PARTYINFO

 

TAKE CONTROL

Datum konání:
23.01.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
Icicle (Critical, Shogun Audio, Ram, uk), No Money (Dvoika.troika), Sayko (Dvoika.troika), Suki (Tele2Beatz), Sweg (Shadowbox), ahZ (Stonedriderz)

2nd stage - Mystif (Neurokyme), Rudeboy (Shadowbox), Nikola (Conspiracy DJs)

Info:
http://www.takecontrol.cz
Popis:
start 22:00, vstup 150/200 czk, Lednové vydání party Take Control nabídne premiérové vystoupení jednoho z největších talentů současné drum & bassové scény. Do Abatonu dorazí holandský producent Icicle, jemuž se během pouhých dvou let povedlo uspět na nejrespektovanějších světových vydavatelstvích jako Ram, Critical nebo Shogun Audio. Více informací o této akci naleznete na www.takecontrol.cz.
Line-up:
Drum & bass stage:

22:00 – 23:00 ahZ
23:00 – 00:00 Sayko
00:00 – 01:00 Sweg
01:00 – 03:00 Icicle
03:00 – 04:30 No Money
04:30 – 06:00 Suki

Breakbeat stage:

22:00 – 00:00 Rudeboy & Nikola
00:00 – 02:00 Mystif
02:00 – 05:00 Rudeboy & Nikola
 
 
Časový line up zítřejší Take Control
Sweg: "Shadowbox slaví celý tento rok!"
V pátek 23. ledna si na další Take Control s Iciclem zahraje i Shadowboxí Sweg, se kterým jsem kromě této klubovky probíral i blížící se desáté narozeniny naší crew, jež oslavíme v sobotu 7. února v Roxy, mejdan Plastic Soul v Central Station a další záležitosti nejen kolem zlomenin, ale i rovin...
 
Lidé tě mají spojeného převážně s atmosférickým, deepovým a liquid soundem. Vystihuje tě to nebo je to překonaný mýtus? Já si třeba pamatuju, že jsi na Bushi s Andy C sázel jednu vypalovačku za druhou…



Deep, liquid a atmo je to co mě v dnb baví nejvíc, ale samozřejmě se přizpůsobuju prostředí, lidem a  tomu, s kým zrovna hraju. A díky tomu, že jsem přešel z vinylu na mp3, si teď můžu kupovat mnohem víc muziky než dřív, takže se ze mě stal asi i univerzálnější DJ.

Co si vůbec myslíš o škatulkování DJů? Překvapil tě někdy DJ selekcí, kterou si od něj nečekal?

Žádný dnb DJ mě už dlouho nepřekvapil, snad jedině Sayko nebo Beast 67, když nahráli mixy pro Drumandbass.cz, ale nevim, jestli takhle hrajou i na mejdanech - měli by :-) Ale přijde mi, že většina DJů si jede pořád to svoje, ať hrajou kdekoli, a i když si třeba kupujou i klidnější/inteligentnější tracky, tak se je bojej zahrát.

Shadowbox slaví deset let… Odkdy ho vlastně sleduješ? To jsi ještě musel být mladý chlapec, ne?

Shadowbox sleduju asi tak od roku 2000 a zas tak mladý už sem nebyl :-)

A které narozeniny už jsi oslavil jako jeho člen?

To ani úplně jistě nevim, ale myslim, že jsem v Shadowboxu od roku 2003.

Když Tě s Anakinem tehdá Koogi oslovil, abyste se zapojili, jak moc si z toho byl vyplesklej? :)

Radost jsem z toho samozřejmě měl, ale že bych z toho byl nějak vyplesklej, to zas nee.

Narozeniny se budou slavit ve velkém stylu: Shadowbox si dá dostaveníčko v Roxy a jako hlavní host zahraje… doplň sám (a přidej, proč zrovna on, proč to bude ta nejlepší party života každého návštěvníka atd… :-)

V první řadě bych chtěl upozornit, že Shadowbox slaví celý tento rok, ale začínáme 7.2. v Roxy. Jako hlavní hvězda se představí producent a majitel labelu Cricital Music, DJ Karsra. Kasru jsme vybrali, protože všichni v Shadowboxu máme rádi hudbu, co vychází na jeho labelu a navíc je super DJ! A proč přijít? Kromě Kasry vystoupí i Koogi, Deadly Viperz, Nitropank, Rudeboy a v chilloutu si střihnem s Panoramou house a breaky. A nejlepší na tom je, že tohle všechno můžete mít zadarmo pokud příjdete do 23:00! A to se vyplatí!!... :)

Říkáš breakbeat a house? Není to tak dávno, co jsem na toto téma zpovídal Mystifa a Rudeboye, které si každý spojí výhradně s dnb, ale na páteční Take Control také rozjedou breaky. Jak si do toho sklouznul ty? Přirozený vývoj? Odpočinek od dnb? Nebo je to prostě in? :)

Je to asi rok, co jsem začal hrát breaky, ale ty už mě v současný době tak neberou, house je pro mě momentálně to, co mě baví hrát nejvíc a důvod proč to tak je? Nevim, prostě mě to baví.

Dva týdny před tím si zabrnkáš s velkým objevem deepového dnb a dalším oblíbencem Shadowboxu. Icicle dorazí do Čech vůbec poprvé. Jak se těšíš na něj a na své hraní?

To víš, že se těšim, Icicle je borec, věci od něj hraju snad v každém setu a navíc to bude moje premiéra na hlavní stagi na Take Control.

Kromě toho, že si všichni Shadowboxáci přijdou poslechnout 23. ledna Icicla do Abatonu a oslaví narozeniny s Kasrou 7. února v Roxy, se sejdou i 30. ledna v Matrixu na druhé Shadowbox Big Band Session. Ačkoli tam tentokrát nehraje ani jeden z nás, stejně se zeptám: jak na tebe tenhle nápad působí a jak se ti líbil první mejdan?

Nápad to je určitě dobrej, ale mám trošku problém s tím, že si nejsem úplně jistej, jestli tam choděj lidi na nás nebo na mejdan za tři pětky, ale doufám v tu první variantu.

Existuje něco, co ti momentálně na drum & bassové scéně chybí nebo jsou právě zmíněné mejdany přesně tím šálkem kávy pro tebe?

Hodně mi chyběj Shadowboaty na Bukanýru a vůbec mejdany v menších prostorech s dobrou atmosférou, kde lidi pobíraj čistě deep sound.

Ale v poslední době jste rozjeli mejdany Plastic Soul v prostoru žižkovské Central Station. Rodí se nový Shadowboxí fenomén? Proč by lidé měli na tuto malou klubovku rozhodně zajít?

Bylo by to fajn, kdyby se rodil, ale zatím jenom kope, ale dost silně, poslední dva díly se to nakonec zvrhlo v houseovej večírek a vypadá to, že u tohoto konceptu asi zůstanem, protože to prostě funguje a navíc mě i 2Ke baví house čím dál víc. Ale housu patří až ranní hodiny, hlavní čas bude patřit i nadále dnb. Navíc je to krásný, originálně řešený prostor se skvělým zvukem, novým světelným parkem a vůbec si myslím, že podobný klub v Praze ani v Čechách není. Na další díl (14.února) jsme si pozvali Anakina, přijte si trsnout, bude mejdan)
 
Anketa s vystupujícími DJs k Take Control Icicle na lednové Take Control

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016