PARTYINFO

 

PLANET FESTIVAL

Datum konání:
13.06.2008 - 14.06.2008
Místo konání:
Tábor - Aeroklub
DJs:
tba
Live:
100°C, Anyway, Babe LN, Bad Religion (USA), Beatsteaks (D), Bow Wave, Charlie Straight, Deverova chyba, Dorian Gray´s Prostitutes, Ed Rush (UK), Front 242 (B), Ghonzales, Hadouken! (UK), Chiki Liki Tu-a, I am X (UK), Imodium, Julia (Au), Katcha, Kill the Dandies, Kosheen (UK), Landmine Spring, Late Night Venture (DK), Lavagance, Le Pneumatiq, Magnetik, Nana Zorin, Nemo (UK), Ohm Square, Please the Trees, Polemic, Roe Deer, Scandals (Berlin), Scissorhands, Shy FX (UK), Skyline, Southpaw, Suffer, Sunflower Caravan, Sunshine, Tata Bojs, The Chancers, The Prostitutes, U Prag, UDG, Utopium (FR), Warren Suicide (D), Zion Train (UK), tba
Info:
http://www.planetfestival.cz
Popis:
vstup předprodej do 30. dubna 690 czk, do 31. května 790 czk, do 12. června 890 czk, na místě jednodenní 790 czk, dvoudenní 990 czk
Line-up:
Line-up pátek 13. června

Scéna: Hýlačka

15:00 Suffer
16:10 Chiki Liki Tu A
17:20 Landmine Spring
18:40 UDG
20:10 Bad Religion
21:40 Beatsteaks
23:40 Sunshine

Scéna: Kotnov

15:30 Nana Zorin
16:50 Hypnotix
18:10 The Chancers
19:30 Polemic
21:10 Ohm Square
22:40 Skyline
00:50 Kosheen

Metro Stage:

15:40 Charlie Straight
16:40 The Uniques
18:00 Utopium
19:20 Imodium
20:40 Late Night Venture
21:40 Babe LN
23:40 Katcha
01:40 Ed Rush
03:40 Shy FX + Stamina MC
05:40 Ghonzales


Line-up sobota 14. června

Scéna: Hýlačka

13:10 Dorians Gray Prostitutes
14:10 Anyway
15:10 The Prostitutes
16:10 Lavagance
17:20 Roe - Deer
18:40 Julia
20:10 Southpaw
21:40 Tata Bojs
23:40 Front 242

Scéna: Kotnov

13:30 Le Pneumatique
14:30 U Prague
15:30 Lakeside X
16:50 100°C
18:10 Bow Wave
19:30 Zion Train
21:10 Sunflower Caravan
22:40 Hadouken!
00:50 IAMX

Metro Stage:

15:10 The Fake Tapes
16:20 Deverova Chyba
17:30 Scissorhands
18:40 Please the Trees
19:50 Vladivojna la Chia & Banana
21:00 Kill the Dandies
22:10 Nemo
23:20 Sporto
00:30 Magnetik
01:20 Fakes DJ's
02:20 Warren Suicide
03:10 The Scandals
05:10 The Voracious
 
 
 
Planet Festival oznamuje program
Planet Festival proběhne už 13. a 14. června na letišti Čápův Dvůr Aeroklubu Tábor. Navazuje na festivaly Go Planet Roxy z roku 2003 a Love Planet z roku 2005. Na táborském letišti tehdy vystoupily takové hvězdy jako Marilyn Manson, Nick Cave nebo Skinny Puppy.
 
