PARTYINFO

 

SHADOWBOX

Datum konání:
07.02.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Kasra (critical music, uk), Koogi (shadowbox.cz), Deadly Viperz aka Akira & Anakin (shadowbox.cz), Nitropank aka Nitrous & 2K (shadowbox.cz), Rudeboy (shadowbox.cz)
2nd stage - Panorama (shadowbox.cz) & Sweg (shadowbox.cz)
Info:
http://www.shadowbox.cz
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 zdarma, poté 150 czk
Line-up:
Main stage:

22:00 - 23:00 Rudeboy
23:00 - 01:00 Deadly Viperz (Akira & Anakin)
01:00 - 02:30 Kasra (uk)
02:30 - 03:30 Koogi
03:30 - 05:30 Nitropank (Nitrous & 2K)

2nd stage:

Sweg & Panorama
 
 
Kasra: "Miluju hudbu, je to jediné co znám a dělám"
Kdo je DJ Kasra?
Na scéně se objevil na přelomu tisíciletí a zanechal v ní výrazný otisk. Nepatří do první producentské ligy, přesto hraje v klubech po celém světě. V Anglii je díky svému labelu považován za zásadní postavu d&b scény. Nedávno se objevil na obálce měsíčníku Knowledge. Vítejte ve světě Kasry Mowlaviho.
 


Kasrovo hudební pozadí tvoří pestrá hudební směska sahající od hip hopu přes jazz až k rocku. ,,Nejraději mám Nirvanu, Johna Coltranea, Pavement, Sonic Youth, Yurasic 5 nebo Portishead,“ svěřil se v jednom z rozhovorů.

Za gramofony se poprvé postavil v roce 1997. Od té doby získával reputaci dje, jehož sety obsahují to nejzajímavější, co drumandbass právě nabízí. ,,Konec devadesátek považuju za zlatou éru drumandbassu, lidé jako Jonny L nebo Ed Rush&Optical tento styl neuvěřitelně pousouvali dopředu,” dodává ke svým začátkům.

V roce 2000 přichází první zlom v Kasrově hudební kariéře – dostává se na větší akce, kde vystupuje po boku djů jako Andy C, Zinc, Calibre, Bailey nebo Flight. Získává svoji první rezidenturu v rámci bristolského večírku Metric zaměřeného na drumanbass vycházející z jazzu a funku. V této době už jeho jméno zdobí line upy mnoha parties mimo Anglii.

Zásadní rozhodnutí však tento sympatický Londýňan učinil v roce 2001. Chuť aktivně podporovat hudbu vedla k založení značky Critical recordings. Díky několikaleté zkušenosti ve velkém hudebním vydavatelství měl nejlepší předpoklady uspět. ,,Vždycky mě zajímal způsob, jakým je hudba vydávána a distribuována, tedy to, co ostatní považovali za nudu,” vysvětluje vydavatelské sklony.



Od roku 2002 tak krok po krůčku začíná stavět svoje království a zatímco mnoho undergroundových značek končí, label Critical sílí. Stejně jako dj i jako label manager vydává drumandbass nejrůznějších subžánrů, společným jmenovatelem jsou pouze kvalita s originalitou. U Criticalu si tak dveře podali Ill Skillz, Calibre, Silent Witness, Break, SKC, Chris Su, Brookes Brothers, Futurebound, Marcus Intalex, Survival, Total Science a bezpočet dalších. Za vrchol lze považovat dvě úspěšné kompilace All Sounds Electric vol. 1&vol. 2 z let 2007 a 2008. Kasra je však stále při chuti, a tak nás kromě řady nových singlů čeká All Sounds Electric vol 3.

Roli producenta si Kasra vyzkoušel po boku D Kaye (Babylon, Spider), dua Cyantific (Outer Limits) a Lomaxe (Warrior) a Logisticse (Too Late rmx). K produkování Kasra v dalším rozhovoru uvádí: ,,Tvořit hudbu mě velmi baví, primárně jsem však dj a label manager. Ve studiu si nejsem jistý, proto pracuju ve společnosti lidí, kteří o tvorbě hudby vědí vše podstatné.

U Shadowbox djů najdete logo značky Critical v každém kufříku, a tak jsme velmi poctěni, že svoji českou premiéru si Kasra odehraje jako hlavní gratulant k našim desátým narozkám. Lepší dárek jsme vám ani sobě nemohli připravit.
 
10. narozeniny Shadowboxu v pražské Roxy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016