PARTYINFO

 

NOČNÍ ZMĚNA

Datum konání:
22.02.2008 - pátek
Místo konání:
Turnov - Turn-off
DJs:
Ála & Hugo Strike (klika/bastion), Daho (nula2), Sanny (sever sound)
Info:
http://www.turn-off.cz
sanny@techno.cz
Popis:
start 21:00, vstup 40 czk
 
 
Ála: "Od pondělí do pátku změnu, od pátku do neděle směnu."
Před party Noční Změna si Daho pozval jejího hosta DJe Alu na krátký pohovor. Z něj vyplívá, že Ala má rád cvakání, břinkání, bzučení, cinkání, bouchání, žblunkání, křápání, bručení, klikání, vrzání a občas i nějakej ten hlásek a v jeho barovém top 5 vede vodka před velkou vodkou:))
 
Ahoj Aleši, v první otázce Tě nemine pár formalit. Odkud je DJ Ála? Jakého stylu se od Tebe nejčastěji návštěvníci partys dočkají? Prostě se nám trochu představ a pověz, co jsi zač . )

Ahoj Davide. Takže něco o Alovi se nám zachtělo. Dobrá tedy. Ala pochází z východních Čech z malého městečka Jaroměř. Hraje asi tak necelých 6 let a co se týče stylu jeho hraní nazval bych to asi jako cvakání, břinkání, bzučení, cinkání, bouchání, žblunkání, křápání, bručení, klikání, vrzání a občas je tam nějakej ten hlásek.

Docela by mě zajímalo, jaká hudba na Tebe měla v mládí, ale i v nedaleké minulosti největší vliv. Když opomeneme současnost, co tě zahřeje u srdce, když po letech opět slyšíš? Samozřejmě se nemusí jednat o žádnou elektroniku.

Co mě hodně zaujalo jako uplně malýho caparta byli Queeni, to jsem prej vždycky pařil aniž bych věděl o co vůbec jde. O něco déle to byli KLF a jejich klípek na Last Train To Trancentral a pak samozřejmě týpci jako byli Afrika Bambaata, Dr. Alban nebo U96. Neminula mě ani éra The Prodigy, na těch jsem ulítával hodně dlouho a dodnes ulítávám, ale poslechl jsem si velice rád i kapely jako jsou Sepultura, Ministry nebo Nirvana. Co mě pak hodně ovlivnilo byli Kraftwerk, na ty nedám dopustit, jsou to jedny z mých nejoblíbenějších producentů. Jinak doma velice rád poslouchám třeba Portishead, Moloko, Aphex Twina, Stereo MC nebo Dreadzone jako právě teď. Jsem hold trošku takovej diskofil .

Vím, že všechno začalo v Jaroměři, v malém klubu Bastion 35. Jak se to stane, že se v tak zapadlém východočeském městečku podaří to co vám s Hugem, tedy vytvořit tak silnou fanouškovskou základnu něčeho, co v celé republice jinak moc nemá šanci? Jasně, mluvím o minimalu.

No to by mě taky zajímalo. Ty začátky ale rozhodně jednoduchý nebyly. Dá se říct že tu lidi ten minimal dost odsuzovali asi jako všude, ale my jsme jim to tloukli do hlavy tak dlouho až si na to zvykli a dokonce to pak začali mít i rádi. Teď tu minimal jede víc než před pěti lety techno, ty lidi jsou tu na ten minimal jako dělaní...

Večírky v Bastionu jsou často opravdu divoké, ať se jedná o minimal, house, či techno. I hrstka lidí tam dokáže vytvořit nezapomenutelnou a divokou atmošku. Prozradíš nám Váš recept ? Věřím že by o něj mohl být zájem ve většině českých měst s Prahou v čele.

Občas jsou až moc divoký. Myslím že ten recept nebude v nás, ale právě v těch lidech. Jak jsi říkal, jsme malý, zapadlý městečko a když tu uděláš akci, lidi to dokážou ocenit a za odměnu nám udělají neskutečnou atmosféru. A že ji opravdu umějí udělat.

Docela mě zajímají Tvoje hudbení vize. Jako DJ si nejprve začínal s technem. Pak si přesedlal na minimal, který prezentuješ společne se Subsistem na večírku Klika. Jaký je Tvůj vztah k technu? Necháš nás nahlédnout, co se ti v souvislosti s těmito hudebními styly honí hlavou? Co a jak hraješ nejraději?

Techno mám pořád hodně rád a pokud by mě někdo pozval na akci a řekl ať zahraju techno, moc rád ho zahraju. Problém je že dneska už vychází málo techno tracků co mě fakt zaujmou, ale když už něco vyjde, koupím si to.Snažím se na deskách shromažďovat všechno možný, baví mě to nezaměřovat se na jeden styl, jak v poslechu, tak i v hraní. Je těžký říct co a jak hraju nejradši, je toho spousta. Jak řikám, jsem tak trochu diskofil.

Dostali jsme se k vaší klubovce Klika. Prozraď nám její filozofii. Proč Klika vznikla a jaké máte se Subsistem s tímto projektem plány do budoucnosti?

