PARTYINFO

 

MILO

Datum konání:
07.06.2008 - sobota
Místo konání:
Praha - Střelecký ostrov
Live:
milo
Info:
http://www.strelak.cz
Popis:
start 19:30, vstup zdarma
 
 
Letní kino Střelák 2008
Oficiální slavnostní zahájení proběhne 7.června 2008 od 19.30h. V rámci programu vystoupí jako vzácný host naše i vaše oblíbená kapela milo. Na závěr večera bude promítnut film „Gympl“, který přijde uvést režisér Tomáš Vorel. Vše proběhne za přítomnosti významných hostů. Vstup na slavnostní zahájení je zdarma.
 
Začátek festivalu filmu a hudby se neúprosně blíží. Již 7. června bude oficiálně zahájena dvanáctá sezóna promítání Kinematografu bratří Čadíků na Střeleckém ostrově. Zelený ostrov v samotném srdci Prahy bude až do 31. srpna domovem filmů a koncertů.



Letní festival Střelecký ostrov vám opět nabídne pestrý program filmů a koncertů. V letním období, kdy se Praha noří do kulturní letargie, je to právě letní kino na Střeláku, které po dobu letních prázdnin nabízí zajímavý program. Ostrov ožije kouzelným světem pohyblivých okének a podmanivých rytmů. Nabídku doplní několik speciálních filmovým projekcí, charitativních akcí a doprovodných sportovně-volnočasových aktivit. Léto na Střeláku bude trvat od 7. června do 31. srpna 2008.

Kapela milo

Čtyři malá písmena na podiu reprezentuje pět hráčů vyznávajících jednoduchou filosofii - od začátku do konce vyplnit prostor přímočarou hudební „smrští“. Základním hnacím motorem mila je dominantní rytmika, která nechává vyniknout silně melodické linii zpěvu, balancující někdy až na hranici hudební grotesky. Zvukovou koláž dotváří citlivé zapojení dvou kytar, harmoniky a kláves, občas se ozvou i vícehlasy nebo elektronický zvuk ryze nehudebního charakteru. Výsledkem tohoto snažení je publikum, jež tančí, směje se a zpívá, plně pohlceno hudebním rejem. Tomu odpovídá i dramatická podoba koncertu. Vepředu ční postava zpěváka, který od začátku, podporován hudební artilerií, pumpuje veškerou energii do prostoru pod podiem. Samozřejmostí jsou kostýmy, podivné rekvizity, dramatické vsuvky, hlasové záznamy, světla. Čas strávený na koncertě mila je časem zábavy a nevázaného veselí na obou stranách sálu.

Film Gympl

V prvním plánu jde o příběh party studentů gymnázia, kteří se věnují malování graffiti. Na pozadí se ale odkrývají problémy mladé generace, konflikt mezi konformitou a naprostou svobodou, odpovědností a životem okamžiku, konflikt mezi školou, která je odcizená realitě, a studenty, kteří chtějí dělat skutečné věci. Hlavními hrdiny je dvojice gymnazistů Petr a Pavla, jejich učitele Tomáše a jeho ženy Aleny. Divák se dostává ze zaběhlých školních paravidel do temného nočního reje, kde sprejeři žijí svůj vysněný život. Nespoutaná svoboda, ignorance všech pravidel, i hip-hopová muzika dokresluje dramatický, téměř dobrodružný příběh. Unavené, stereotypní město před námi ožívá nepoznanou atmosférou. Film z roku 2007 režíroval Tomáš Vorel st., který přijde na Střelák film osobně uvést.

Filmy:

12. ročník tradičního letního filmopouštění vám i letos přináší spoustu kvalitních a uchvacujících filmových zážitků. Program je již tradičně sestaven z vydařených filmů současné aktuální distribuce a je doplněn významnými českými i zahraničními filmy blízké nebo i hodně vzdálené minulosti. Měsíc červen je opět ve znamení nových českých filmů. Významnou součástí programu jsou filmy z letošního Projektu 100. Dramaturgicky jsou v programu silně zastoupeny filmy s hudební tématikou a starší československé komedie, které plní úlohu pomyslné protiváhy vážnějším a temnějším filmům současné produkce let 07/08. Program je konečně doplněn o několik speciálních projekcí.

Hudba:

Součástí letního festivalu jsou pravidelné čtvrteční koncerty představující pestrou škálu žánrů folkem počínaje a hip-hopem konče. Po každém koncertě následuje promítání filmu. Hudební sezónu na Střeláku otevře během zahajovacího večera naše i vaše oblíbená kapela milo. Poslední tóny sezóny vykouzlí hudební nástroje Pohřební kapely, která tak symbolicky 31.8. uzavře muzicírování na ostrově. Vstupenky na koncerty je možno zakoupit  v baru kina nebo v síti Ticketstream. Více na www.strelak.cz.

Kinematograf bratří Čadíků

Letní kino na Střeleckém ostrově je součástí projektu Kinematografu bratří Čadíků. Ten od svého založení v roce 1992 již mnohokrát rozšířil svoji činnost a stal se známou a vyhledávanou kulturní atrakcí. K jeho popularitě přispívá i to, že nepromítá jen na náměstích velkých měst, ale také často zavítá i do míst, kde kamenné kino chybí a kulturní nabídka není tak široká. Pokrytí poptávky k dnešnímu dni zajišťuje třináct mobilních kin, která promítají převážně české filmy. Promítání se stalo tradiční součástí většiny filmových i hudebních festivalů a kulturních událostí u nás. Kinematograf však svoji činnost nesoustředí pouze do České a Slovenské republiky, ale od roku 2002 také příležitostně vyjíždí i do jiných zemí Evropy. Kinematograf letos navštíví více než 100 měst.

Akce:

Standardní filmové projekce budou obohaceny o akce s hlubším tématickým nebo společenským záběrem. Více na www.strelak.cz.

Po celou dobu Letního festivalu Střelák je pro návštěvníky každý den od 16:00 do 22:00 otevřen Letní bar. Můžete si zde také zdarma zapůjčit pétanque, kuličky, frisbee, badminton a žonglovací potřeby /diabola, kuželky, flower sticks a další/

Slevy:

Letní festival letos nabídne slevy pro držitele průkazů ZTP a ZTTP. Držitelům průkazů ZTP a ZTP-P bude po jejich předložení poskytnuta 50% sleva ze vstupného na filmovou projekci. Pro držitele karet ISIC, ALIVE (IYTC), ITIC jsme připravili hned několik programů slev:
a) 25 %  sleva pro 4 držitele karet v jeden čas na jednom místě  tj. „přijďte čtyři držitelé karet, ale zaplaťte pouze za tři osoby“
b) 25% sleva pro 1 držitele karty při 4 návštěvách tj. „držiteli karty, přijď čtyřikrát do kina a zaplať jen 3x“
c) pro 1 držitele karet při jedné návštěvě – ke vstupence poukaz na jeden drink v letním baru /pivo, limo, čaj/
d) 10%  sleva z ceny vstupenky na koncerty /slevy nelze uplatňovat z cen v předprodeji/

Partneři:

Projekt vznikl za laskavé podpory Městské části Praha 1. Hlavními mediálními partnery projektu je Pražský deník, Rádio 1 a Houser.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016