PARTYINFO

 

MY TOYS LIKE ME

Datum konání:
12.02.2009 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
DJs:
VJ Symaq
Live:
My Toys Like Me + Načeva & DJ Five
 
 
My Toys Like Me + Načeva & DJ Five Live v Praze
 
 
Druhý ze série koncertů, kterou připravila Monika Načeva a Lucerna Music Bar, je plánován na 12.2.2009.



Gus Fernald aka Lazzlo Lageezer změnil pražskou hudební scénu pozdních devadesátých let. Jeho neuvěřitelné DJ performance, kdy byl součástí legendárního seskupení Technical Support, jsou nespornou součástí moderní české psychedelické mytolgie. Party na Cibulce byly právem vyhlášené z velké části díky jeho progresivním elektrizujícím vinylovým setům. Jeho spolupráce s Monikou Načevou začala ve stejné době a vyvrcholila zlomovým albem "Mimoid", které pro ni v roce 1998 produkoval. – Časopis Filter ho označil za „nejpodivnější české album poslední doby“, což považujeme za kompliment! – Gusovy producentské schopnosti jsou skutečně velkou inspirací.

Krátce po natočení alba Mimoid se Laszlo vrátil do rodného Londýna, kde se po několika sólových deskách setkal „při natáčení mimořádně špatného filmu“ se zpěvačkou a skladatelkou Alunou Francis. Spolu rozjeli nový projekt - "zhulený  a mlhavý futuristický funk", kapelu My Toys Like Me.

Alunina krásně bizarní, neobvyklá a osobní poezie a její něžný, dětský přednes, kombinovaný Laclovými znepokojivými, spletitými zvukovými krajinami, vytvářejí něco „jako kouzelnou dětskou skříňku s poklady“. Být při tom je úžasné, což by mohl šťastně dosvědčit obrovský dav z Pohoda Festu 2008. Jak prohlásil jeden online komentátor - "je to sexy, je to muzikální, je to elektronické, je to taneční, je to hi-tech, je to lo-fi, je to emocionální, je to funky, je to krásné,  je to přitažlivé a je to hříšné jak ďábel“. Jejich debutové LP má vyjít v únoru a jejich singl „All over my face“ nedávno remixoval Timo Maas.

V Lucerně samozřejmě také uslyšíme vyhlášenou Moniku Načevu s brněnským turntable mistrem DJ Five. Monika je i po 15 letech avantgardou a inspirací české hudební scény a tato kombinace temného hip hopu a grimey dubbových beatů, poetických textů Jáchyma Topola a Moničina jedinečného vokálního talentu, navrstvená pořádnou dávkou delayů a fx skvělého Alexe "Niceworks" Limburga, patří v současnosti k nejemotivnějším, nejprogresivnějším a nejvýznamnějším hudebním lahůdkám v českém jazyce i celosvětové  hudební scény a žádné s Moničiných představení byste si neměli nechat ujít.

Světelnou show a video projekce obou koncertů obstará VJ Symaq, takže se můžeme těšit na ještě lepší než obvyklou vysokou kvalitu, kterou jsme si zvykli očekávat ode všech Moničiných projektů a samozřejmě na vrcholnou kvalitu zvuku.

Dalšími koncerty této série budou speciální představení Moniky Načevy, Michala Pavlíčka & DJ Five, kde jako host vystoupí Tim Wright a další představení slavných Jahcoozi, plánované na jaro/léto 2009.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016