PARTYINFO

 

HUMAN TRAFFIX

Datum konání:
06.02.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Swayzak (myspace.com/swayzak, uk), Loutka (roxy praha, djloutka.com), Cubik (roxy praha), Vilém (lollypop)
2nd stage - Tomics & Kaik (blue sound)
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 200 czk, poté 250 czk
Line-up:
22:00 - 00:00 Cubik
00:00 - 01:30 Vilém
01:30 - 03:30 Swayzak live
03:30 - 05:30 Loutka

chill out djs: Tomics & Kaik
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Swayzak (live!) v Roxy na Human Traffix
Po Layo & Bushwackovi máme možnost slyšet v Roxy na Human Traffix další velikány taneční scény – a opět duo, navíc v live vystoupení! Tento pátek bude patřit Swayzak (!K7), britským houseovým chameleónům, kteří se dali v dohromady v roce 1996 v Londýně, a od té doby by nebyl rok, kdy bychom o nich neslyšeli. Více se můžete dozvědět zde v jejich biografii. Společně s nimi vystoupí rezident dj Loutka, Cubik a Vilém, v chill outu Tomics & Kaik. Pokud stíháte do 23h, máte nárok na levnější vstup. Uvádí Roxy promotion.
 
Swayzak

Ve světě house music se povídá, že deejayská dvojice Swayzak si své jméno vypůjčila od hollywoodského seladona Patricka Swayzeho, a těmto dohadům nahrává i název jejich alba Dirty Dancing (tedy Hříšný tanec). Jiní lidé (zejména ti, co neumějí pořádně polsky) zase tvrdí, že „swayzak“ znamená v polštině svazek. I když se obě verze zdají krajně nepravděpodobné, faktem je, že v pomyslné knihovničce nahrávek projektu Swayzak je už svazků pěkná řádka a že by každý z nich roztančil i božského Patricka. Stejně jako Armina van Buurena.

Swayzak jsou totiž asi jediní houseoví chameleóni, kteří mají za sebou jak desky pro label M_nus, patřící technařskému intelektuálovi Richie Hawtinovi, tak hitovky, které hrají holandské tranceové megahvězdy desetitisícovým davům. Stačí si vzpomenout jen na track „State of Grace.“ Z minulé dekády si pamatujeme jejich dub-houseové minimalistické klasiky jako „Speedboat / Low-Res Skyline“ nebo „Snowboarding in Argentina,“ zatímco v posledních letech se Swayzak soustředí na popovější a hitovější produkci, kterou známe z alba „Loops from the Bergerie“ či z jejich poslední desky „Some Other Country.“ Není lehké je charakterizovat, protože právě proplouvání mezi žánry je jejich krédem. Jak ostatně řekli v rozhovoru pro web Club Vibes, „budoucnost klubové hudby je podle nás právě v kombinaci techna a komerční pop music. Už to nebude o tom, že někdo hraje detroit techno nebo belgické techno.“

Swayzak, čili James Taylor a David Brown, se dali dohromady roku 1996 v Londýně a hned zkraje založili pro své nahrávky vlastní label Swayzak Recordings. Na něm vydávali v pozvolném tempu desky, kterých si začalo všímat stále více deephouseových deejays. Tehdy však stále ještě produkci brali jako koníčka a nevzdávali se svých původních zaměstnání.

Dnes už patří mezi elitu house music, mají za sebou pět alb, dvě kompilace a několik dalších projektů. James se vedle Swayzak věnuje i dalšímu labelu 240 Volts a nahrává také jako Darkfarmer. David tráví většinu víkendů za gramofony a mixážním pultem a v týdnu řídí svou hudební značku Voltmusik. Kromě toho ale také oba pánové hrají své skladby jako live act a v únoru můžete být svědky hříšného tance naživo i vy. Swayzak svou přítomností ozdobí další pokračování klubovky Human Traffx – 6. února v Roxy.




 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016