PARTYINFO

 

RALPH MYERZ AND THE JACK HERREN BAND

Datum konání:
29.10.2008 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Ralph Myerz and The Jack Herren Band (nor)
Popis:
start 19:30, vstup 300/400 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Ralph Myerz & The Jack Herren Band míří do Roxy
Staromilský název Ralph Myerz & The Jack Herren Band trochu lže, kapelník Myerz je DJ Erlend Sellevold a band je vlastně jen dvojice hudebníků Tarjei Strøm a Thomas Løhnheim. Pochází z Bergenu, z hlavního města severské elektronické hudby - sídla mimo jiné Röyksopp nebo Kings Of Convenience. Potkali se náhodou, Sellvold chtěl svá DJská vystoupení ozvláštnit perkusemi a pozval na pódium dva kamarády. Ohlas publika byl enormní a z jednoho večera se stalo deset let. 
 


Nová kapela si jméno vypůjčila od nechvalně známého režiséra erotických filmů ze 70.let (trochu ho ale upravila) a jeho fiktivního kameramana. „Napadlo nás přidat do naší muziky něco z typické hudby sedmdesátých let, k tomu jsme pochopitelně hledali i jméno skupiny, které by vypadalo jako z té doby," vzpomínají dnes členové kapely. Nikdy to nepřiznali, ale určitě se slavným režisérem sdílí zálibu v decentně necudné zábavě, která se pohybuje na hraně kýče. V roce 1999 vydali své debutové EP „A Special Morning“, které se objevilo na vlajkové lodi norské elektroniky - značce Telle. Začátky však nebyly lehké. Počátkem roku 2000 vyrazili na turné s Röyksopp a na pěti koncertech se ukázalo ani ne sedmdesát lidí.

Průlomové album "A Special Album" vyšlo v roce 2002, v čase největší horečky kolem norských interpretů. V té době už zněla skladba Nikita v televizní reklamě jedné evropské automobilky a jejich skladby hráli nejslavnější DJové. Z desky pochází klubové hity Casino a Think Twice. Na následném turné se ke kapele přidal kytarista Mads Berven. Album „Your New Best Friend“ popisuje hudební tisk jako "downtempové nebe", vokály k němu přidal například i další slavný rodák z Bergenu - zpěvák Magnet. Příležitostně remixují kolegy z taneční scény (Felix Da Housecat, Kompis) a letos si dokonce vystřihli remix titulní melodie k počítačové hře Sims. Zatím poslední album Sharp Knives & Loaded Guns se vyznačuje precizní produkcí a potvrzuje lásku k filmové hudbě, funku i popu. V pilotním singlu vzkazují Kill The DJ! Vzhledem k minulosti Erlenda Sellevolda to ale berte spíše jako vyznání lásky živým vystoupením s kapelou. Ralph Myerz & Jack Herren Band dokazují, že i elektronická hudba může být na koncertě skvělý zážitek.

Diskografie:

A Special EP
A Special Album
Your New Best Friends (2005)
Sharp Knives & Loaded Guns (2006)

Vstupenky jsou k zakoupení v obvyklých předprodejích. Na pražský koncert stojí 300,- Kč + poplatky, na místě za 400,- Kč. Start v 19:30.

Ralph Myerz and The Jack Herren Band (NOR)

Roxy – Praha
29.10.2008

Fléda – Brno
30.10.2008

Zrkadlový Háj – Bratislava
31.10.2008

www.ralphmyerz.net
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016