PARTYINFO

 

LEALOO

Datum konání:
25.01.2008 - pátek
Místo konání:
Praha - Delta
Live:
Folk3mail, Nikola Brasko, Lealoo
Popis:
start 20:00, vstup 100 czk
 
 
Koncert Lealoo v pražském klubu Delta
V pátek 25. ledna si na své přijdou příznivci trip-hopu a elektro-folku. Své síly spojí nezávislí písničkáři Folk3mail a Nikola Brasko -  třešinkou na dortu bude citlivá elektronika úspěšného seskupení Lealoo, včele s nápaditým melancholickým vokálem pozoruhodné zpěvačky evi.
 
Skupina Lealoo se pohybuje na pomezí elektronické hudby a rocku, vznikla v roce 2003 jen jako projekt. Do roka se z něj ale stala kapela s mezinárodním obsazením a v roce 2004 se stala objevem roku Radia Akropolis. Hudba Lealoo se line i jinými rádiovými vlnami jako jsou Radio Rock Zone či Radio Wave.

Citlivé elektronice vévodí nápadité aranže, rafinovaně stavěný triphop a výrazný ženský, často melacholický, zpěv. Přestože jde o relativně mladý projekt, Lealoo své pevné místo na pražské klubové scéně již získali - pravidelně koncertují ve svém domovském klubu Cross, kde v listopadu pokřtil svůj druhý singl z právě připravovaného alba (all the tears). Lealoo jsou často přirovnáváni k Lamb či Portishead. Složili hudbu k počítačové hře Dark Oberon (2005) a v témže roce ještě hudbu ke krátkému filmu Tomáše Veleckého „5 minut od metra“. V roce 2006 vyhráli hitparádu Radia Wave. Na jejich narozeninové party vystoupili v roce 2007 Lealoo společně s Nierikou a Khoibou. Vloni si též v zahráli jako předkapela slovenských Longital.

Na CD bych hudbu označila jako downtempo čili triphop, ale živě zníme rockovějc, downtempo až emo. Zpíváme anglicky,“ popisuje hudební styl Lealoo charizmatická zpěvačka evi.

... vydáte-li se na cestu s Lealoo, ztratíte se v mlze pochmurného downtempa ... na tomhle tripu vás bude pronásledovat šepot temných veršů v kontrastu s elektronickými prvky a melancholickým dívčím vokálem ...

Klub Delta, Vlastina 887, Praha 6, z kulaťáku busem číslo 218. Koncert začne ve 20:00 hodin, vstupné: 100,- Kč.

www.klubdelta.cz, www.lealoo.czwww.myspace.com/folk3mail, www.brasko.info
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016