PARTYINFO

 

MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

Datum konání:
10.07.2008 - 12.07.2008
Místo konání:
Milevsko - letní areál
Live:
Karamelo Santo (arg), Green Frog Feet (de), Les Ejectes (fr), Oz One (fr), The Dead Notes (de), The Flying Windmill (de), Bankrupt (hu), Underground Fly (pl), Kryštof, Sunshine, Vypsaná fixa, Hodně podně, Rhodian, Selfish, The Coolers, Pub Animals, Peseta, Suicide, Possibilní Explikace, Barevný Nátěr, Underside, Landship, Happy end, Yummy, Yemideset, Dětské nápady, Atarri Teror, Pankix, Cross Band, Čutací Meruna, Vodovod, The Despaires, No Heroes, Wohnout, Sto zvířat, Imodium, UDG, Tleskač, Jaksi taksi, E!E, Totální nasazení, Rybičky48, Znouzectnost, Volant Medvěd009, Ticho de pre cupé band, Mandrage, Houba, Votchi
Info:
http://www.prestenice.cz
Popis:
vstup předprodej 600 czk
 
 
Přinášíme vám informace o letošním Open Air Musicfestu Přeštěnice
Již osmým rokem se vám letos hlásí kultovní Open Air Musicfest Přeštěnice u jihočeského Milevska, který byste při objíždění českých letních „fesťáků“ rozhodně neměli minout. Festival během tří dnů nabídne rozmanitou směsici stylů, které osloví jak milovníky metalu, rocku nebo SKA, tak i folkaře. Nezapomeňte si v kalendáři podtrhnout datum 10. - 12. července!
 


Připravit uši, oči a hlasivky na celý festival si můžete již během čtvrtečního Warm up dne společně s hudebním tělesem Znouzectnost, které patří ke skutečným stálicím festivalu, protože se zúčastnila všech dosavadních ročníků. V tento den se také těšte na dalších sedm skupin, mezi kterými je třeba vyzdvihnout kapelu Sto zvířat. Po tomto zahřátí nás již čekají dva dny plné nespoutané muziky. Všechny scény jsou nabity jmény jak domácích, tak zahraničních tahounů, kteří vás ani na moment nenechají vydechnout.
   
Vrcholem pátečního mejdanu bude bezesporu rock metalový počin Exilia z Itálie s charismatickou frontmankou Mashou Mismane v čele. V roce 2004 se kapela dostala do povědomí fanoušků jako support německých Rammstein. V pátek nebudou chybět také velká česká jména, jako jsou Wouhnouti, Vypsaná fixa  či lahodní Kryštofové.
   
K hvězdám sobotního nebe budou rozhodně patřit Karamelo Santo, kteří dorazí až ze slunné Argentiny a rozvlní naše těla ska-reggae-rockovou sambou. Kapela vznikla již v roce 1993 a její sláva od té doby stoupá strmě vzhůru. Čeští posluchači ji mohli slyšet například na festivalu Rock for People nebo Mighty Sounds. V Přeštěnici představí Karamelo Santo songy ze své poslední desky Antema Pachama.
   
K dalším zajímavým jménům zahraničních hostů, která zaplnila festivalový line-up, patří rakouská HC kapela To be continued, polští Underground Fly nebo maďarští Bankrupt, kteří přivezou melodický punkrock. Pořadatelé také každým rokem dávají prostor méně známým nebo začínajícím kapelám, které tak mají šanci dobýt vaše srdce a vy si díky nim můžete rozšířit své hudební obzory a ukojit zvědavost.

Novou perličkou letošního přeštěnického festivalu bude třetí alternativní scéna, na které najdete nejen písničkáře a taneční skupiny, ale chvíle odpočinku vám tady zpříjemní také zajímavá divadelní představení a filmové projekce. Kdo má chuť celý festival probdít, tak právě na této scéně může zůstat a pařit každý den na afterparty, která se protáhne až do ranních hodin.

Střechu nad hlavou si můžete postavit v útulném stanovém městečku a hlad a žízeň uhasit – pokud zrovna nebudete ve víru tance, zpěvu a smíchu – uvnitř areálu. Rozhazovat vyměněné žetony můžete za nejrůznější pochutiny, tekutiny nebo třeba cédéčka. K obnovení sil vám poslouží čajovna, kde se budete cítit jako v bavlnce. Na festivalu nebude chybět ani další pestrý doprovodný program. Veškeré aktuální dění z festivalových příprav najdete na internetových stránkách www.prestenice.cz, kde se nachází nejen celý seznam zhruba 50 kapel, ale také užitečné informace – jak se na festival dostat, co si vzít s sebou nebo jak získat vstupenky.

Máte-li chuť na tuny dravé energie tónů linoucích se malebnou jihočeskou krajinou, rozhodně nesmíte na Opec Air MusicFestu Přeštěnice chybět! 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016