PARTYINFO

 

CHCI TO NA LETNÝ!

Datum konání:
17.02.2008 - neděle
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Načeva, Michal Pavlíček, Tatabojs, Leona Machálková, L.B.P., Pavel Bobek, Petr Janda, Vypsaná fixa, Peneři Strýčka Homeboye, Pavel Fajt, Jiří Dědeček , more
Popis:
start 19:00, vstup 50 czk
 
 
Chci to na Letný! - koncert na podporu výstavby nové budovy Národní knihovny
Chci to na Letný! Tak se jmenuje koncert na podporu výstavby nové budovy Národní knihovny, který se uskuteční v neděli 17. února od 19.00 hodin v pražském Lucerna Music baru. Pod výmluvným názvem se na koncertním pódiu sejdou například Načeva, Michal Pavlíček, Tatabojs, Leona Machálková, L.B.P., Pavel Bobek, Petr Janda, Vypsaná fixa, Peneři Strýčka Homeboye, Pavel Fajt, Jiří Dědeček a řada dalších zpěváků a kapel. Koncert se koná pod záštitou petičního výboru petice expertů z oblasti vizuálního umění a architektury a vstupné na něj je symbolické: pouhých 50,- Kč.
 


Žánrová pestrost účinkujících sahající od folku přes pop až k rocku či hip hopu jen dokládá mimořádnou popularitu, kterou návrh Jana Kaplického na novou budovu Národní knihovny získal u široké veřejnosti. Pořadatelé koncertu Chci to na Letný! chtějí touto akcí mj. připomenout, proč by měl být Kaplického projekt realizován a proč právě na Letné:

1. Jde o výtečnou architekturu reflektující měnící se potřeby lidí i nové technologie, které umožňují stavět jinak než za starověkého Říma. Přesto ale málokterý současný projekt vyhovuje v takové míře pravidlům Vitruvia, jehož De Architectura je dodnes biblí architektury, jako právě návrh Jana Kaplického a jeho ateliéru Future Systems. O vysoké estetické hodnotě Kaplického návrhu svědčí více než 11 000 podpisů z převážné části odborníků připojených pod peticí Ano nové Národní knihovně.

2. Kaplický navrhl dokonale zorganizovanou knihovnu. Národní knihovna nutně potřebuje získat nový prostor vyhovující požadavkům informační společnosti 21. století.

3. Knihovna je veřejným prostorem a jako taková patří na atraktivní místo, jakým je právě Letná.

4. Jan Kaplický vyhrál mezinárodní soutěž, jejíž výsledky opakovaně potvrdilo vedení Mezinárodní unie architektů (UIA). Znevažování jury a jejího rozhodnutí je mezinárodní ostudou.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016