PARTYINFO

 

PLEASE THE TREES

Datum konání:
24.07.2008 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Střelecký ostrov
Live:
Please The Trees, Veeny
Info:
http://www.strelak.cz
Popis:
start 19:00
 
 
Please the Trees a Veeny tento čtvrtek na Střeláku
Ve čtvrtek 24.7. vytrhne obyvatele Prahy z letní letargie dvojkoncert mladých progresivních táborských formací Please the Trees a Veeny. PTT se v posledních měsících stávají stále vyhledávanější kapelou a jejich indie-alternative-country mix je možné čím dál častěji vidět na festivalech nebo slyšet z rádií. Večer otevře trip hopová Veena. A jak je již pravidlem - večer bude zakončen filmovým promítáním. Tentokrát to bude Fantom Morrisvillu.
 
Please The Trees
Projekt Please The Trees se zrodil během roku 2006 při setkání jedné z kmenových skupin pověstné táborské rockové scény, kytarových snivců a léčitelů Some Other Place a originálního písničkáře Václava Havelky, vystupujícího již od roku 1999 pod jménem selFbrush. Ambientním noisovým hudebním plochám Some Other Place chyběl vokalista a Havelka již dlouho hledal skupinu, která by dokázala zahrát s patřičnou intenzitou a napětím písně, které nastřádal do šuplíku mimo tvorbu pro selFbrush. Po několika společných zkouškách vzniklo ale z jamování něco víc než obě strany očekávaly, skupina se pojmenovává Please The Trees a začíná pomalu opatrně vystupovat na veřejnosti. Během několika měsíců si tak vybudovává zaslouženou pověst jedné z největších nadějí české indie-rockové scény.

Please The Trees mají za sebou úspěšná vystoupení na festivalech Eurosonic (Groningen, Holandsko ),Colours of Ostrava či Music In The Park, koncertovali například i v rámci Febio festu, Famu festu a loni v červnu si také zahráli před hvězdami americké alternativní scény, skupinou Woven Hand na jejich prvním českém vystoupení v pražském Paláci Akropolis. Právě zde se mohla poprvé česká hudební veřejnost seznámit s prvními ukázkami z debutového alba Lion Prayer. Koncert proběhl zároveň jako křest singlu Wrong Along/Red Sky, který vyšel pouze v limitované edici padesáti kusů s originálními, ručními číslovanými obaly talentované malířky Laďi Gažiové. Singl byl vyprodán během několika týdnů.

www.myspace.com/pleasethetrees

Veena
Veena byla založena na podzim 2007, když Martin a Dansko (členové Ladies swim a PTT) začali kontinuálně pracovat se zpěvačkou Veronikou. Tato spolupráce byla v plánu již mnoho let dozadu. Za kytaru se postavil David do té doby pracující hlavně na vlastních hardcore projektech.
Veena vystoupila poprvé na přelomu let 2007 a 2008, a dostalo se jí od táborského publika nadšeného přijetí, které kapelu pozitivně nakoplo k další práci. Trip hopová Veena a její naléhavě burcující vokál zaujme okamžitě.

www.myspace.com/veena59

Film Fantom Morrisvillu
Česká filmová parodie na brakové sešitové romány odehrávající se v ponurých šlechtických sídlech plných tajných chodeb, intrik a dávných tajemství. Příběh se "odehrává" v pražském Smetanově divadle, kde si během představení Bizetovy Carmen málo vytížený hudebník čte šestákový román, který má ukrytý mezi notami a prožívá s jeho hrdinou, Sirem Hanibalem Morrisem, neuvěřitelné dobrodružství. Dobrodruh Manuel Diaz je těsně před popravou osvobozen z cely smrti svými kumpány, Dixim, Mikim a Drummondem. Vypraví se do zámku Morrisville, kde se chystá svatba Sira Hanibala s krásnou Clarence. Nikdo z přítomných netuší, že krásná nevěsta dosud je Diazovou manželkou...

www.csfd.cz

V neposlední řadě: občerstvení na baru, k zapůjčení zdarma frisby, petanque, žonglovací potřeby atd.

Více info na www.strelak.cz.
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016