PARTYINFO

 

ACAPULCO - COCOON EDITION

Datum konání:
10.04.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Sven Väth, Lucca, Philipp Straub, Mekki Martin, Orbith, Louis Elio, Marthen, Kaisersoze
Info:
http://www.lucca.cz
Popis:
start 22:00, vstup 490/590/700 czk
Line-up:
20:00 Elio
21:30 Orbith
22:30 Philipp Straub
23:30 Sven Väth
04:00 Lucca
05:30 Mekki Martin
07:00 end

2nd Stage:

22:00 Elio
00:30 Marthen
03:00 Kaisersoze
06:00 end
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Kalím, kalíš, kalíme……se Svenem Väthem již v pátek v Mecce! Jaké požadavky má Sven Väth? A na kolik to pořadatele přijde? Vítání jara se Svenem Vathem se nezadržitelně blíží!
Nejuznávanější německý DJ Sven Väth míří do Meccy. Podívejte se co vše vydal.
Sven Väth je bezesporu nejuznávanějším německým DJ a producentem elektronické taneční hudby. Proslavil se už v 18ti letech, jako resident legendárního klubu Dorian Gray, poté v roli majitele dalšího kultovního klubu Omen a dnes mu patří luxusní podnik Cocoon, stejnojmenná agentura a nahrávací společnost. Především je ale kmotrem německé trance a techno scény a jeho nezapomenutelné 14ti a více hodinové sety se nesmazatelně zapsaly do historie světové taneční hudby.
 

Neméně významnou kariéru má Sven Väth také jako producent. Základy načerpal ještě za sběratelských let, kdy nashromáždil slušnou kolekci alb Kraftwerk, Tangerine Dream, DAF nebo Briana Eno. Komponování poprvé zkusil v kapele OFF (Organization For Fun), spolu s Michelem Münzigem a Lucou Anzilottim vydali dvě alba a řadu úspěšných singlů, ten nejznámější se jmenoval "Electrica Salsa". Od roku 1998 účinkoval Sven v projektu Mosaic, který jej svedl dohromady se Steffenem Britzkem aka Stevie B-Zet.

Teoreticky i prakticky vybaven, začal Sven, na počátku 90. let, skládat vlastní muziku. Materiálu v šuplíku přibývalo, vydavatele ale hledal dost těžko. Proto založil svůj první label Eye Q Records a spolu s ním hned dva sublabely – Harthouse (pro house a techno) a Recycle Or Die (zaměřený na experimentální tvorbu a ambient).

Absolutním Svenovým vinyl debutem byl singl "Barbarella/L´Esperanza"  na Club Culture. Už v roce 1992 vydal Sven Väth na Eye Q první album "Accident in Paradise", kterým nadchl příznivce trance i techna, výborně se prodávalo a sklidilo skvělé kritiky. O remixy na stejnojmenném singlu se v roce 1993 postarali napříkla John Selway, William Orbit, Spicelab či Spooky, tedy špičky svých kategorií a doby.

Po dvou vynikajících singlech, znovuvydaném "L´Esperanza" a "Ritual of Life", vydal Sven v roce 1994 další album, "The Harlequin, The Robot And The Ballet-Dancer", tentokrát spíše poslechového charakteru. Album týdny vévodilo předním příčkám hitparád.

V roce 1995 v klubech i rádiích těžce rotoval singl "Ballet Fusion", předznamenal desku remixů "Touch Themes Of … Harlequin/Robot/Ballet Dancer" se skladbami Alter Ego, Underworld, Aural Float aj.

Malý výlet do kinematografie podnikl Sven v roce 1996. Nabídku složit soundtrack k německému thrilleru Das Kalte Finger přijal spolu se Steviem B-Zet. Audiovizuální zkušenost inspirovala Svena k  tvorbě několika videoklipů, které záhy zhusta promítaly jak v britských pořadech typu Party Zone na MTV, tak v německých House Frau, později Berlin House na Vivě a dalších hudebních kanálech.

K videoklipům, jako prostředku vizuálního vyjádření své produkce a také mocnému reklamnímu prostředku se Sven vrátil ještě mnohokrát. Mezi jeho nejslavnější patří "Accident In Paradise" s podmořskými, potápěčskými a raketově vesmírnými sekvencemi, či dokonale vystylovaný, úchylný "Dein Schweiss".

Finanční nesnáze labelu Eye Q skončily bankrotem, ovšem již v době, kdy se Sven věnoval projektu Cocoon. Agenturu, booking a klub založil v roce 1998 ve Frankfurtu nad Mohanem. Cocoon je dnes opravdovým impériem, jedinečným způsobem sdružuje kvalitní hudbu, umělce, parties a marketing.

Stejné datum spojuje vznik Cocoonu s podpisem smlouvy mezi Sven Väthem a gigantem Virgin Records, díky němuž vyšla další Svenova alba "Fusion", "Contact", "Retrospective 1990-97" a "Fire" po celém světě.

Obrovský globální úspěch sklízí už devět let Sven Väth také s pravidelnou, každoroční kompilací Sound of the … Season, shrnutím uplynulé sezóny hostování Cocoonu v klubu Amnesia na Ibize.

Zatím poslední, tedy aktuální 2CD kompilace Sound of the ninth season vyšla v listopadu 2008 a patří k tomu nejlepšímu, co kdy Sven namíchal. Zřejmě v podobném tech-house-minimal duchu se ponese hraní, kterým se Sven Väth po letech opět představí českému publiku 10. dubna 2009 v pražské Mecce.

 
Německý módní label QS by s.Oliver Vám přiváží německého superdje SVENA VATHA do Prahy! Lucca vydává Reformation [The Remix Album] Anketa mezi českými DJs o Svenovi Již za měsíc přivítá Česko démonického Svena Vätha po páté! Väthova 2CD kompilace „Sound Of The Ninth Season“ Acapulco - Cocoon Edition začátkem dubna v Mecce

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Lucca: Den se Svenem Väthem Report z party Acapulco Cocoon edition aneb Papa Sven zavítal do českých luhů a hájů od Subgatea
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016