PARTYINFO

 

O2 DANCE MUSIC AWARDS WARM UP - MINIMAL VS TECHNO

Datum konání:
01.02.2008 - pátek
Místo konání:
Praha - Retro Music Hall
DJs:
Sven Hanke aka Czernobyl (vibe mag/rabaukenalarm, de), Kaisersoze (aleph), Daho & Ginger (nula2.cz), The Kaos Boys (minimal set)
Popis:
start 21:00, vstup 100 czk, pro hlasující do půlnoci zdarma
Line-up:
21:00 - 00:00 The Kaos Boys
00:00 - 02:00 Kaisersoze
02:00 - 04:00 Sven Hanke
04:00 - 06:00 Daho & Ginger
 
 
Poslední informace k dnešnímu Minimal Vs. Techno v Retro Music Hall Anketa s DJi k Minimal vs Techno v Retro Music Hall
Minimal vs Techno v Retro Music Hall již tento pátek
Tento pátek bude v Praze patřit Warm Upům na 02 Dance Music Awards. V Retro Music Hall se zaměříme na hudební styly Techno a Minimal a jako headliner noci vystoupí německý dj Sven Hanke kterého vám právě teď představíme. Připomínáme, že vstup na akci je do půlnoci pro hlasující zdarma. Hlasovat můžete buď jednoduše z domova a přijít jen s potvrzovací smskou a nebo případně i na místě. Po půlnoci bude vstup za 100 kč.
 
Jmenuji se Sven Hanke a pod tímto jménem hraju i jako DJ – proč dělat věci složité. Mým domovem je malé město ležící u řeky Labe, situováno uprostřed tří velkých měst Drážďany, Liepzig a Chemnitz.

Od začátku devadesátých let jsem otrok hudby a hudebních mašin/elektronických nástrojů, možná také z toho důvodu, že jsem studoval na mechanického inženýra, odkud jsem si také odnesl titul. S posloucháním hudby jsem tedy začal už v té době. A právě proto jsem se rovnou dostal do kontaktu s tehdejším „rave-soundem“a producenty typu THE KLF apod. Velmi mě ovlivnila týdenní show“MTV Partyzone” se Simone Angel.

Jako každý i já jsem byl v úplných začátcích jen normální posluchač elektronické hudby z CDéček. První mixer a další DJské vybavení jsem si koupil v roce 1995 a jsem do této chvíle stále otrokem kouzla 1210. V Drážďanském vinylshopu „Hardwax“ jsem si pak koupil své první vinyly a každý den se učil jak mixovat.

V klubech hraju nejvíce energy techno, tracky vybírám srdcem i duší, ale poslouchám všechno možné. V mém kufru naleznete vinyly a tracky z Birminghamu, Chicaga, No Future/Brighton a Detroitu, ale také další hudbu laděnou do industrialu a elektra. Slyšet mě můžete hlavně v Německu, kde hraju od roku 1995.

Zároveň se jako novinář a editor podílím na německém časopise „Vibe magazíne“ kde jsou k nalezeni i mé rozhovory či portréty DJských velikánů(Surgeon, James Ruskin, Alan Oldham, Subhead, Mark Hawkins, House Of Fix, Recall 8 + Carsten Rechenberger, Syntax Error, Michael Forshaw, Feinwerk + Snork Enterprises) a mé recenze k deskám.


DAHO+GINGER (North Sound Works,Nula2)

Jablonečtí ´Murder Boys´ Daho a Ginger hrají od roku 1995. Jejich styl se vyznačuje především specifickým zvukem industriálního pojetí techna. Excelentně stále častěji kombinují moderní prvky taneční hudby s klasickou EBM a vše ještě zvládají prošpikovat hrubou elektronikou, jak v agresivní, nebo naopak té nejněžnější formě.

Byli prvními průkopníky tohoto stylu u nás v České republice a dnes jsou opět jediní, kdo vystupuje s tak originální hudební formou. Vynikající renomé si rovněž získali precizní, promyšlenou technikou mixu a vyjímečnou souhrou při vystoupeních na čtyři gramofony a dva mixy. V jejich zábavných a poutavých setech uslyšíte jak ty nejžhavější news, tak mnoho legendárních tracků, ke kterým má jednoduše dvojice D & G po dlouhá léta srdečný vztah.

Oba djs už vystupovali v každém menším i větším klubu v České republice a samozřejmě na celé řadě velkých party a festivalů, jako je například Orion Hall, Cosmic Trip, Citadela, Screaming The Truth a Summer Of Love. Také za našimi hranicemi mají svá pravidelná angažmá. Především v sousedním Německu s jistotou stoupá jejich popularita. Hráli tam na vyhlášeném festivalu Sonne Mond Sterne 2004 a hned dvakrát jako jediní ČR v legendárním klubu Tresor! Rovněž na sousedním Slovensku se tato dvojice již nesčetněkrát představila, například v bratislavském Uclubu, nebo na party Boomerang. Mezi další země, kde djs Daho & Ginger vystupovali patří Polsko, Chorvatsko a také Maďarsko. Zde D&G účinkovali na jednom z největších evropských festivalů Sziget.

V roce 2002 absoluvovali tito dva jedineční djs NSW Tour s neuvěřitelnými sedmnácti zastávkami, po boku jejich vzorů a později přátel, jako je Regis, Female, Surgeon, Makaton, a Function. O dva roky později také další ůspěšné Elaktrabel Tour, které mělo svou nejúspěšnější zastávku v Berlíně v klubu Tresor a v maďarské Budapesti ve vyhlášeném klubu Pacha.

Vedle klasického klubového techna se Daho a Ginger zabývají Intelligent Dance Music a electronickou scénou. Znát je asi budete i pod pseudonymem GADAP, kde se věnují právě experimentální elektronice a minimal music ve všech podobách.

Jsou majiteli obchodu a distribuce www.Nula2.cz. Mezi opravdu skutečnými milovníky elektronické hudby v ČR má dvojice Daho a Ginger velmi dobré jméno a renomé.
 
O2 Dance Music Awards Warm Up v Retro Music Hall

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z O2 DMA Minimal vs. Techno v klubu Retro od Čéši
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016