PARTYINFO

 

TAKE CONTROL

Datum konání:
23.01.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Icicle (Critical, Shogun Audio, Ram, uk), No Money (Dvoika.troika), Sayko (Dvoika.troika), Suki (Tele2Beatz), Sweg (Shadowbox), ahZ (Stonedriderz)

2nd stage - Mystif (Neurokyme), Rudeboy (Shadowbox), Nikola (Conspiracy DJs)

Info:
http://www.takecontrol.cz
Popis:
start 22:00, vstup 150/200 czk, Lednové vydání party Take Control nabídne premiérové vystoupení jednoho z největších talentů současné drum & bassové scény. Do Abatonu dorazí holandský producent Icicle, jemuž se během pouhých dvou let povedlo uspět na nejrespektovanějších světových vydavatelstvích jako Ram, Critical nebo Shogun Audio. Více informací o této akci naleznete na www.takecontrol.cz.
Line-up:
Drum & bass stage:

22:00 – 23:00 ahZ
23:00 – 00:00 Sayko
00:00 – 01:00 Sweg
01:00 – 03:00 Icicle
03:00 – 04:30 No Money
04:30 – 06:00 Suki

Breakbeat stage:

22:00 – 00:00 Rudeboy & Nikola
00:00 – 02:00 Mystif
02:00 – 05:00 Rudeboy & Nikola
 
 
Časový line up zítřejší Take Control Sweg: "Shadowbox slaví celý tento rok!"
Anketa s vystupujícími DJs k Take Control
Příští pátek se na Take Control v Abatonu premiérově představí holandský producent Icicle. Druhou stage rozjedou (nejen) breakbeatem Mystif, Rudeboy a Nikola, a tak jsme se jich zeptali, který ze stylů mají nejraději, jak moc je berou nové trendy, jestli rádi dubstep a co si pro nás připraví.
 
Mystife, Rudeboyi: jste spojováni hlavně s drum & bassem a jako správní fanatici ho máte vždy na prvním místě. Co vás tedy přitahuje na breakbeatu? A je šance, že se někdy stane vaší prioritou?

Mystif:
Drum & bass mám pořád na prvním místě, to se nezmění, ale pletky s breakbeatem pro mě znamenají určitou proměnu, kterou podle mě prodělá každý. Mám za sebou 8 let hraní dnb a je prostě čas udělat další krok. U mě je to krok, na který sem se hodně těšil, protože na brejku i housu jsem vyrostl a zažil krásný akce. Další věc je, že na brejk chodí starší lidi a mě baví pro ně hrát. Taky se mi libí, když DJ umí styly kombinovat a dělat to, proč na akci je: aby bavil lidi. Snažím se o to samé. Na to abych určil postavení brejku v mém repertoáru je trošku brzo na soud. Známe se krátkou dobu :)

Rudeboy: Mě drum'n'bass baví přeci jenom víc… A hlavně nejde finančně utáhnout oba styly a kupovat dvojnásobek tracků. Na breakbeatu se mi líbí různorodost... dá se míchat s dubstepem, rovinama, elektrem, funky věcma... je to hodně energická hudba a i při relativně nízkém BPM to má mnohdy větší koule než drum'n'bass.

Objevil se ve vašem životě moment, byť jen krátký, kdy jste si řekli: "teď už chci hrát jenom breakbeat!"?

Mystif:
Haha, dobrá otázka. Zažil jsem akci v Crossu a už sem jí i v několika rozhovorech jmenoval, kam byl pozván Vlad Sokolov. Ten večer je pro mě asi nejlepší, jaký sem zažil. Perfektní osazenstvo, super zvuk, a neuvěřitelná atmosféra. Hodně taneční brejk společně s elektro housem. Nářez! Pokud bych to měl porovnat s junglem, tak se to asi rovná euforii jakou jsem měl při akci, kdy hrál Ed Rush ve Veletržním paláci a to už je hodně dlouho :) Určitě na akci s Vladem jsem si řekl, že se do brejku a rovných beatů pustím víc a viděl jsem v tom energii, která mi dokáže naplnit.

Rudeboy: Hmm... tak tohle se mi snad ještě nestalo, breakbeat mě jednoduše baví, ale možná jsem prostě chyběl na těch správných mejdanech (Nikola by mohl vyprávět :)). Navíc, poslední dobou vychází tolik kvalitního d'n'b, že by mi přišla škoda o všechny ty super věci přijít a zaměřit se třeba jenom na breakbeat.