Klika vznikla dá se říct jako minimalová akce, ale to se rázem změnilo na multižánrovou akci. Chtěli jsme z toho udělat projekt, který tu představí něco jiného než to co tu frčelo a frčí na plný obrátky a to se myslím daří. Snažíme se zvát hodně neznámých DJs a projektů kterým hraní opravdu jde, ale nemají moc šanci si někde zahrát a trochu je v tom podpořit, máme pak radost když se podaří je i třeba trochu prosadit jako např. projekt Insect Elektrika. No a čas od času taky pozveme i nějakou zahraniční hvězdu kterou tu stejně nikdo nezná. Je to divný, ale vzhledem k tomu že se Klika účastnila minulý rok nemalých festivalů a letos jistě účastnit také bude, má to velký úspěch. Tento rok bychom taky rozhodně chtěli pozvat o něco více těch ¨neznámých¨ hvězd, takže 29.3. začínáme s Portablem.

Aleši, občas, když se podívám na naši scénu, třeba po návratu ze Sonne, Mond, Sterne, tak si tady připadám jako ufo. Nějaké to SMS jsme spolu prokalili, viď? Jsi jedním z mála, kdo o tomhle festivalu může myslím dlouho, dlouho vyprávět. Jak vidíš rozdíl mezi naší a německou scénou vztažený k minimalu a klubové hudbě vůbec ?

I když jsou němci docela takový machírci, přijde mi že jsou hudbě určitě víc otevřenější než Češi. Můžou poslouchat cokoli a dokážou se přitom pořád bavit. Tady v Čechách máme trochu víc těch stylových zarputilců. Další věc je organizace párty. Němci to mají rozhodně víc v merku než my. Na jejich akcích je vidět že jim o ty lidi co tam příjdou opravdu jde a ty promotéři si jich vážej. Tady mám kolikrát spíše pocit že jde spíše o peníze než o lidi. Určitě jsou na tom Němci lépe než my, ale na druhou stranu, oni to začali budovat mnohem dříve než my, takže doufejme že třeba taky jednou docílíme jejich úrovně.

V létě organizujete v Jaroměři lokální festiválek Na Plovárně. Jak to bude letos? Mužeme se už teď těšit na něco extra? Pověz nám taky něco o konceptu tohoto projektu.

Tato akce pořádaná na starém koupališti měla minulý rok takový zkušební kolo a jelikož se to opravdu povedlo, určitě s tím nehodláme přestat. Tentokráte to bude na celý víkend a line up jistě taky nebude k zahození. Rádi bychom sem dostali Makatona, kterého doplní česká špička jako je Elektrabel se zpěvačkou Technásií, Daho & Ginger, Live projekt Insect Elektrika, Machine Funk a spousty dalších. Páteční noc se bude věnovat spíše minimalu a ta sobotní technu. Něco extra tam doufám předvedeš ty s Gingerem. Jinak myšlenka této akce je asi taková – sejít se, poslechnout si dobrou hudbu, zakalit, zablbnout si u vody a ve vodě, seznámit se s lidma, prostě si udělat letní pohodu. Termín konání pro letošek je 20.-21.6.

Máš raději Noční Směnu, nebo Noční Změnu?? .)

Od pondělí do pátku změnu, od pátku do neděle směnu.

Byl si už někdy v Turnově? Na Výletě na Troskách? Nebo na výletě v Českém ráji? (počítají se i školní výlety a útlé dětství, kdy tě tahali v kočárku)

Jo jo byl jsem tam asi dvakrát pracovně a jednou se ségrou když tam chodila na školu, ale to jsem se tam trochu sundal takže si z toho moc nepamatuju, jestli mě tam nikdo zatáhl v kočárku to opravdu nevím.

Máte s Hugem připraveného na Noční Změnu něco extra? Na co se můžou místní pařiči těšit? Bude nějaké překvapení?

No kromě toho že se tam ožereme jak hovada asi nic. Ne dělám si srandu….. Hugo si vezme šnorchl a ploutve a já přijedu na kánoji ať uděláme trochu předzvěst té Plovárně.

Ještě nám prozraď třeba 5 nejoblíbenějších skladeb za poslední dobu. Věci, po kterých teď prostě do bagu sáhneš pokaždé a rád se k nim vracíš, hmm?

No tak to je pro mě hodně těžká otázka, je toho opravdu hafo, jestli to nebude vadit tak zmíním akorát producenty po kterých sáhnu skoro vždycky….Gaiser, PAN-POT, Sleeparchive, Kraftwerk, Wighnomy Brother, Seph, celej M_nus a spousty dalších...

Tvoje top 5 na baru v Jaroměři, ale vlastně i kdekoliv jinde? Aby jsme se mohli na Tvou návštěvu předzásobit . )

Vezmem to od začátku do konce:
Pivo
Vodka
Velká vodka
Záchod
Matonka )))

Brunety, blondýny, zrzky, zubatý, hrbatý, s nohama do "O", do "X", prsatý, plochý, divoký, nevinný, roztomilý, vyspělý, dredatý, plešatý, slimky, macínky, prostě fanynky. Jaký u Tebe mají šanci??? (pokud by si zvládnul víc jak jednu vůbec se nemusíš stydět !!)

Brunety, divoký, roztomilý, slimky….Zrovna nedávno jsem si jednu takovou našel a jsem moc šťastnej takže fanynka u mě nemá šanci žádná )))

Díky za rozhovor, David

Taky díky, měj se fajn...
 
Noční změna @ Music Bar Turn off

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016