PARTYINFO

 

MUSIC INFINITY 2009

Datum konání:
17.02.2009 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Digitonal (uk)
Popis:
start 19:30, vstup 240/299 czk
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Digitonal míří znovu k nám a s novým albem k tomu
Před dvěma lety zazářili Digitonal na festivalu Sperm a pokud vás doteď mrzí, že jste u toho také nemohli být, pak máte konečně možnost svou velkou chybu napravit... Jen si poznačte do kalendáře datum 17. února a své další kroky nasměrujte do Paláce Akropolis! Právě tam se uskuteční první letošní díl seriálu pro hudební fajnšmekry s názvem Music Infinity a projekt, který s přehledem mísí ambient s vážnou hudbou a s elektronickými vymoženostmi, se tu představí v celé své kráse. Na pódiu mašinky, cello, housle, klarinet, za ním projekce šitá na míru od člena Big Chill crew Jima Myogenica. Těšíte se? Těšte se! 
 
Jejich hudba je jako sen. Vlastně ne! Je lepší než sen, vždyť oči můžete mít při poslechu směle dokořán a nechat se svobodně unášet jejich emotivní a zvukomalebnou náladou do minulosti či budoucnosti. Andy Dobson a spol. umí totiž ve studiu vykouzlit prakticky cokoliv.



Imaginativní elektronické plochy se zde dvoří houslím či klarinetu a to od prvních letmých doteků až po velké vzrušující finále. Přesně takhle jemná a zamilovaná je jejich hudba po dlouhých sedm let a to už od debutového alba 23 Things Fall Appart pro značku Toytronic. Jednou se strun své harfy něžně dotkne Kat Arney, jindy zase k hostování Andy přesvědčí dámu, jejíž hlas si celý svět tak snadno pamatuje od slavné It´s A Fine Day... Ano, to Kirsty Hawkshaw tak příjemně načechrala skladbu Maris Stella, aby ji krátce nato tolik uznávaný label Seed records zabalil do slušivého papírového kartónu na EP The Centre cannot hold. S druhou dlouhohrající deskou pak Digitonal rozhodně nepospíchali a snad aby hudebně nezakrněli, čas si krátili remixováním pro druhé, přičemž šťastlivce udělali například z projektů Fragile State, Multiplex, Animat, B12 a s prázdnou neodešla ani Kirsty. Po EP In Silence si v roce 2006  vydali vlastním nákladem CD kompilaci 2002 – 2006 A Sampler, která tenkrát nabídla i exkluzivní materiál a remixy. Teprve loni v září mohli všichni fanoušci k už zaprášenému debutu přikoupit volné pokračování v podobě alba s názvem Save Your Light For Darker Days, které se na trhu objevilo zásluhou další nezávislé značky Just Music. Věděli snad jako správní vizionáři s takovým předstihem o blížící se ekonomické recesi či to byla hlubší duchovní metafora?

Jejich nejnovější deska je utkána z těch nejjemnějších vláken ambientu, vážné hudby a elektroniky, kde se skoro bojíte nadechnout, abyste muzikanty v jejich rolích nerušili. Vše je zde precizně uspořádané a přesně takové, jaké jste si to už dlouho přáli, přesto dokážou Digitonal překvapit. O nečekaných zvratech je jejich hudba především, ale také o přívalu melancholie, o radostech i strastech všedního života a není nic příjemnějšího, než se nechat do jejich příběhu vtáhnout.

V úterý 17. února k tomu máte jedinečnou příležitost - Andy Dobson přijede se svými doprovodnými muzikanty na další pokračování koncertní série pro náročnějšího posluchače, Music Infinity. Tentokrát však pro umocnění zážitku určitě oči nezavírejte, přišli byste totiž o projekci, kterou obstará Jim Myogenic známý z  Big Chill crew a která bude nedílnou součástí této elektronicko-akustické show! Užijte si ji celou svou duší a nenechte se rušit...  

Koncertní podoba projektu:
Andrew Dobson: elektronické nástroje + sampler, klarinet
Joshu Doherty: elektronické nástroje + bicí automat
Amy Rebecca Laurillard Butterworth: housle
Joanna Margaret McLees: cello

James Alan Horsfield: video projekce

Předprodej lístků v sítích TICKETPRO, TICKETPORTAL a v kavárně Paláce Akropolis.
240,- Kč v kavárně Paláce Akropolis
240,- Kč + manipulační poplatek v Ticketpro a Ticketportal
299,-Kč na místě

Diskografie:

Alba:
23 Things Fall Apart (2002, Toytronic)
Save Your Light For Darker Days (2008, Just Music)

Kompilace:

2002 – 2006: A Sampler (2006, Digitonal)

Singly/EPs:

The Centre Cannot Hold EP (2004, Seed)
In Silence (2005, Cactus Island)
93 Years On (2008, Just Music)
Silver Poetry (2009/3, Just Music)

www.digitonal.com
www.myspace.com/digitonal
 

Reporty

 
Report z Music Infinity s Digitonal od Myclicka
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016