Nikola je zase na druhém břehu, je to breakař tělem i duší. Zkoušel jsi někdy hrát drum & bass? Chtěl bys to vůbec zkusit?

Nikola: Kdysi dávno, za mladých jinošských let, jsem cosi jako drumbác pouštět zkoušel. Následky nicméně nebyly trvalého charakteru jako u brejků. Samozřejmě, že si drumbác rád poslechnu, obzvláště jsem-li upozorněn na některé vypečené deep kousky. Do aktivního hraní bych se raději dnes už nepouštěl. Holt chodím na ty správný mýdany, kde nikdy Rudej není, a tak ani nemám od 130-140 BPM směrem nahoru žádný zaječí či jiný nemravný úmysly. Brejky jsou holt ten správnej bigbít.

A jaký styl preferuješ jako posluchač? Máš nějaké oblíbené producenty?

Nikola: Já jsem takový univerzální posluchač, který se nevyhýbá žádným špatnostem. Vyrostl jsem na klasickým živým hraní, takže jsem tuhle například vylovil nějaký ultrastarý Ramones a děsně jsem si užíval ten pravej punkrock. Z tanečních záležitostí se pak snažím pojmout brejky, obzvláště ty pěkně našláplý basovým zvukem jako dělá Plaza De Funk nebo Beat Assassins. K tomu v poslední době dost přibírám rovný věci, který produkuje například Dopamine. Anebo úchylnej dubstep, ten obzlváště dohromady s Rudým hodně můžem, až se nám tuky natřásaj a mladý kůže odhazujou podprsenky. Bohužel ty podprsenky neházejí směrem k nám. Tímto bych je chtěl na tento neblahý jev upozornit a důrazně žádat nápravu.

Třeba se to v Abatonu změní. Ačkoli hlavní pozornost se nejspíš upne na Icicla, který bude headlinerem drum & bassové stage. Také jste propadli jeho kouzlu?

Nikola: Něco mi Rudej natlačil, uvidíme, jak to bude působit v setu. Rozhodně bych se nebál, že by to nějak nešlapalo, přeci jen to nebude ve zvukově nešťastný Roxy ;). Každopádně to vypadá, že veškerý podprsenky slízne zase zahraniční star.

Rudeboy: Icicla žeru. Mám tak 4/5 věcí, co vydal. Je pro mě synonymem hodně kvalitního deep drum'n'bassu, baví mě jeho zvuk a originální nápady.

Mystif: Pro mě to bude premiéra. Jsem zvědav, s čím přijde.

Co od vás mohou lidé, kteří na chill out zavítají, čekat? Máte raději oldschool / nuschool? Už jste zmínili, že se dají do breaků skvěle zakomponovat i rovnátka - tak jaký dáte poměr? A co dubstep? Nejeden DJ tento styl do svých setů zakomponovává…

Rudeboy: Jelikož budeme hrát s Nikolou b2b, selekce se bude odvíjet od toho, co zahraje právě on. Vidím to tak, že on bude zase všechny vyučovat moderníma rovinama a já budu lovit starší, funkovější hitovky. Ráno, až přijde vhodná doba, to rozbije Caspa nebo Benga. Takže dubstep brát. :)

Nikola: Jak říká Rudoch, na TC budu spíš ten, kdo bude hrát novější věci a rovnobrejky a on bude balit mladý kočičky s podprsenkama na Fingerlickin profláklosti. Ono to taky závisí dost na lidech, ty to musí bavit nejvíc, takže se tomu jakožto pouštěči přizpůsobíme, proto jsme také byli pozváni :)

Mystif: Co se týká mě, tak já teď ve všech setech ulítnu :). Takže se dá slyšet house, brejk, elektro, jungle… :) A to ve všech kombinacích, ale vždy převažuje styl, který ten večer hraju. Dubstep mi nic neříká, nebo jsem možná zatím neslyšel něco, co by mě dostalo a oslovilo. Určitě ale v mém setu uslyšíte nuschool, funky brejk elektro house, house... důležitý je, aby to mělo šťávu a bylo na co tancovat. Od toho tam jsme ne? Těším se na to moc a už si ladím vercajk :).
 
Icicle na lednové Take Control

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016