PARTYINFO

 

LANGUAGE OF TRANCE

Datum konání:
14.06.2008 - sobota
Místo konání:
Praha - Vertigo
DJs:
Stoneface & Terminal (de), Michael C, Matamar, Petr Hauz
Info:
http://www.myspace.com...
Popis:
start 21:30, vstup 150/200 czk
Line-up:
21:30 – 23:00 Petr Hauz
23:00 – 01:00 Matamar
01:00 – 03:00 Stoneface & Terminal
03:00 – 05:00 Michael C
 
 
Language of Trance: Stoneface & Terminal - poslední info
Petr Hauz: Hudba mě začala bavit ve 13 letech
Jedním z DJů na červnové party Laguage of Trance bude i DJ Petr Hauz. Petr je zatím nepříliš známý DJ původem z Náchoda, ale poslední dva roky se více a více prosazuje i v Praze. Pořadatelé party jej proto krátce vyzpovídali...
 
Ahoj Petře, 14.06.08 budeš ve Vertigu hrát na párty Language of Trance spolu se Stoneface and Terminal. Mohl by ses nám pro začátek trochu představit? Jak dlouho hraješ, odkud pocházíš…

Ahoj. Je mi 22 a pocházím z Náchoda, což je malý město ve Východních Čechách, kde jsem začínal s hraním tuším, že v roce 2003. Takže hraju 5 let. V Praze jsem asi 2 roky. Nejdřív jsem tady studoval, ale jak už to tak bývá - neúspěšně, takže jsem tu zůstal a začal pracovat.



Vystupuješ pod jménem Petr Hauz - některé lidi by tato přezdívka mohla zmást. Ty přeci nehraješ house. Proč sis zvolil takovéhle djské jméno?

Hauz je moje přezdívka od dětských let. A nejenom moje, i bráchy a táty. Nějak se to se mnou táhne. V Náchodě mi nikdo jinak neřekne, většina lidí ani neví, že se jmenuju Petr. Ale Hauze zná v Náchodě kde kdo.

Jak si se k hraním na parties jako DJ dostal? A začínal si u trance, nebo jsi prošel i jinými styly elektronické hudby?

Mě začala tahle hudba bavit někde ve 13 letech, kdy jsem sjížděl Paula Van Dyka, Boba Sinclaira (to ještě za něco stálo) nebo Maura Piccota. Skoro každou sobotu jsem poslouchal pořad Marka Řeřichy na Evropě 2 Dance Extravaganza a přemýšlel, jaký to může bejt pro ty lidi hrát a bavit je. Strašně mě to lákalo. V roce 2003 mě kamarád seznámil s JD Bassem, což je zakladatel východočeské Jungle Radical Crew. Ten mi dal prostor a já začal tak jednou, dvakrát týdně trénovat. Pak jsem začal hrát na malých akcích vždycky tak od 20:00 do 21:00. A všimli si mě dva kluci, který hráli už nějakou dobu a vzali mě jako 3. člena stáje Labyrintcrew. Nakonec nás bylo 7 a fungovali jsme do konce roku 2007, kdy se stáj z různých důvodů rozpadla. Na začátku jsem začínal hrát takový snový deep house, hodně jemných zvuků, u kterých se člověku chtělo spát. Postupně jsem do toho začal cpát breakbeat a zkoušel dělat ty sety zajímavější. A pak to přišlo. Techno je všechno. Ani už nevím, jak ale hrozně mě to chytlo, začal jsem kupovat desky a ničil lidi na parties. Musím se přiznat, že to byla asi ale moje nejúspěšnější doba. Hraní se valilo, lidi se bavili. To mi vydrželo poměrně dlouho. Ale po čase se to omrzí, nic se tam moc neděje, spousta desek hrozně podobných, takže nuda. Nebaví tě to, což se odráží i v hraní a to poznáš sám a lidi taky. Tak jsem si dal rok odpočinek. Už jsem myslel, že toho nechám, ale pak se mi dostal pod kůži progressive a trance. A konečně vím, že s touhle láskou zůstanu do konce života.

Aktuálně vystupuješ v bookingu LOT Music. Máme čekat, že tě na různých parties uvidíme častěji?

