PARTYINFO

 

EXPLOSIVE HALL

Datum konání:
18.04.2008 - pátek
Místo konání:
Litoměřice - Výstaviště - Zahrada Čech
DJs:
MoTive (kbl production), Mixmaster Shira (progressiveclub.cz), Craig Hampson (uk), PanTau aka Quickie (bohemiansmusic), Aleph aka Kaisersoze (click,n,cuts/orion hall), Zdeno Stejskovic (sk), Monotype (rbcn), Paskvill vs. Kazuyoshi (explosives)

2nd stage - E.L.M.I.S vs P-Complex + Mc Massta (mafia crew), Dave + Mc Vojtaano (mafia crew), Beast 67 (drumandbass.cz), Rido (defcom, drumandbass.cz), Morebeat (citrus rec., dvoika.troika), Philip TBC (shadowbox.cz), Sayko (dvoika.troika), Dino (mafia crew)
Info:
http://www.explosivehall.cz
Popis:
start 20:00, vstup do 21:00 100 czk, poté 150 czk
Line-up:
20:00 MoTive
21:00 Mixmaster Shira
22:00 Craig Hampson
23:00 PanTau aka Quickie
00:30 Aleph aka Kaisersoze
02:00 Zdeno Stejkovic
03:00 Monotype
04:00 Paskvill vs. Kazuyoshi
05:00 end

2nd stage:

20:00 E.L.M.I.S vs P-Complex + Mc Massta
21:00 Dave + Mc Vojtaano
22:00 Beast 67
23:00 Rido
00:15 Morebeat
01:30 Philip TBC
03:00 Sayko
04:20 Dino
05:00 end
 
 
Explosive Hall již tento pátek v Litoměřicích
Drumandbass.cz stage na Explosive Hall 2
Hlavní pozornost na druhém díle Explosive Hall opět přitahuje Pavilon H s Drumandbass.cz stage, který je zasvěcený rozlámaným rytmikám a hutným basovým linkám. Line up hlavní stage opět tvoří velmi třeskutý koncentrát toho nej, co se dnes v dnb vodách pohybuje. Morebeat, Philip TBC, Sayko a především talentovaný Rido, jsou zárukou prošoupaných podrážek. Nejen o nich a přesném časovém line upu se máte dnes možnost dočíst.
 
Určit headlinera není lehké. Jak tedy začít? Vezměme to popořadě, tak jak se budou střídat na pódiu. Souhlasíte?

Pavel Ridosko aka Rido je v kuloárech klubů nazýván kometou a nebo supernovou, která se chystá explodovat a ozářit na pěknou řádku let české drumandbassové nebe, ale vše pěkně od začátku. Pavel se nechal elektronicky "nakopnout" britskými The Prodigy a po návštěvě Londýna na konci 90. let se rozhodl překročit pomyslnou hranici mezi poslouchajícím a poslouchaným. O rok později vydal svůj první singl na českém mini-labelu Js a o dalších 12 měsíců později druhý. V roce 2004 se odstěhoval za studiem do Australské metropole Sydney. Nestudoval však humanitní vědu, nýbrž zvukařinu na SAE. Po návratu se vrhnul na produkování hudby jakožto hlavního pracovního poměru. Prvním mezinárodním počinem byly skladby Dark Thief a Density na Intersection recordings. Singl Anatomy vyšel na kompilačním EP u německého Shadybrain. Přelomovou skladbou byla Life is Strange s vokály Spikey Tee, následující skladba Strangers, která se donesla až k uším Kryptic Minds a Leona Switche, znamenala pozvánku k respektovaným Defcom Recordings, kde Ridovi vyšla akorát deska. Jeho technicky vyspělý a temný zvuk je ovlivněn jak současným drum and bass, ale také symfonickou a filmovou hudbou, které jsou svým způsobem každodenním chlebem. Ridova hudba je ke slyšení v televizi, reklamách a nedávno dokonce nahrál první symfonickou skladbu pro Českou Televizi. Zajímavé, že? Více alter eg Rida hledejte třeba zde: www.myspace.com/ridocomposer.

Jablůnkovští Ibogan a Lamat stojí za projektem MoreBeat, který následuje. Vizitkou jim budiž již jen fakt, že v závorce hrdě nosí label Citrus a vyhlášený ostravský booking dvoika.troika. Jejich osud se spojil před 8 lety a 6 let spolu aktivně tvoří. Jejich "rambajz" stojí na Virusu a jednoduché účelnosti, se kterou vytvářejí neopakovatelnou atmosféru. Jejich semi-DJ sety jsou protkány jak jejich vlastní hudbou, tak produkty labelů Citrus, Flatline, Industry nebo Ganja-Tek.

Philip TBC aka Filip Klug není žádná neznámá. Již od roku 1998, kdy začíná s DJingem, se věnuje naplno breakbeatu a jeho vystoupení jsou žádaná v pražských klubech Wakata, XT3, Punto Azul. Jakožto student má prsty i v akcích na Strahově. O rok později začíná kromě breakbeatu sbírat i junglové placky. Dokonalá technika mu umožňuje se věnovat i technu a tak není divu, že v jeho setech uslyšíme od junglu přes techno, freetekkno, breakbeat až po hiphop. Tajnou zbraní, kterou vozí na svá vystoupení je mixpult Pioneer 909 s foot pedálem pro ovládání efektů. Jenže efekty nejsou všechno, Filip ovládá scratching, beatjuggling či beatcuting a není dnes již žádným ořezávátkem. S "Pinckem" a kufrem desek objíždí celé Čechy, Moravu a Slovensko a nechybí samozřejmě ani úspěšná vystoupení na festivalech Cosmic Trip, Svojšice, Summer of Love, Planet Roxy atd. Výjimkou nejsou vystoupení v Maďarsku, Rakousku nebo například Švédsku. Pozoruhodnou zkušeností byla Filipovi osobní pozvánka Liama Howletta z The Prodigy na největší slovenský multižánrový festival Pohoda v roce 2005, kde se jméno Philip TBC objevilo v pozici oficiálního předskokana kultovní britské formace.

Když se řekne Sayko, co se vám vybaví jako první? Nám živelný maník s kšiltofkou do čela, trsající za mixem, z něhož skrze bedny duní obrovskou energií nabitá hudba. Sayko je jedním z nejdéle hrajících DJů u nás vůbec. Stejně jako Kaisersoze na Poslouchej.net Techno&House stagei i on by si zasloužil inventární číslo. Vždyť mu tohle DJské nadšení stále drží už od roku 1992. Když opomeneme zástupy fanynek a v backstagi trsajícího Hypa, LTJ Bukema nebo DieselBoye, největším úspěchem byla jistě účast v Bratislavském DMC. Na co se můžeme opět těšit? Precizní mix prošpikovaný šikovnou prací s vinyly a bolavé nohy až skončí. :o)

Samozřejmě, že jsme nezapomněli ani na další jména v line upu, nebojte!

Beast 67 je otcem a hlavou serveru Drumandbass.cz. Druhé místo v DJ Champu v roce 2002 mu otevřelo dveře do klubů nejen v Čechách, na Moravě nebo Slovensku, ale taky v Polsku, Německu nebo Velké Británii. Třetí díl CD kompilace Back in My Mind vyjde již tento rok na značce Dnbcz rec., kterou Beast založil před 3 lety.

Lokální Mafia crew nemůže samozřejmě chybět. Partička E.L.M.I.S, P-Complex a Dino se postarají o samotný úvod a závěr programu v doprovodu MCs Massta a Vojtaano.
 
Pavilon G na Explosive Hall opět rovně

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016