Festivalový areál bude návštěvníkům otevřen v pátek 13. června ve 14 hodin a festival skončí v neděli v sedm hodin ráno, kdy bude areál také uzavřen. Stanové městečko otevře v pátek v 10 hodin a uzavřeno bude v neděli až v 15 hodin. Na místo konání festivalu bude možné dopravit se z vlakového a autobusového nádraží v Táboře kyvadlovou dopravou nebo vlastní dopravou a velkokapacitní parkoviště bude přímo před vstupem do areálu. Hudební program festivalu začne v pátek v 15.00 hodin, na místě budou stát dvě velká podia a jeden stan, ve kterém budou hrát kapely i Djové. „Nechali jsme se inspirovat táborským místopisem a hlavní koncertní podia jsme poeticky pojmenovali podle rozhledny Hýlačka a podle dochovaného původního opevnění Kotnov,“ vysvětluje dramaturg festivalu David Urban. V páteční večer vystoupí ze zahraničních interpretů očekávaná legendární americká punková skupina Bad Religion, berlínská indie-punk-rocková kapela Beatsteaks, v Čechách velmi populární britské popové trio Kosheen, Djové Ed Rush nebo Shy FX. V sobotu se fanoušci dočkají například zakladatelů EBM – belgických Front 242. Výjimečnou hudební událostí české festivalové sezóny je jistě současný objev britské hudební scény Hadouken!, kteří vystoupí během sobotní noci, stejně jako například IAMX - sólový projekt Chrise Cornera známého ze Sneaker Pimps, elektro-punkoví Warren Suicide, elektro-rocková čtveřice Nemo nebo průkopníci tanečního dubu Zion Train. Na festivalu vystoupí také zásadní kapely české hudební scény jako jsou Sunshine, Tata Bojs, Ohm Square nebo Sunshine. Dohromady tak více než 40 hudebních projektů.



Organizátoři připravili pro návštěvníky festivalu doprovodný program v Represent sportovní zóně. V areálu bude připraveno k relaxaci a sportovnímu vyžití několik hřišť s širokou nabídkou sportů. Každý si může zahrát petangue, volejbal, mini fotbal, basketbal, badminton nebo zaházet s frisbee. Pro ty, kteří se rozhodnou předvečerní čas strávit pohledem na nejlepší české „extrémní“ sportovce, nabízí festival exhibice ve Freestyle BMX a skateboardingu v přistavené minirampě a velkém funboxu. „Za zmínku jistě stojí účast Jana Valenty, Mistra ČR ve vertikální rampě a účastníka několika světových zastávek prestižního závodu X Games. Bude se tedy na co se koukat,“ zve návštěvníky dramaturg Represent sportovní zóny Tomáš Znamenáček.



Návštěvníci mohou počítat s několika velkokapacitními bary. Upozorňujeme, že veškeré nápoje budou jen v plastových obalech, to znamená, že nebude prodáváno nic ve skle,“ říká koordinátorka Jana Heřmánková. Na festivalu bude mnoho různorodých stánků s jídlem, nebudou chybět ani čajovny. Organizátoři doufají, že tento velký festival naruší co nejméně chod života okolních obyvatel. „Rozhodnutí, aby se letošní festival konal opět v Táboře, bylo právě pro přátelské jednání s lidmi z Aeroklubu Tábor, pro vstřícné jednání úřadů, policie a mnoha dalších. Věříme, že právě díky společné koordinaci a pomoci města Tábor bude mít festival pro všechny klidný průběh,“ dodává Jana Heřmánková.



Ještě do 31. května je možné koupit si lístek za 790,- Kč, do 12. června pak bude stát 890,- Kč. Předprodej probíhá v síti Ticketpro. Na místě si budou moct návštěvníci koupit dvoudenní lístek za 1 050,- a sobotní lístek za 790,- Kč. V ceně vstupenky je zahrnuto stanování ve stanovém městečku.

