PARTYINFO

 

DISCOVERY

Datum konání:
15.02.2008 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Filterheadz (be), Michal Poliak, Agent, Home, Molczik, Majkl
Popis:
start 21:00, vstup 150/200 czk
Line-up:
20:00 gate open

21:00 – 23:30 Molczik + Majkl
23:30 – 01:00 Michal Poliak aka BB Mike
01:00 – 02:30 Filterheadz
02:30 – 04:00 Agent
04:00 – 05:00 Home

05:00 Tradiční Afterparty v klubu K2 v Kolárově ulici v Plzni
 
 
Discovery - last info + výherci volných vstupů Dancemedia má zbrusu nový web Discovery - Line up
DJ Molczik: "Hraní mě teď baví víc než kdykoli předtím!"
Další díl plzeňské technoparty Discovery, tentokrát s belgickou partičkou Filterheadz, je tu již příští pátek 15.2., a my jsme se rozhodli tentokrát vyzpovídat jednoho z domácích, rezidenta akcí agentury Dancemedia, plzeňského DJe Molczika. Řeč byla mimo jiné o stylu hudby, který teď hraje, o jeho plánech na tento rok, novém mixu, nebo třeba taky o začínajících DJích.  
 
Jak se má DJ Molczik na začátku roku 2008?

Skvěle. Nějak jsem poslední dobou nabitej novou motivací, energií...hraní mě teď strašně baví, ještě víc než kdykoli předtím. A myslím, že i lidi se baví. A o tom to celé je, nebo ne?

A jaký myslíš, že budeš mít letošní rok pracovně, tedy alespoň co se týká tanečních akcí v Plzni a v Čechách?

Pracovně? :) DJování pro mě není práce, to je pro mě radost. Radost, kterou sdílím na akci s přáteli, s lidmi, kteří si přišli zatancovat, zapařit. Každopádně co se týče plánů v DJingu, tak žádné určité nemám. Beru většinou věci tak, jak přicházejí. Nicméně jaro a začátek léta zatím vypadají velice slibně, což určitě sám víš. Zmínil bych asi určitě Sundance Warm Up tour, protože na tu já se těším moc! Začátek léta, teplíčko, víkendové výlety do menších západočeských měst... prostě pohádka. Já tohle mam strašně rád. Pak samozřejmě Sundance na Ostrově v Příchovicích, s Mazaným Láďou plánujeme další Bikiny a v srpnu se s přáteli chystáme do Dortmundu na Love Parade pořádně zapařit. Já myslim, že "pracovně" to zatím vypadá dobře. :))

Na internetu se objevil tvůj nový promo set. Celkem jsi zpomalil, takhle hraješ i na party? Ne, že bych to tedy o tobě nevěděl, ale zkus to vysvětlit i ostatním.

Zpomalil jsem, ale to už na podzim 2006. Už poslední set "Move" byl v pomalejších rytmech, stejně jako teď Bypass. Mě se "pomalejší" beaty líbí mnohem víc... Myslím, že je to i mnohem "tvrdší" muzika než rychlé techno...rozumíš... mnohem víc to kope! Spousta lidí je překvapená, když paří, paří a pak po chvíli zjistí, že to hraje třeba na 128 BPM. Někteří to ale už vůbec neřeší a prostě si to užívají. Těch je stále čím dál víc a to je moc dobře. A jestli takhle hraju i na party? Samozřejmě.

A proč Bypass?

Bypass znamená něco obejít, vynechat, vykašlat se na zajetou stopu. A to jsem já chtěl. Nahrát trochu něco jiného, než to co se tu hraje na většině akcí. V Česku se tahle muzika podle mě moc nehraje. Přitom jinde po Evropě, nebo po světě ano. A hodně. Ale nejlepší bude, když si to lidi sami poslechnou a udělají si svůj vlastní názor. Link je zde.

Výběr tracků je přizpůsoben tomuto mixu nebo je to tvůj momentální "top ten"?

Jsou to všechno věci co mam rád, ale není to top10. Chtěl jsem do toho mixu nacpat víc "poloh" toho, co mě poslední dobou baví. Takže se tam objevují jména jako Swen Weber, Gaiser, Paul Kalkbrenner remixující Ellen Allien & Apparat, Deadmau5, Oxia,...

