PARTYINFO

 

AKON

Datum konání:
22.02.2008 - pátek
Místo konání:
Praha - Aréna HC Sparta Praha
DJs:
Maztah
Live:
Akon, Misha
Popis:
vstup 690 czk
 
 
Co čeká fanoušky na koncertě Akona?
Za necelý měsíc zavítá poprvé v kariéře do Arény HC Sparta Praha multiplatinový senegalsko-americký soulový a R&B zpěvák Akon, aby před pražským publikem zrekapitulovat svojí mega úspěšnou kariéru.
 
Syn jazzového zpěváka Mor Thiama se původně věnoval všem hudebním stylům, než pevně zakotvil v současné soulové a R&B hudbě. V tomto stylu vydal své debutové album „Trouble“, kterým si získal příznivce po celém světě a alba se prodalo více než 3 miliony kusů. Album bylo kladně přijato jak kritiky, tak veřejným publikem, které kromě kvalitní hudby zaujal i Akonův nezaměnitelný hlas. Jeho nový styl otřásl zavedenými hudebními pravidly a deník New York Times mu udělil ocenění „průkopník nového stylu“. Z prvního alba „Trouble“ zaznamenal největší popularitu singl „Lonely“, který rotoval v celosvětových éterech po mnoho měsíců. Následují album „Konvicted“ už bylo jen pokračováním úspěšné kariéry a čeští fanoušci se můžou těšit na singly z tohoto alba jako například energický „Smack That“, doplněný agresivními rytmy hvězdného Eminema, nebo „I Wanna Love You“, kam si přizval dalšího svého kolegu Snoop Dogga. Opravdových hitů má ale AKON více, jmenovitě „Don´t Matter“, „Sorry, Blame It On Me“ nebo poslední Wanna Be Startin´ Somethin´.

Mimo psaní a skládání svých vlastních songů se Akon věnuje produkci svých kolegů. Že je tato práce přínosem pro obě strany, mohl už mnohokrát dokázat na společných projektech se zpěvačkou Gwen Stefani, Rihannou, rapperem 50 Centem nebo dokonce Wyclefem Jeanem z kapely Fugees.

Akona doprovodí proslulý brněnský DJ Maztah a R&B princezna Misha.

Koncert pořádá WTF Entertainment a Depo Crew

Vstupenky v sítích Tickepro a Ticketportal od 690 kč!
 
Akona doprovodí v Praze Misha
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016