Tak rád bych, samozřejmě. Jsme parta lidí, kteří mají podobný pohled na hudbu i na to, jak by taková pořádně rozjetá párty měla vypadat. V současný době se chystá pár warm-upů na větší akce a tam bych měl hrát. Vlastní noc zatím nemám, ale makám i na tom.

Poslední dobou se míchá hodně z cdéček, final stratche a podobne. Jak si na tom ty? Držíš se klasiky nebo taky podléháš modernizaci v této oblasti?

Hehehe, já jsem byl ještě do nedávna jeden z posledních lidí v ČR, který hrál z vinylů. Ale musím se přiznat, že to začínám prohazovat. Jde mi to trošku přes srst, ale cdéčka mají samý plus. Je to levnější, přenosnější, seženeš ten track o půl roku dřív než to vyjde na vinylu, pokud to vůbec vyjde… Desku poškrábeš a můžeš kupovat znova, cd vypálíš hned. No, říkám to nerad, ale asi i já brzo zapadnu do toho cd vlaku.

Připravuješ se nějak na svá vystoupení?

Většinou ne na vystoupení jako takové, ale hodně sleduju novinky a stahuju co se mě zajume, případně obíhám obchody a kupuju desky. Hraju si to doma a když se mi povede nějaký dobrý mix, tak si ho zapamatuju a dám ho i na akci. Jinak asi nijak zvlášť. Jen se snažím bejt vyspalej před akcí.
Co se týče setu, beru desky, jak mě napadne, jak to zrovna zapadne do atmosféry daného večera.

Jak se připravuješ na hraní na Language of Trance po boku Stoneface and Terminal? Na co se od tebe můžeme těšit?

Upřímně se nijak nepřipravuju. Ale vzhledem k tomu, že je to sobota, tak budu dlouho spát, pak si udělám něco dobrýho k jídlu a hurá do Vertiga. Můžete ode mě s největší pravděpodobností čekat historicky první set, kterej celej odehraju z cdček. Hraju na začátku, takže spíš zvolím asi něco progresivního a příjemnýho. Abych dostal lidi pomalu na parket a do varu.

Jak vidíš své djské působení do budoucna? Jaké máš cíle, kam až by ses rád dostal?

Moje cíle? Řekl jsem si, že až budu hrát na akci se Stoneface and Terminal, tak skončím. Takže 14.6. hraju naposled. Hehe, ne sranda. Cíle mám asi takový, že chci hrát dál a hlavně bavit lidi. Když se naskytne nějaký další hraní, jenom dobře. Rád bych si zahrál na nějakým openu. Criemfields nebo Summer. Necháme se překvapit.

Petře, prozraď nám, stal se ti někdy opravdu hodně trapný trapas?

Ty jo jasný, že stal. Hrál jsem jednou před Ladidou, přede mnou tak 700 lidí, fakt hroznej kotel a uprostřed mixu jsem chtěl malinko popohnal desku. Šťouchnul jsem do přenosky, která vystřelila a sjela po celý desce. To udělalo naprosto děsivej zvuk, kterej všem urthnul uši. To jsem myslel, že uteču a skončím. Ale lidi to brali v pohodě.

Prozradíš nám nějaku pikantnost co si zažil?

Pikantnost? Prozradím. Minulej tejden jsem byl v La Hacienda Mexicana a dal jsem si tam nějakej steak, kolem bylo chilli a to ti povím, že to byla pikantnost jako prase!

Jaké hraní považuješ za svůj nej zážitek?

Asi sérii hraní u nás, kousek za Náchodem. V době, kdy jsem tam začínal hrát, tak tam chodilo 600-1000 lidí. Hrálo se tam opravdu dobře a lidi se uměli bavit. Ruce nahoře, řev… to jsem měl husí kůži úplně všude. Jinak určitě bude zážitek i hraní se Stoneface and Terminal, na to se těším hodně. Oni jsou takový rozjetý vlaky, že je jasný, že to bude kvalitní pařba.


www.languageoftrance.com
www.vertigo-club.cz
 
Language of Trance - předprodej zahájen Language of Trance - Stoneface & Terminal

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016