PARTYINFO

 

JUST LIKE THAT

Datum konání:
31.01.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Baaz (stmhl audio, de), Pat Heart (afrodrops), Radio (butick.org)
Popis:
start 22:00, vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Baaz - Svěží deep houseový producent poprvé v Praze!
Baaz se svým elegantním deep house soundem a téměř perfektní mixovací technikou během několika uplynulých let postupoval od kvalitních až k velmi kvalitním labelům, které začaly vydávat jeho desky. Šlo např. o Sthlm Audio v Curychu, Deep Vibes ve Frankfurtu a Elevate Records Daniela Bella. Baaz sice pochází z jihu Německa, ale jakmile si člověk poslechne jeho vřelou, jemnou a silně hypnotizující house musik, přísahal by, že vyrostl v té samé Detroitské čtvrti jako Mike Huckaby nebo Moodymann. 31. ledna budete mít všichni šanci si ho poslechnout na party Just Like That na houseboatu Bukanýr. Nepropásněte jednoho z nejnápaditějších, svěžích deep house talentů dnešní doby!
 
Vzhledem k jeho blížícímu se vystoupení v Praze jsme pro Vás s Baazem připravili krátký rozhovor:



Ahoj Baazi, řekni nám prosím ve zkratce něco o Baazovi & jeho soundu.

Ahoj :). Žiji ve Würzburgu. To je takové menší německé město přibližně se 130 tisíci obyvateli, vzdálené cca 100 km od Frankfurtu nad Mohanem. Můžete zde najít pouze malou, jestli vůbec nějakou House/Techno scénu. Tím pádem mám ale zase více času na produkci a můj styl je málo ovlivněný vnějšími vlivy. Díky tomu se mohl během minulých let náležitě rozvinout můj sound. Desky jsem si začal kupovat v roce 1998 a v ten samý rok jsem začal i s Djingem. Produkovat jsem začal cca v roce 2000. Nejvíce mě stále ještě ovlivňuje hlavně zahraniční hudba jako např. Moodymann, Theo Parrish z Detroitu nebo House music z New Yorku. Taky si velice rád poslechnu Jazz.

P: Jaké bylo nejúžasnější místo, kde jsi kdy hrál?

Rozhodně v "Club der Visionäre" v Berlíně. Klub funguje pouze v létě a je to tam opravdu super, protože se nachází uprostřed přírody přímo na řece Sprévě. Na malém tanečním parketu panuje uvolněná taneční atmosféra a mají tam vážně skvělý soundsystém! Afterparty jsou zde hodně divoké. Návštěvu klubíku mohu jenom doporučit!

Momentálně jsi jeden z nejčerstvějších deep house producentů, kterým směrem si myslíš, že se bude dále vyvíjet moderní house music?

Dovedu si představit, že se Deep-House letos ještě trochu rozjede. Lidi se budou opět více zajímat o harmonickou muziku s melodiemi. Dále bude dle mého názoru v mnoha dalších house produkcích stále více k slyšení Disco-Sound ze 70tých let. Lidé budou mít zájem si zatancovat i na pomalejší muziku pod 120/118 BPM.

Kdybych za tebou přijel na návštěvu do Německa a chtěl zažít super večer, kam bys mě vzal?

Pokud jde o můj hudební vkus, vzal bych tě s sebou na „Deeper Still“ party, která se koná každý čtvrtek v jednom berlínském klubu jménem „Privateclub“. Na této párty potkáte rezidenty Daniela Bella a Barbaru Preisinger. Klub není moc velký, atmosféra je zde spíše nevázaná a domácká. A i přes to, že zde hrají známí Djs jako Serafin, Zip, Miss Fitz, Mike Huckaby, Audio Werner a pokaždé také Dan Bell a Barbara Preisinger, vstupné je velice nízké (okolo 5 EUR).

Co očekáváš od Prahy a co si myslíš o koncepci párty „Just Like That“?

B: Toto bude moje druhá návštěva Prahy. Poprvé jsem tu byl jen jako turista na krátkém výletě, takže jsem s českou Techno/house scénou vůbec nepřišel do styku. Něco mi ale říká, že druhá návštěva bude opravdu super. Kluci z „Just Like That“ mi řekli, že mi v Praze chtějí ukázat pár pěkných míst, vzdálených od davů turistů. Jsem plný očekávání :)! Co se týče party řady „Just Like That“, myslím si, že hlavním cílem je jednak pobavit lidi a jednak lidem přiblížit underground sound. Do je velmi důležité. Už se vážně moc těším na návštěvu!


Interview připravil Pepi Čipov
Přeložila Daniela Císařovská
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016