PARTYINFO

 

SUMMER OF LOVE - WARM UP

Datum konání:
08.08.2008 - pátek
Místo konání:
Plzeň - PH+
DJs:
Nipp & Marwin Shamma (live), Jacker, Home, T.T. Soulgangster
Popis:
vstup 60 czk, holky do 23:00 zdarma
Line-up:
21:30 - 00:00 T. T. Soulgangster
00:00 - 02:00 Nipp and Marwin Shamma live set
02:00 - 03:30 Home
03:30 - 05:00 Jacker
 
 
DJ Home v rozhovoru k warm upu SOL v plzeňském klubu PH+
Příští týden v pátek 8.8. v PH+ proběhne jeden z warm-up mejdanů k Summer Of Love. Mimo jiné na něm zahraje dj Home…Co si myslí o SOL, hudbě, lidech, pro které hraje, …a také jak vnímá elektronickou hudbu a její smysl, nám pověděl v následujícím rozhovoru.  
 
Ahoj Honzo. Po delší době se tě pokusím vyzpovídat, dlouho už s tebou žádný rozhovor nebyl.Co je u dje Home-a nového? Jaky je vlastně tvůj běžný den, když zrovna nestojíš za gramofony, nebo nejsi někde v davu na párty?

Ahoj. Na úvod je to dost záludná otázka. Každý den je něco nového. Pokud mám mluvit o djingu, za poslední rok se toho změnilo hodně. Přestal jsem po letech hrát z desek, smířil se s tím, že to není jen o vinylech, koupil si Serato Scratch a hraju z laptopu. Tím pádem mám neomezenou možnost při výběru hudby, a užívám si spoustu nových tracků. A tím odpovídám i na druhou část otázky.Běžně dělám takové ty běžné věci, chodím do práce, starám se o psa, o kytky v bytě, o přítelkyni a snažím se nenaštvat už celkem nevrlé sousedy. A poslouchám hudbu na Beatportu, kupuju tracky a zkouším Serato. Ani se nenudím.



A jaký tato změna měla vliv na tvůj styl? Co vlastně teď hraješ?

Určitě to má velký vliv. Ale nemůžu říct, že jsem změnil styl, spíš asi zvuk. A ten, který mám rád, najdu většinou napříč styly. Docela mě baví, jak lidi pořád řeší, jestli techno, house, trance, progress, nebo nedej bože minimal je to, co jediné berou. A přitom stačí sledovat zvuk nových tracků na Beatportu a zjistí, jak to jde ve vlnách. Jednou zní techno stejně, jako za měsíc progress, minimal je někdy třeba plný hutných beatů, zatímco v tu dobu většina techna kliká, a za měsíc může v novinkách techna znít to samý, co bylo nedávno v trancu. Všechno se tak rychle mění a zároveň prolíná, že dneska už fakt nejde škatulkovat. Hudby je strašně moc, dobré sice trochu míň, ale i tak nemusím řešit styly a hrát podle momentální nálady, to je asi hlavní změna.

Je právě polovina léta a letní festivalové sezony, takže než se dostaneme k hlavnímu tématu, řekni mi, co ty a letošní fesťáky?

Zatím jsem byl na dvou festech, Summer Session a Sundance a kromě SOL už asi nic nedám, i když kdoví, jestli mi nepřeskočí, a nekouknu konečně někam ven. Z těch dvou moc rád vzpomínám na Sundance, poprvé jsem začínal stage a nikdy bych nevěřil, jak mě desátá večerní při setu nakopne. Teď se hlavně těším na SOL, na ostatní fesťáky není čas.

Dobře. Takže k warm up na SOL. 8.8. hraješ na plzeňské zahřívače v klubu PH+. Už jsi tam někdy byl?
 
Ne, nikdy jsem tam nehrál, ani nebyl. A málem jsem tam ani teď nehrál, báli se, že jim to zbořím schranzem.

