PARTYINFO

 

DJ RUSH - BIRTHDAY PARTY

Datum konání:
10.01.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - Retro Music Hall
DJs:
DJ Rush, Du´Art, Paul Langley, Bold
Info:
http://www.djrush.cz
Popis:
start 21:00
Line-up:
21:00 Steen akd The Keeper
23:00 Agent
24:00 Paul Langley
01:30 Sir Rush
03:00 Bold
04:30 Du´Art
06:00 konec…
 
8 čtenářů Techno.cz byl na této akci
 
Last info: DJ Rush Birthday Party
DJ DuArt: "Kromě DJingu jsem také investorem"
Přinášíme vám poslední rozhovor s portugalským DJem DuArtem k akci DJ Rush Birthday Party, která proběhne v sobotu 10. ledna v pražském klubu Retro Music Hall. Další info najdete na: www.djrush.cz
 
Ahoj, nejdříve bych Ti chtěl poděkovat, že sis našel čas na tento rozhovor. V lednu přijedeš do Čech zahrát na Rushovy narozky a bude to Tvé úplně první vystoupení u nás. Slyšel jsi něco o naší zemi a techno scéně od svých přátel?

Ahoj:), jako první bych Ti chtěl poděkovat za šanci, aby se o mě lidé více dozvěděli. Hledal jsem na internetu něco o české techno scéně a musím říci, že jsem byl ohromen. Neznám osobně moc lidí, kteří měli šanci zahrát si ve vaší zemi. Bavil jsem se o české techno scéně s Míšou Salačovou. Taky mám spoustu kamarádu, kteří navštívili Prahu a říkali mi, že je to úžasné město, se skvělou kulturou, už se nemohu dočkat, až se tam podívám.

Můžeš se nám trošku představit? Kdo je Du´Art?

Ahoj všichni, jmenuji se Duarte a.k.a. DJ Du'Art. Je mi 25 let a žiji v krásném městě Lisabon v Portugalsku, hraji od roku 2005, rok poté už jsem začal dělat svoje show. Mohu o sobě říci, že jsem veselý a pozitivní člověk. Věřím si a miluji hudbu!

Co Tvoje aktivity v Portugalsku? Jsi také producent?

Kromě DJingu jsem také investorem. Mám svojí vlastní propagaci a bookingovou agenturu Urban Beats, která se věnuje výhradně techno akcím. Právě jsme se sloučili s jinou agenturou, jmenuje se Beat@Prod. Jsme nyní Urban Beat Connection. Čím lepší a silnější jsme, tím lépe pro techno scénu v Portugalsku.

Zajímá mě Tvůj názor na MP3 versus vinyly. Jak to vidíš teď a do budoucna? Kupuješ stále raději vinyly nebo raději MP3?

Nejsem proti vývoji technologií. Digitální a komprimované formáty představují novou éru, která tady pravděpodobně už zůstane. Věřím, že v budoucnu vznikne samostatná digitální scéna, ale já stále preferuji hrát vinyly. Je to trochu smutné, mám občas problém najít nové tracky na vinylech a je to čím dál těžší. Spousta hudby je v dnešní době k mání pouze v digitální podobě. Moje sety jsou k dostání zhruba v poměru 70:30 ve prospěch vinylu. Vždy jsem chtěl hrát ze 2 gramofonů a 1 CD. Také si myslím, že digitální éra vám nabízí spoustu různých způsobů, jak hudbu pojmout. Srovnat pak člověka, který hraje pouze z vinylů s "líným DJem", za kterého dělá většinu práce počítač, je dost složité.

Vím, že jsi i promotérem a pořádáš párty v Lisabonu. Řekneš nám něco z historie a také o koncepci těch akcí?

Když jsem začal pořádat párty, spolupracoval jsem s již existující agenturou, časem jsem ale zjistil, že je lepší dělat si vše sám. Díky mé přítelkyni se v červnu minulého roku narodila značka Urban Beats, nová neotřelá agentura plná nápadů a tvrdé práce. První test, jestli bude agentura konkurenceschopná, se povedl. V současné době je Urban Beats jedna z největších agentur na pořádání techno eventů. Máme každý měsíc jednoho zahraničního hosta. Od spojení naší agentury s agenturou Beat@Prod to jde skvěle.


Jaká je podle Tebe techno scéna v Portugalsku? Jaký je nejlepší klub/akce a proč?

Měli jsme zlaté roky techna, pak přišla stagnace někdy mezi roky 2005-2007, potom se díky pár schopným lidem začala scéna pomalu zotavovat. My všichni pracujeme pro techno scénu každý den. Nejlepší techno show v Portugalsku je Technolandia. Je to výhradně techno akce, která má za sebou dvanáct let existence. Je to vždycky velká legrace a lidé z celého Portugalska jsou tam, všichni paří na maximum. Ale je tu dalších pár koncertů každý měsíc, což mě osobně hodně těší. Musím se také zmínit o malém městě na severu, nazývá se Régua. Je to takové městečko zábavy, miluji místní publikum.

Jaké jsou Tvé plány do budoucna? Máš nějaké sny?

Mé plány do budoucna jsou jednoduché. Chci držet krok s dobou jako DJ a prosadit se více jako producent. Byl jsem také pozván, abych se připojil k jedné z nejlepších bookingových agentur na světě, Kne'Deep. Jsem si jist, že mi to dá nové možnosti vzít mojí hudbu mimo Portugalsko. Chci partě z Kne´Deep moc poděkovat za tuto šanci a využít té příležitosti na maximum. Vždy jsem hlavně chtěl, abych měl šanci dělat to, co mě bude naplňovat a zároveň mě to bude i slušně živit. Baví mě to!

Kdo je podle Tebe DJ Rush?

Opravdu složitá otázka! Jak popsat DJe Rushe....? Myslím si, že je techno DJ číslo 1, je to úžasný umělec. Je opravdu působivé vidět, jak ovládá gramce a střídá různé úrovně ryzí energie. Má také vynikající povahu a byl jsem velice překvapený, když jsem ho poprvé potkal. Je to opravdu vtipný, milý a pokorný člověk. Nevím proč, ale vložil ve mě velkou důvěru. Dal mi příležitost ukázat se s ním na jeho turné a předvést se tak celému světu. Nyní jsme velcí přátelé.

Tvůj line-up snů?

Párty plná kamarádů :)

Tvůj nejhorší zážitek z párty?

Naštěstí jsem nezažil takové situace a nemám vyloženě špatné zkušenosti, ale někdy se stane, že máte velmi špatné podmínky ke hraní. Špatnou kvalitu zvuku nebo velmi špatné basy na parketě. Opravdu nemám rád, když se tyto věci stávají.

Takže jsme na konci, díky za rozhovor, co rád piješ?

Než jdu hrát piji Colu nebo Red Bull. Poté jen staré Scotch Whisky bez ledu. Díky za příležitost, těším se na ten skvělý večer. Uvidíme se tam ... :)


ptal se Agent
 
První O2 DMA Warm Up již 10. ledna na narozeninách DJe Rushe Profil DJ Bold @ DJ Rush B-Day Retro Praha Profil Paul Langley (uk) @ DJ Rush B-Day Paul Langley: "DJ Rush je jeden z mých nejlepších kamarádů" Web Rushových narozenin právě spuštěn Line up Rushových narozenin

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Rushových narozenin v Retru od Čéši
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016