výstavišti.
 
Během několika měsíců se Sánchez stala pilířem pražské jazzové scény, hrála s předními hudebníky včetně basisty Roberta Balzara, pianisty Jana "Najponk" Knopa a saxofonisty Karla Růžičky ml. Její repertoár pojímal škálu jazzového standardu od Duka Ellingtona, Richarda Rodgerse a Lorenze Harta až ke zvukům bossa-novy Antonia Carlose Jobima.



V roce 1995 uskutečnila svůj první koncert ve slavném pražském jazzovém klubu Reduta, kde před ní hráli hudebníci tak odlišní jako Mile Davis nebo bývalý prezident USA Bill Clinton. Na pražské hudební scéně stále více vynikala, až se dostala na její vrchol, kterého dosáhla oceněním Vokalistka roku (1998) prestižní Českou jazzovou společností. "Zamilovala jsem se do Prahy. Něčím si mě zkrátka získala a já si řekla, že by bylo hezké tady nějaký čas žít," říká Sánchez.

Yvonne je úplný samouk a má osobitý interpretační styl. Novou píseň se učí čtením partitury nebo poslechem hudebníků hrajících na instrumentální nástroje. Pak se snaží vycítit slova, která by hudba přijala. Čistota jejího hlasu a smyslná interpretace jí vysloužila srovnání s hudebními velikány.

Cesta muzikanta se nikdy nedá plánovat a Yvonne není výjimkou. Účinkovala v Německu, Izraeli, Portugalsku, Francii, na Kubě a ve Spojených státech. Tyto různé kultury působily na její vývoj jako katalyzátor. Poté, co vybočila mimo konvenční pojetí jazzu, přijala za svou hudbu svého latinského původu, tedy bosa-novu a sambu. Tento vliv je slyšet na jejím debutovém albu "Invitation" z roku 2001, jež bylo nahráno ve spolupráci se slavným Triem Roberta Balzara.

"Během mé návštěvy Brazílie jsem měla možnost pracovat s různými umělci, jako je velký Juarez Moreira, jenž hraje s otcem bossa-novy, Tomem Jobimem a Esdrasem Ferreirou, ale také s mladými začínajícími umělci, jako jsou Cleber Alves a Marcelo Rocha. Tato zkušenost, jejich podpora a láska, zřejmá i v mé vlastní kompozici, mě přesvědčili o tom, že bych měla pokračovat v tomto hudebním žánru. Ten je určitě více brazilský než kubánský," přiznává smějící se Yvonne.
 
Manio: "Salomé je normální hvězda, chce jen limuzínu a zlaté příbory." Hello! Na výstaviště přijíždí DJ Mellow Latino kabaret Salomé de Bahia Na finále barmanského klání vystoupí Salome de Bahia, rodinné stříbro Boba Sinlara

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016