PH patří ke klubům kde se hraje spíš pomalejší hudba, house, trance, elektro, apod. navíc se specifickým publikem…Myslíš, že tě tam přijmou, a bude se jim líbit tvůj „techno“ zvuk?

To nedokážu odhadnout, ale už se mi to párkrát stalo, málokdy jdeš do prostředí, které je tvoje, máš tam svý lidi, svůj oblíbený zvuk a jistotu, že ti bude fajn. Ani tak nemusí. Ale možná je lepší, když lidi neví, co od tebe čekat. Určitě lepší, než když čekají totéž jako před rokem a jsou strašně zklamaní, že to je jinak. V PH jsem nikdy nehrál, a tak by to asi zůstalo. Ale tohle je SOL warm up, věřím, že ti, co přijdou, mají rádi SOL, a pak není co řešit. Nebo jo?

Dobře. Na co bys je ještě nalákal? Kromě toho, že jde o SOL warm – up?

Tak rozhodně na djs. Nipp byl vždycky supr, Marwin Shamma zní taky zajímavě a jejich společné livko bude určitě stát za to. A protože to dělá Petr Pig, tak velkým lákadlem by mohla být výzdoba celého klubu, která se ponese čistě v duchu SOL. A to jsou slunečnice….A mejdan, to by je hlavně mělo lákat.

Tak a teď mě zajímá konkrétní datum 16.8. 2008, SOL. Podruhé zde jako jeden z českých djs budeš hrát…co vlastně pro tebe jako dje tento festival znamená? Myslíš, že je něčím mezi českými festivaly ojedinělý?

Určitě, má myšlenku, specifickou náladu, a naši scénu podle mne někam posouvá. Tak to mám od roku 2001 a každý další rok mne v tom vždy jen utvrdil. Je jedno, jestli zrovna sází na osvědčená jména, nebo naopak přiveze legendu Kraftwerk, vždycky mě něčím nadchne, a svým způsobem ovlivní na další rok dopředu. Proto bylo vždycky mým snem hrát tam, vidět to celé z jiného pohledu a třeba přijít na to, co je tam tak jiné, než jinde. Loni se mi to splnilo, a letos budu mít možnost zažít znova, navíc s Rushem…

Kromě svého setu, na co se nejvíc těšíš? Už víš, co budeš hrát, plánuješ něco speciálního?

Nevím, co budu hrát, jaká bude nálada, ale vždycky jsem se na SOL těšil právě na ranní sety při východu slunce na hlavním podiu, těším se na pohled na lidi. Chtěl bych slyšet jak to zní na místě, kde jsem vždycky zapustil kořen a stál nekompromisně až do rána, takže kdybych někoho ukecal, aby mi hlídal desku, a kdyby končila, dal tam další, odběhnu si poslechnout, jak to zní. A pokud ne, doufám, že lidem bude fajn, jako na SOL ráno vždycky bylo. A úplně jinak se těším na SOL jako takovej, kdy celou noc asi zase budu stát na tom samým místě jako vždycky. A potřetí nahoře uvidím Rushe. Prostě budu zase na SOL.

Výborně, než ti položím poslední otázku, zeptám se tě, čím je pro tebe elektronická hudba, event. techno.

Všechno. Je to hudba, která ti poví, co jsi schopen vnímat a slyšet. Proto je v ní občas tolik rozporů a netolerance.  Každý slyší a vnímá co jeho jest, může se naučit slyšet hudbu ve všem kolem a pochopit její obrovský význam. Anebo v ní nemusí slyšet téměř nic, a odsuzovat všechno, co nezná a čemu nerozumí, dokud se nenaučí poslouchat. Elektronická hudba učí lidi poslouchat, a naučila poslouchat mě. Tak proto.

Umíš si představit, že by nebyla?

Neumím. Ona je všude, stačí chvíli poslouchat. Takže si neumím představit to, že by nebyla.

Nemám další otázky…díky ať se ti daří. Mr. Pole
 
Summer Of Love warm up @ PH+ Plzeň

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016