PARTYINFO

 

LOLLYPOP

Datum konání:
13.02.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Radost FX
DJs:
Vilém, Tvyks
Popis:
start 22:00, vstup kluci do 23:00 zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Lollypop Classics a křest knihy Adama Georgieva Bulvár slunce
Radost FX Club si vás dovoluje pozvat na pokračování nejpopulárnější gay friendly noci Lollypop. Na magické datum pátek 13.2.2009 jsme pro vás připravili vskutku výjimečnou událost. Během večera se kromě taneční hudby setkáte i se vstupy vážné hudby jako při vystoupení Lady Crystal, která se představí jako Carmen.
 
Nejzajímavější částí pátečního Lollypopu pak bude bezesporu možnost setkání s výjimečnou českou literární osobností věnující se ve svých dílech homosexuální tematice Adamem Georgievem. Na akci proběhne nejen křest jeho nové knihy „Bulvár slunce“, ale také velmi emotivní „promo show“ ke knize, která proběhne taneční a scénickou formou na pódiu v klubu. Novou knihu Adama Georgieve bude možné také zakoupit za nižší cenu, než je standartně nabízena v knihkupectví.



Resident DJ Vilém si tentokrát pozval další ikonu české taneční gay scény DJe Tvykse. Tvyks je residentem noci Plastique v klubu Radost FX, ale pokud jde o páteční Lollypop, připraví si naprosto originální houseový set. O skvělé vizuály se během akce i jednotlivých vystoupení postará VJ Martin.

Adam Georgiev (1980) se již ve svých dílech setkal s paralelalmi k W. Burroughsovi, M.Kunderovi, F.Petrarcovi, L.Klímovi či V. Holanovi. Svými básnickými sbírkami Básník Trýzeň Kat a Hostie Pekla a prózami Planeta samých chlapců a nově Bulvár slunce však potvrzuje hlubokou duchovní i citovou autenticitu svých děl.

Bulvár slunce je volným pokračováním novely planeta samých chlapců (2008). Jediný český autor věnující se homosexualitě zde rozvíjí osudy svých hrdinů, oproti předchozí knize je však jeho text filozofičtější, formálně méně souvislý, a ve své koláži se zabývá vnitřním svárem boha a Ďábla v člověku, čímž se dotýká zásadních témat lidské existence. To poporuje i zvěřejněná korespondence se slavnou spiovatelkou v níž rozpoznáváme Evu Kantůrkovou. kniha je opět maximálně otevřená, nezná tabu, a tím se může jevit šokující. Autor má po obsahové i formální stránce svůj čitelný rukopis, ojedinělý v soudobé české literatuře.

www.adamgeorgiev.cz
www.petrklic.cz
 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016