PARTYINFO

 

TECHNO JE VŠECHNO 2

Datum konání:
29.02.2008 - pátek
Místo konání:
Boskovice - DD Music Club
DJs:
Jamal DJs (JackR vs Malda), Sven Lucius, Scorn, Corten
Live:
Carlos Rios & Oliver Kucera (back2back live, nl)
Info:
http://www.disharmonic.cz
scornak@gmail.com
Popis:
start 19:00, vstup 90 czk
 
 
Carlos Rios: " Techno je párty a párty je život!"
 
 
Ahoj Carlosi. Jsem moc rád, že se vracíš opět do Česka. Zeptám se jak se vůbec máš?

Mám se dobře, díky. Momentálně docela zaneprázděn připravováním nové hudby pro párty u vás :-)



Máme za sebou rok 2007. Když se ohlédneš zpět, jakým byl tento rok pro tebe.

Rok 2007 byl dobrý, měl jsem spoustu hraní na spoustě krásných místech. Mezi ty nejlepší patřilo Awakenings a taky Apokalypsa. Tento rok začíná ještě o něco lépe.

Mám tvoje nové Flammable ep, které bylo vydáno na lebelu Zwart a je to skvělý počin a pro všechny techno dje mohu jedině doporučit. Takže nějaké další releasy? Jaké jsou plány pro rok 2008?

Další deska vyjde na labelu Arms s pořadovým číslem 16, společne s Djem Bossem, Boy Constrictor (polovička Radialu) a také Hiroaki Izuka. Pak bude následovat Hardsignal 11 společně s Oliver Kucera a Alex Carver. V současnosti pracuji na spoustě nových tracků, ale kdy a kde vyjdou to ještě nevím.

Hraváš na těch největších akcích po celém Holandsku a také v cizích zemích. Zdá se, že jméno Carlos Rios je už velice dobře známé všem, kteří poslouchají techno a také spoustě celosvětových djs. Mám pravdu?

Doufám, že ano :-)

Tohle bude tvá již třetí návštěva. Pamatuješ si kdy a jaké to bylo poprvné, když si u nás vystupoval?

Ano, pamatuji. Můj dobrý kamarád Radek (DJ Scorn) byl první kdo mě zabookoval pro Českou republiku, bylo to ve starém kině v Brně. Bylo to malá akce, ale moc jsem si ji užil a chtěl jsem se zase conejdříve vrátit.

Vraťme se trochu zpět a popovídat si o tvé poslední navštěvě. Vystupoval si na 25.výročí Apokalypsy. Je to už skoro rok.Od té doby se tvůj zvuk stal oblíbeným pro mnoho partypeople. Jak sis užil tuto noc a co si myslíš o takové párty jakou je Apokalypsa?

Bylo to něco užasného. Výborně zorganizované se spoustou štasných a spokojených navštěvníků.

Tvůj set patřil jistě mezi ty nejlepší jaké jsme mohli na Apokalypse slyšet. Když jsem poslouchal tvoje poslední sety jsou uplně jiné. Mám na mysli se spoustou nových tracků. Musíš být velice zaneprázděný ve svém studiu. Odkud vůbec bereš inspiraci?

Obvykle z nových akcí, na kterých mám vystupovat. Z každodenního života, kdy tě napadne nějaká myšlenka, dostaneš inspiraci udělat něco nového pro další párty. Moje zásada je hrát pokaždé jinak, jak to jen jde. Žádný mix by neměl znít stejně.

Máš dvojitý booking.V pátek 29.2. v Boskovicích a druhé den 1.3. v Plzni.Tentokrát nebudeš vystupovat sám, ale ve společném back2back live projektu s Oliverem Kucerem. Prosím představ nám trochu tento projekt.

Potkal jsem Olivera je to už pár let a stali jsem se "spoluviníky". Po naší první spolupráci na Awakenings jsem se rozhodli takhle vystupovat častěji. Od té doby hrajeme stále jen spolu a lidé z toho šílí. Hrajeme live ze dvou laptopů, mixáku a používáme efektor. Každý z nás hraje svoje vlastní skladby, většína z nich je jich ještě nevydaných.Takže je to vždy hodně čerstvé.

Tvůj booking se jmenuje Treshold. Představ nám ho blíže.

Treshold Bookings je rozrůstající se agentura s takovými umělci jako Patrick DSP (Canada), Vincent a Stephan de Wit (Zwart Rec.), Jan Liefhebber (Highland Beats label), Damian Keane a Dave Miller, Anoesjka, The Extender (Serbia) a další. Treshold je velice aktivní sdružení, hnutí, kde většina umělců jsou dobrými přáteli. Takže spousta spolupráce a společných releasů.

Párty v Boskovicích se jmenuje Techno je všechno. Čím je techno pro tebe?

Skoro vším :-) udržuje mě stále v chodu a také mladým. Techno je párty a párty je život!

Máš nějaké oblíbené Dje nebo producenty?Jakou hudbu posloucháš když zrovna nejsi ve studiu?

Oblíbených je spousta..jsou to jména jako Surgeon, Regis, Oscar Mulero, Inigo Kennedy,... Když nejsem zrovna ve studiu tak vlastně ani hudbu moc neposlouchám. Doma dávám přednost více uvolněné hudbě jako je třeba house...jen prostě zapnu nějaké internetové rádio.

Čemu dáváš přednost? Hrát v Holandsku nebo někde v zahraničí? Kde jsi zažil tu nejlepší atmosféru a jsou tvoje sety jiné, když hraješ doma nebo v zahraničí?

Dávám přednost hrát v zahraničí. V zahraničí se lidé nějak více zajímají o moji hudbu než v Holandsku. Možná je to proto,že tady máme spousty akcí každý víkend. Přijde mi,že zde jsou lidé už trošku zhýčkaní. Neřekl bych,že mám rozdílné sety podle toho jestli hraji u nás nebo někde venku, spíš se mění podle toho jaká je párty, na kterou jdu hrát a také s jakými dalšími umělci vystupuji. Snažím se prostě zapadnout do konceptu večera.

Těšíme se na tvoji návštěvu tady a na to jak si užijeme tvoji hudbu. Teď máš prostor pro,abys něco vzkázal lidem, kteří na tebe přijdou.

Buďtě připraveni....hodně připraveni!

Díky za rozhovor.
 
Druhé pokračování akce Techno je všechno

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016