PARTYINFO

 

ONE NIGHT!

Datum konání:
29.02.2008 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Dan Cooley, Bela En, Josef Sedloň
2nd stage - Nitrous (shadowbox.cz), 2K (shadowbox.cz)
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 zdarma, poté 100 czk
 
 
Páteční One Night! v pražské Roxy
Páteční nadílka hudby v režii djs Radia 1 - to je One Night! Klubová noc, která propojuje retrospektivní zvuk s tím současným, včetně mhoha různých remixů vám dobře známých věcí. V průběhu večera se tak můžete zavlnit nejen na hudbu současnosti, ale i na kapely a projekty navždy spjaté s frekvencí Radia 1 nebo klubovými parkety či podii.
 
Ze svých archívů tak Josef Sedloň, Dan Cooley a Bela En vytáhnou remixy Depeche Mode, Underworld, Chemical Brothers, Smashing Pumpkins, Silicone Soul, Deep Dish, Primal Scream, Groove Armada...zkrátka velmi pestrou směs, včetně novinek, umně smíchanou v dynamické house & breakbeat poloze.



V Roxy je One Night navíc podpořena dalšími dvěma residenty v podobě zástupců pořadu Shadowbox - 2K & Nitrous a jejich drumnbassovým výběrem, kterým zaplní celý chill out.

Otázky na djs byly tentokráte velmi záludné…;-)

1) Zkuste si vzpomenout na jednu zásadní písničku vašeho dětství, puberty a dospělosti.
2) Který remix kytarové kapely hrajete a proč?
3) Proč se vaše cesta potkala s Radiem 1 a ne třeba s Blaníkem?:-)


Josef Sedloň

1) Těch skladeb jsem mel vždycky víc, ale když si teď vzpomínám, ve 13 letech jsem byl úplně odvařenej skladbou Doot Doot od projektu Freur. Elektronická věc ve stylu new romance, hodně deep a na tu dobu neuvěřitelně zvukově propracovaná a hlavně nálada mě úplně dostávala. Později jsem zjistil, ze se jednalo o kapelu, kde účinkovali Rick a Karl z Underworld.-) Z českých věcí to bylo určitě cokoliv z alba Pražského výběru – Straka v hrsti….

2) No nevím, moc si teď nevzpomínám, ze bych něco hrál, někdy nějaký Smashing Pumpkins v remixu od Fluke, ale teď hraju Beastie Boys – Fight for your Rights (break bootleg rmx), protože to je prostě pecka a do mých breakbeatovych setů vždy velmi dobře zapracuje. Jinak slyšel jsem na Omid 16B teď moc povedený remix pro Cure – Lullaby…to bych hrál.

3) Myslím, že to bylo přirozené vyústění toho, kde jsem se od mládí hudebně pohyboval (burzy, alt. koncerty aj.) Nabídku do R1 mi dal tenkrát Jirka Neumann, se kterým jsme v polovičce 80.let hodně sjížděli ´novoromantické´ kapely a elektroniku.


Bela En:


1) Dětství: Michal David – Showman / puberta: U2 – One / dospělost: MJ Cole – Sincere

2) V poslední době mám pocit, že vycházejí samé kytarové remixy elektronických skladeb. Hraju ale spíš taneční remixy skladeb, které jsou blíž popu než kytarám (Robyn, Madonna, Mark Ronson). Z kytarovek si pamatuji, že jsem hrál Gabriel & Dresden remix skladby Read My Mind od The Killers. Zní pěkně, když remixér dokáže udržet melodii a drive vokálu a ještě to rozšíří o kvalitní taneční základ.

3) Protože to byl osud.


Dan Cooley:

1) V dětství božskej Kája a jeho "Volný den zítra mám". Při nedělním pouštění tohoto šlágru se na mě roditelé jen zlostně zubili:-) Taky Hanka Zagorka a její remake "Mimořádná linka Praha - Tokyo". Puberta přinesla spoustu popěvků, ale asi zásadní byli "Depešáci" v jakémkoliv množství.
Dospělost a The Cure navždy:-)

2)
Remix Smashing Pumpkins 1979, jen teď nevím, jestli je od Freelanda nebo False Prophet. Od druhého zmiňovaného určitě Unkle a Reign. Z těch aktuálních kytarovek mě toho zase tak moc nevzalo. Model přes jednu šablonu nemusím.

3)
Protože mozek.


Nitrous:


1) Co se týče raného mládí, poslouchal jsem vše, co vlastnili moji rodiče ve své hudební sbírce. Takže jako úplně malý jsem sjížděl Boney M, Helču, Dalibora Jandu, Locomotiv, Pink Floyd a další. Nejvíce v paměti mi ale utkvěla Enjoy The Silence od Depeche Mode, kterou žeru dodnes. V pubertě přišly nekonečné hodiny strávené u MTV. Z tohoto odbobí bych jako milovník železnice vyzdvihl Last Train To Transcentral od KLF, no a moje hudební dospělost se píše od Goldieho Inner City Life.

2) Nikdy jsem nebyl příliš kytarovej, rovnou mě vzala elektronika, takže možná nějaký hraju, ale nevybavím si.

3) Poslouchat v mém věku Blaník by bylo jako odstěhovat se od rodičů rovnou do domova důchodců...

2K:

1) Hana Zagorová - Duhová víla

2) Remix Falling Slowly od dvojky Markéta Irglová a Glen Hansard. Je to hit.

3) S Baníkem?
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016