PARTYINFO

 

DISCOVERY

Datum konání:
15.02.2008 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Alfa
DJs:
Filterheadz (be), Michal Poliak, Agent, Home, Molczik, Majkl
Popis:
start 21:00, vstup 150/200 czk
Line-up:
20:00 gate open

21:00 – 23:30 Molczik + Majkl
23:30 – 01:00 Michal Poliak aka BB Mike
01:00 – 02:30 Filterheadz
02:30 – 04:00 Agent
04:00 – 05:00 Home

05:00 Tradiční Afterparty v klubu K2 v Kolárově ulici v Plzni
 
 
Discovery - last info + výherci volných vstupů Dancemedia má zbrusu nový web Discovery - Line up DJ Molczik: "Hraní mě teď baví víc než kdykoli předtím!"
Víte určitě, kdo je DJ Agent a co už dokázal?
DJ Agent je na české scéně asi stejně známý jako třeba Filterheadz na té světové. Znají ho prostě všichni. Nicméně některé zajímavé detaily jeho kariéry už zas tak obecně známé nejsou. A jelikož je právě Agent jedním z hlavních hostů blížící se party Discovery (15.2.), tak si tyto „detaily“ pojďme společně poodhalit.
 
Vlastním jménem Martin Nauš. Do svých osmnácti let se hudbou prakticky nezabýval. Pak ale přišla éra kytarovek, kde mu nejvíce učarovali The Cure. V té době /1990/ se hudba stala jeho koníčkem číslo jedna. Posléze ho začíná stále více zajímat elektronická hudba, konkrétně EBM. Navštěvuje první koncert EBM kapely the Blind v pražském Edenu v roce 1991. Od té doby jsou EBM jako žánr a skupiny Front line Assembly, Skinny Puppy, Project Pitchfork, Leather Strip, Ministry a Young Gods hlavními oblastmi jeho hudebních zájmů. Tou dobou se seznamuje s Josefem Sedloňem, se kterým na několik let propadá kouzlu EBM a navštěvuje všechny koncerty u nás a některé v zahraničí.

V letech 1993 až 1994 se s nástupem taneční hudby stále více zajímá o tento nový trend. Navštěvuje každý čtvrtek oblíbené techno noci agentury Planet Alfa v pražském klubu Radost a kupuje si svůj první gramofon. Téměř rok trénuje doma techniku a styl mixování. Je samoukem a všechno, co se tehdy naučil, odkoukal od zahraničních DJů, kteří v Čechách tehdy vystupovali. První neoficiální párty, na které zahrál, byla Sedloňova rezidentní noc v kladenském klubu 19 v roce 1995. V prosinci roku 1995 poprvé hraje oficiálně na párty v Berouně. Jeho koněm číslo jedna jsou na dlouhá léta Orbital. Taneční hudba je pro něj vším, takže 1.1. 1996 odchází ze zaměstnání a začíná se živit pouze hudbou. Stává se dvorním DJem agentury Lighthouse, která mu v jeho začátcích hodně pomohla. Dostává důvěru hrát na všech akcích této průkopnické hudební agentury. I díky tomu se stává stále žádanějším DJem a častěji účinkuje po celé České republice.

Hudební vývoj Agenta stále více směřuje k tvrdším a rychlejším skladbám. Z původně skoro až hitově založeného DJe se postupně stává mnohem vyhraněnější interpret. Jeho sety jsou stále tvrdší, podpořené čistým a energickým mixem, protože na technice mixu si vždy velice zakládal. Pokouší se tvořit první vlastní tracky a pomalu nakupuje studiové vybavení, které se zároveň učí ovládat. I v tomto oboru zůstává zarytým samoukem. V letech 1998 až 2002 je jednoznačně nejčastěji hrajícím DJem u nás. Je hostem v klubech téměř po celé Evropě a jeho vlastní produkce se stává konkurenceschopnou. S kolegou Džejárem pořádá v roce 2001 poprvé festival Svojšice 2001, který je úspěšný. Je to především techno festival bez hudebních kompromisů, kterým zůstal dodnes. Od té doby je z Martina nejen DJ a producent, ale také promotér. Svou prací bezpochyby přispěl k tomu, že techno je nejpopulárnější styl taneční hudby v ČR. V roce 2000 zakládá vlastní label Fylo, kde presentuje především vlastní tvorbu a tvorbu svých blízkých. Namixoval několik kompilací a na některé další přispěl vlastními skladbami. Velkou ctí mu bylo vytvořit remix pro jeho dlouhodobě nejoblíbenější domácí hudební projekt Extasy of St. Theresa. Od roku 2001 je oficiálním DJem společnosti Pioneer pro Českou a Slovenskou republiku. V srpnu 2005 vystoupil na nejvetším evropském festivalu Sziget v Budapešti po boku djů Rushe a Speedy J. Rushovi a Tině z Kne´deep agentury se natolik líbil Martinův set, že mu nabídli zastupování. Pro Martina to byla velká čest a bez váhání přijal nabídku.

Jeho styl je vyhraněný, tvrdý a často experimentální. Nepodléhá trendům a jde svou vlastní cestou.

Díky své nezávislosti na hraní zůstává hudebně svobodný a to je pro něj nejdůležitější.

oblíbené labely:
Inceptive, Wols, PVC, Surface, Nova Mute, Dynamic Tension, Counterbalance, Olga + Josef, Stimulus, Dawnwords, C-Side, Antidandruff, Fylo, Sitcom, Skint, Coda, Dole Gate

oblíbení DJs:
Cari Lekebusch, Dave Clark, Mark Bell, Surgeon, Loktibrada, Regis, Toky, Džejár, Boss, Speedy J, Takaaki Itoh, Go Hiyama,

aktuální TOP5:
1. Miss DJax - Hell’s bells
2. All stuff of Ortin Cam
3. All stuff of Bas Moy
4. All stuff of 3Headzahead
5. All stuff of Remo-con

DJ Agent Live @ Millenium party 12.10.2007
 
DJ Majkl: „Nikdy jsem neměl zapotřebí machrovat…“ Discovery presents DJ Michal Poliak aka BB Mike Příběh belgických Filterheadz Discovery – info o předprodejích Belgičtí Filterheadz přijíždějí do Plzně

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016