Represent sportovní zóna:
13. a 14. června: od 14 do 19 hodin

Exhibice:
Freestyle BMX a skateboarding exhibice ve Skateshop.cz minirampě a funboxu, Footbagová asociace. Na místě tak vystoupí:

Freestyle BMX:
Represent team:
David Pánka
Tomáš Vařeka
Lukáš Váňa

Skateshop.cz team:
Jenny Valenta (Mistr ČR)
David Neumann
Dominik Rothschein

Skateboarding:
Adam Chválek
Štěpán Bícha
Duc Nguyn

Doprovodný program:
EA Games zóna (konzole PS 3 a X Box + nejnovější hry z oblasti sportu a jiné)
22.cz zóna - Frisbee, Petanque
Free magazine zóna
Více informací na: www.represent.eu

Profily vybraných interpretů

Bad Religion
Bad Religion je populární americká punková kapela, která byla založena v roce 1980 ve městě Los Angeles v americkém státě Kalifornie. Zakladateli byli zpěvák Greg Graffin, baskytarista Jay Bentley, kytarista Brett Gurewitz (alias Mr. Brett) a bubeník Jay Ziskrout. Skupině je často připisováno, že nastartovala novou vlnu punk rocku koncem osmdesátých let dvacátého století a že během své existence ovlivnila mnoho jiných punkových a rockových muzikantů. Sestava prošla za celou dobu hraní mnoha změnami, jediným stálým členem je Graffin. Do dnešního dne Bad Religion vydali čtrnáct studiových nahrávek, dvě EP, tři kompilace, jedno live album a dvě DVD. Zatím poslední album New Maps Of Hell vyšlo v roce 2007. Současné složení skupiny: Greg Graffin (zpěv, akustická kytara); Brett Gurewitz (el. kytara, zpěv); Brian Baker (el. kytara); Greg Hetson (el. kytara); Jay Bentley (baskytara, zpěv); Brooks Wackerman (bicí).
Zdroj: Wikipedia

Front 242
Front 242 patří ke kultovním stálicím a k zakladatelům hudebního stylu EBM. Daniel B. a Dirk Bergen vydali svůj první singl Principles, který obsahoval i skladbu Body to Body už v roce 1981. V roce 1982 do Front 242 přicházejí Patrick Codenys – klávesy, a Jean-Luc De Meyer – zpěv. Jako první skladbu vydávají singl U-Men, po které následuje první album album Geography. Za více než čtvrtstoletí svého působení na hudební scéně posunuli a spoludefinovali tito Belgičané hranice elektronické hudby a industriálu.
Zdroj: Wikipedia

Hadouken!
Časopis NME o nich napsal: „Je to nejúžasnější, nejnepředstavitelnější a nejnezničitelnější nová kapela na světě. Zní to, jako by Prodigy dělali děti opření o rozbitý hrací automat.“ Hadouken! je hudební skupina pocházející z anglického Leedsu. Pětice ve složení James Smith (zpěv), Alice Spooner (sythezátor, klávesy), Daniel Rice (kytara), Chris Purcell (basová kytara, zpěv) a Nick Rice (bicí) kombinuje žánry new rave a grime a je považována za jednu z nejžhavějších kapel planety. Podobně jako Arctic Monkeys nebo Enter Shikari využili internet k rozšíření svých skladeb mezi stávající fanoušky (především weby Myspace a Youtube). Název kapely pochází z videohry Street Fighter - the Hadouken v ní představuje útok ohnivou koulí. Debutová deska Music for an Accelerated Culture vyšla v květnu letošního roku na labelu Atlantic Records. Nová deska je hodně taneční, stylově se dá zařadit někam mezi Prodigy, The Chemical Brothers a Happy Mondays.
Zdroj: hadouken.com; Warner Music

