PARTYINFO

 

TEATROTOČ

Datum konání:
16.07.2008 - 18.07.2008
Místo konání:
location unknown
Info:
http://www.teatrotoc.eu
Popis:
Ve dnech 16. až 18.července 2008 se v Praze v ulici Na Kampě u Karlova mostu a Václavském náměstí představí se svým uměním pouliční herci, loutkoherci, mimové, žongléři a chůdaři a promění prostor Kampy na divadelní jeviště.
 
 
Mezinárodní Festival Pouličního Divadla Teatrotoč
Ve dnech 16. až 18.července 2008 se v Praze v ulici Na Kampě u Karlova mostu a Václavském náměstí  představí se svým uměním pouliční herci, loutkoherci, mimové, žongléři a chůdaři a promění  prostor Kampy na divadelní jeviště.  Tento rok proběhne sedmý ročník festivalu, který přinese 70 představení od 15 českých a zahraničních souborů  z Česka, Německa, USA, Jihoafrické republiky, Islandu a Rakouska. Všechna vystoupení budou pro diváky zdarma.
 


Pražané a návštěvníci Prahy tak budou mít jedinečnou možnost setkat se ve třech dnech s nepřerušovaným blokem pouličního umění, které jinak v Praze, na rozdíl od jiných světových metropolí, zcela chybí. Z Německa přijedou žongléři v mušketýrských kostýmech Opus Furore, tančící roboti Metroccolis i kabinet pokroucených zrcadel Fatalia. Z Jižní Afriky přijede klaun Monsieur Conc, který okouzlí diváky každého věku s komedií jako vystřiženou z prvních filmových grotesek.  Vystoupí i studenti DAMU s loutkovými představeními pro jednoho herce speciálně nacvičenými pro pouliční produkce. S pohádkou vystoupí divadlo Žebřík a česko-mexické sdružení Transteatral zahraje pro rodiče undergroundové Auto sacramental. Malé divadélko přiveze loutkový kabaret a Klaun Vítek všechny oslní skvělým žonglováním.

Každé dopoledne od 10 do 13 h budou představení zaměřená na menší děti a zároveň od 10 do 16 h loutková dílna, kde si budou děti loutky vyrábět. Odpoledne budou od 13,30 do 21 h představení pro celou rodinu. Projekt je podporován Hlavním městem Prahou.

www.teatrotoc.eu
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016