Vím, že DJové o stylech mluví neradi, ale jak bys hodnotil uplynulý rok, co se týká vývoje stylů v taneční hudbě?

Mam určitý pohled na dění v Evropě, ale o tom mluvit nechci. No a v Česku tomu ani za mák nerozumím. Někdy mi přijde, že tady si jedem takový svůj vlastní svět, co se taneční hudby týče. A pro mě občas těžko pochopitelný.

A co technika, kterou jako DJ používáš?

Nejradši mam klasiku v podobě mixu Pioneer DJM600, gramofony Technics MK1210 a CD playery Pioneer CDJ1000 nebo 800. Sluchátka používám od firmy Sennheiser.

Jaká byla nejzajímavější akce v loňském roce z tvého pohledu, popř. který DJ tě konkrétně nejvíc pobavil?

Já byl teprve loni na své první Love Parade a potom jsem minimálně měsíc nemluvil o ničem jiném. :) Nestává se každý den, že bys pařil na jedné stagi spolu s milionem lidí. Takže asi Love Parade / Essen. A kdo mě nejvíc loni pobavil? Loco Dice a Westbam zrovna tam.

Dostal jsi se do pozice jedné ze stálic taneční scény a to nejen jako DJ. Co bys poradil mladým DJům, kteří mají pocit že jejich práce nepřináší kýžený efekt, tzn. že nemají kde hrát?

To vážně nevím. Necítím se moc v pozici, že bych mohl rozdávat nějaké rozumy. Každý si na to asi musí přijít sám. Pokud je někdo ale opravdu "dobrý", tak hrát bude. A pokud nikde nehraje, tak něco není v pořádku a on sám by se měl zamyslet co dělá špatně.  Být úspěšný DJ se nerovná pouze "umět hrát". To je jedna z podmínek, ale určitě ne jediná.

A mohl bys některé tvoje oblíbené "newcomery" jmenovat?

Nevím, jestli ti lidé vystihují pojem "newcomer", ale baví mě třeba domažlický Lucky Luke, z technařů plzeňský Muerte, trance hraje hezky Acidflash a minulý týden jsem slyšel příjemné minimal techno od místního DJ Irlbecka. Je spousta talentovanejch kluků.

Musím se tě samozřejmě zeptat i na Discovery, kterou chystáme teď na 15.2. s Filterheadz v roli headlinerů a dalšími DJs. Co ty si myslíš o tomto lineupu, nebo spíš jak bys ho popsal? Stručně.

Stručně?
Filterheadz – techno hitmakeři, které si plzeňské publikum určitě zamiluje.
Michal Poliak – totální energie ve stylu techno a techtrance. Vynikající bavič a dobrej kámoš.
Agent – porce tradičního techno nářezu.
Home – atmosféra, lehčí techno podané velice procítěným způsobem. Můj dlouholetý parťák.
Majkl – Discovery klasika aneb techno nášup od matadora.
Molczik – bez komentáře.

Počkej, jak bez komentáře? Na co se tedy můžou lidi těšit?

Škatule po mě nechtěj, sám nevím jak "mojí" muzice říkat. Bude to ale určitě úderná, tvrdší, leč ne zběsile rychlá taneční muzika, která doufám lidi rozpálí a připraví na hosty, kteří jsou na tuto Discovery pozváni. Ale nějaké překvápko samozřejmě připraveno mám. :)

OK, díky. A trochu klišé na závěr. Jakým drinkem by tě potěšil na party člověk, kterého jsi potěšil ty svým setem?

Nekouřím a nepiju, sexuálně nežiju, pěstím plané jabloně, furt se hrabu v záhoně. Ale kdo mi chce pozvat, tak nikdy nepohrdnu prazdrojem všech piv.


rozhovor připravili: Michal Dvořák a Anyrok
foto: hi-tech (techno.cz), Kamil (nubreed.cz), djmolczik.com
 
Víte určitě, kdo je DJ Agent a co už dokázal? DJ Majkl: „Nikdy jsem neměl zapotřebí machrovat…“ Discovery presents DJ Michal Poliak aka BB Mike Příběh belgických Filterheadz Discovery – info o předprodejích Belgičtí Filterheadz přijíždějí do Plzně

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016