Beatsteaks
Beatsteaks jsou německá punk rocková kapela, která pochází z Berlína a funguje od roku 1995. Zakládajícími členy byli v roce 1995 Peter Baumann, Stefan Hircher, Alexander Rosswaag a Bernd Kurtzke. Později se ke skupině připojil i zpěvák Arnim Teutoburg Weiß. V roce 1996 vyhráli lokální hudební soutěž v berlínském klubu SO36, čímž si zajistili místo předskokana na německém koncertě skupiny Sex Pistols a právě tímto vystoupením se kapela dostala do povědomí německé hudební veřejnosti. O rok později v únoru 1997 vydali své debutové album nazvané 48/49, které pojmenovali podle jedné berlínské ulice. Na albu se objevuje ještě několik německy zpívaných písní. Další alba jsou zpívaná už pouze anglicky. 7. června 2007 kapela vystoupila v Rostocku před 70 tisíci lidmi během světoznámé kampaně Make Poverty History. Přesně o měsíc později 7. července odehrála kapela prozatím svůj největší samostatný koncert v berlínském Wuhlheide, kde jejich koncert navštívilo přes 17 tisíc lidí.
Zdroj: Wikipedia

IAMX
Někteří hudebníci jsou tu od toho, aby byli slyšet, nikoli vidět - toliko sluchový zážitek a nic víc. Berlínští IAMX naopak nejsou jen kapelou, jsou událostí - plnohodnotný zvukový i vizuální útok s dynamickým a nenapodobitelným Chrisem Cornerem (ze Sneaker Pimps), který tomu šéfuje. Debut „Kiss + Swallow“ je kolekce songů jeho pomatené a kreativní mysli. Erotické vokály IAMX, spolu s frenetickou kytarou vdechují život jeho písním. V pořadí druhé album s názvem „The Alternative" je více industriální než debut. Chris založil svou předchozí skupinu Sneaker Pimps v 15 letech (SP prodali přes 1,5 milionu desek)
Zdroj: Oficiální text distributora

Kosheen
Projekt Kosheen se zrodil v roce 1998, když Substance a Decoder začali spolupracovat se zpěvačkou Sian, a první a veleúspěšný singl „Hide U“ na sebe nenechává dlouho čekat. Album Resist, které vyšlo v roce 2001, bylo chváleno především kvůli vyvážené směsici breakbeatu, drum 'n' bassových songů a down-tempové melancholie. Jejich druhým počinem bylo album Kokopelli, které je hypnotickou sbírkou přímo z jejich duše. Kosheen se po vyprodaném turné vrací do studia, aby vyprodukovali třetí album Damage.
Zdroj: Kosheen.com

Nemo
Od prvního živého vystoupení britského kvartetu Nemo se hudební teoretici snaží jejich hudbu zařadit do indie-elektrorockové škatulky. Pánové Kev Kennedy, Milan Adamik, Section Q a James Cook se snaží o pravý opak. Divoké fúzování hudebních stylů, chaos a špína velkoměsta postavené proti surrealistickým vyznáním, neklidná směska elektra, rocku a punku vyvolávající mrazení v oblasti páteře, to jsou Nemo.
Zdroj: Wikipedia

Warren Suicide
Muzika elektro-punkově-teroristického tria z Berlína se dá popsat jako taková surrealistická výprava po temnějších uličkách společné umělecké vize. Neobvyklé spojení zvuků, vizuálních vjemů a energie vytváří Nacktovy vokály doprovázené nadpozemskou kytarou, Bertillovy elektronické bicí a hlas a zneklidňující, často misantropické kresby zpěvačky Cherie. Kdo vlastně je ten ztrápeně vyhlížející Warren, kterému Cherie svou kresbou vdechla život? „Je to lidská bytost, která žije ve fiktivním světě v temné budoucnosti,“ odpovídá Nackt. Není divu, že spojení výtvarného umění a hudby si brzy získalo obdiv nejen německé elektronické scény.
Zdroj: Oficiální text distributora

Více informací na:
www.planetfestival.cz
www.myspace.com/planetfestival
 
Planet Festival přiveze do Čech kapelu Hadouken!, jež je dle britského tisku jednou z nejnadanějších kapel současnosti Planet Festival oznamuje další program, do konce dubna lístky za zvýhodněnou cenu Přinášíme vám první informace o letošním Planet Festivalu

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Planet Festival - závěrečná zpráva organizátorů
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016