PARTYINFO

 

ALPHAVILLE

Datum konání:
19.12.2008 - pátek
Místo konání:
Brno - Rondo
Live:
Alphaville, Petr Muk + Band
Info:
http://www.alphaville2008.cz
Popis:
start 20:00, vstup 450/600 czk
 
 
Alphaville - legenda elektropopu zahraje v brněnské v hale Rondo
Když se řekne Alphaville, mnozí z nás si zanotují nesmrtelné hity „Big in Japan“ nebo „Forever Young“. Tyto rock-popové melodie podbarvené syntezátory jsou hudbou mládí dnešních pětatřicátníků. A právě skupina Alphaville, blýskavá ikona hudby 80.let, která se výrazně podílela na formování zvuku této doby podobně jako Depeche Mode, zavítá 19.12.2008 do brněnské metropole a odehraje koncert v hale Rondo.
 
Kapela Alphaville byla založena v roce 1982 v západním Berlíně. Členové: Bernhard Lloyd (bicí, klávesy), Marian Gold (zpěv) a Frank Mertens, kterého ovšem v roce 1985 vystřídal Rick Echolette (klávesy, kytara, baskytara).

Alphaville původně experimentovali s jevištním projevem, od r. 1984 se však přiklonili k popu. Skupinu můžeme zařadit do žánru new wave, což je styl propojující hudební postupy ze stylů jako punk rock, glam rock, disco a dalších s elektronikou. Byli také ovlivněni synthpopem, mezi jehož významné představitele patřily skupiny jako Depeche Mode, Erasure, A-ha, Pet Shop Boys, OMD, New Order, Bronski Beat, Modern Talking, Ultravox a další. Dominantní postavení v synthpopu má syntezátor (též syntetizátor), který skladbám dodává typický „klávesový“ zvuk.

S prvním hitovým albem přišli již v roce 1984, kdy vydali album „Forever Young“. Z něho pocházejí zmíněné skladby „Big In Japan“, „Forever Young“ a také „Sounds Like A Melody“. O 2 roky později vychází druhá, neméně úspěšná deska „Afternoons in Utopia“ s hitovým singlem „Dance with me“ a v roce 1989 „syntezátorové“ album „The breathtaking blue“. S deskou „Prostitute“ z roku 1994 se posunuli do rockovější polohy, diskografii doplňuje album „Salvation“ (1997) a remixové „Forever Pop“ (2001). Z vydaných kompilací bývá za nejlepší označována ta z počátku 90.let nazvaná „First Harvest 1984 – 1992“. Z dalších jmenujme např. „Dreamspaces“ (konec 90.let) a „Crazyshow“ (2003) a nesmíme opomenout jediné živé album „Stark naked and absolutely live“.

V Česku se představili vloni v prosinci na koncertě na pražském Žofíně. Letos naši republiku navštívili znovu a vystoupili 16.8. na festivalu Beskydy Sound. Kapele aplaudovalo okolo 6000 lidí a magickou atmosféru dokreslovalo i zatmění měsíce, které vrcholilo právě při jejich koncertu.

Na brněnském koncertu sice zatmění měsíce k vidění nebude, máte však možnost vrátit se do jiskrných osmdesátek, zavzpomínat si na hity svého mládí i ocenit kvality zpěvákova projevu, který letos v květnu oslavil své 54.narozeniny.

Role předskokana se zhostí Petr Muk a jeho Band. Bude připravena speciální světelná a laserová show. Začátek koncertu je naplánován na 20.00.

Vstupenky budou k dostání v sítích Ticketpro a Ticketportal a brněnských předprodejích Indies, Dům Pánů z Lipé, Wolf, Brněnské kulturní centrum a Kult v ceně 450 Kč. Na místě bude vstupenka stát 600 Kč. Předprodej bude zahájen 22.9.2008.

Pořadatel: Mersey agency & Citadela production s.r.o.

www.alphaville.de
www.alphaville-fanklub.info
www.petrmuk.cz

Alphaville - Forever Young


 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016