PARTYINFO

 

SVOJŠICE 2009

Datum konání:
26.06.2009 - pátek
Místo konání:
Svojšice - přírodní areál
DJs:
Dave Clarke (uk), Christian Smith & John Selway (uk/usa), Mark EG (uk), Toky live, Elektrabel live, Džejár, Lord Space, Béla En (opening set)
nestea jungle tent - Matrix & Futurebound (uk), Koogi, 2K vs Sweg, Ghonzales, Perfect Squaddrumm
house floor - Chris Kaeser (fr), Chris Sadler, Dan Cooley, Michael C, Aiffel vs Paco, Maria.N
Info:
info@dcpromo.cz
Popis:
vstup předprodej 350/400 czk
Line-up:
FINLANDIA VODKA MAIN STAGE:

19:00 Béla En (opening set)
21:30 Lord Space
22:30 Elektrabel Live
23:15 Džejár
00:15 Christian Smith & John Selway /SWE & USA
02:30 Dave Clarke /UK
04:00 Toky & special live performance /SK
05:30 Mark EG /UK
07:00 End

NESTEA JUNGLE TENT:

19:00 Perfect Squaddrumm
21:30 2K vs Sweg
23:30 Koogi
01:00 Matrix & Futurebound /UK
04:00 Sayko
05:30 Ghonzales
07:00 End

KISS RADIO HOUSE FLOOR:

19:00 Maria.N
21:30 Dan Cooley
23:30 Chris Sadler
01:30 Chris Kaeser /FR
03:30 Michael C
05:30 Aiffel vs P@co
07:00 End
 
7 čtenářů Techno.cz byl na této akci
 
Svojšice již v pátek! - last info a časový line up
Smith vs. Selway – mistr se ptal mistra
Tihle dva pánové baví příznivce taneční hudby na celém světě už dlouhých 20 let a to nejen svou pestrou produkcí nebo sólo vystoupením, ale několikrát ročně také jako duo ve společném setu. Slyšet je hrát společně je tedy skutečně exkluzivní zážitek, který vám letos nabídne u příležitosti desátého výročí festival Svojšice. Nechali jsme Johna aby připravil 5 otázek pro Christiana a stejně tak Chris pro Johna. Jak to dopadlo si teď můžete přečíst.
 
CHRISTIAN SE PTAL JOHNA:



Ahoj Johne, tak co je nového u tebe v New York city?

New York je v pohodě, i přes ekonomickou krizi je tam stále dostatek života a energie. Byl jsem překvapen, když jsem si nedávno přečetl, že New York momentálně patří k nejbezpečnějším městům v USA, což je úžasný a skoro neuvěřitelný. Lidi začali hodně jezdit na kolech a celkově je méně nehod. Hudební scéna je jednou nahoře a jednou zas dole, někdy skvělá, někdy ne. Ale největší umělci, djs, kapely atd. sem vždy zavítají, takže opravdu můžeme zažít všechno. A konečně jsou tu znovu dobrý parties... Velký kluby sice moc neletěj, zato v loftech, skladech nebo na lodích to pěkně žije positivní náladou.

Jsi skutečně velký fanoušek produkce hudby na počítači. Musel jsi dokonce být jedním z prvních, kdo vlastně složil techno skladbu jen s použitím počítače, zatím co ostatní stále využívali celé studio. Jak blízko jsou si dnes podle tebe softwarový syntetizér a kompresory v porovnání se současným materiálem?

Jsem skutečně nadšen tím, jak podobné jsou virtuální synťáky a efekty s originály... Je stále těžší poznat rozdíl. Samozřejmě to taky záleží na tom, jak se vše používá, zprocesuje atd. Podle mě je nejzajímavější sound z nových technologíí a metod, a ne těch, co kopírují.

Tak my tedy hrajeme společně jako Smith & Selway v České Republice. Už jsi tam někdy byl a co očekáváš?

Ještě nikdy jsem v Čechách nebyl a jsem moc rád, že mám konečně příležitost. Jen bych si přál, abych mohl zůstat déle a prohlédnout si i Prahu. Jsem si jist, že si Svojšice parádně užijem a moc se těším!

Co tebe jako šílence do všech technických vymožeností a cerepetiček momentálně zajímá?

Docela už bych chtěl iPhone 3GS, ale počkám, můj současný iPhone je pořád ok, to je jasný. Jinak vždy chci něco nového do studia – třeba nový počítač by byl super. Právě přemýšlím o postavení “Hackintoshe” PC, na kterém poběží OS X. Prostě něco výkonného jako Mac Pro, ale mnohem levnějšího. A taky si chci pořídít novou drum mašinku od Native Instruments. Slyšel jsem jí použitou při djském setu a je to super live doplňěk, nemluvě o tom, že se dá použít na řadu dalších věcí.

Já jsem nedávno znovu spustil svůj label Tronic, jak je na tom tvůj label?

CSM není aktivní., protože koncentruji energii na jiné věci a taky můj label manažer se vrátil zpátky do školy, aby si dodělal titul, takže jsme to na čas stopli. Ale celou dobu jsme pomalu sbírali materiál. Máme připravenou distribuci jak pro vinyly, tak i digitální produkci. Dave je navíc partnerem nové společnosti PullProxy, která zajišťuje propagaci společně s bookingem a managementem. A mimo jiné je nyní v jejich rukách Speedy J a jeho label, takže máme velmi dobrý základ – brzdí nás vlastně jen hudba, abych byl upřímný. Snažím se najít výrazný a vysoce kvalitní zvuk, který zaujme. Teď vychází hrozně moc skladeb, které zní často stejně. Mám spoustu demo nahrávek, který jsou “dost dobrý”, ale nejsou unikátní. Hledám techno, minimal a house, které jsou něčím odlišné, mají hloubku a osobitost. Trochu do undergroundu ale nikdy tak deep, než je přípustné. Hledání není lehký, ale já jsem stále optimista. Teď se mi poštěstilo příjít na nové umělce prostřednictvím webových stránek jako například Soundcloud a další.

JOHN SE PTAL CHRISTIANA:



Nedávno jsi se přestěhoval z Barcelony do Sao Paula – jak se ti tam líbí v porovnání s Barcelonou? Jak se ti z Brazílie cestuje na tvá vystoupení po celém světě?

Cestoval jsem hodně po Brazílii a Jižní Americe posledních 10 let a vždy si to moc užíval. Pak jsem si před pár lety našel brazilskou přítelkyni, jenž je dnes mou ženou. Mám krásný byt v Sao Paulu a moc si užívám životní styl v Brazílii. Barcelonu jsem si užil, ale Sao Paulo je obrovské město s 20 miliony obyvatel, takže se to těžko srovnává. S cestování za hraním do Evopy je to fakt těžký. Normálně létám 2x měsíčně z Jižní Ameriky do Evropy a na léto prostě zůstanu celé 2 měsíce Evropě, protože je tam tolik festivalů, kde mám většinu vystoupení. Navíc je to taky o balancování… Naštěstí je scéna v Jižní Americe momentálně také velmi silná a stále se zlepšuje, což znamená, že nemusím pokaždé letět 12 hodin, abych se dostal na vystoupení.

Teď trochu serioznější otázka- jakou změnu jsi zaznamenal na globální taneční scéně z důvodu celosvětové ekonomické krize?

Všiml jsem si, že promotéři moc neriskují a bookují jen velmi spolehlivé dje. To mi ale vůbec nevadí, neboť můj rozvrh je stále hodně plný…haha.. A taky prodeje vinylů skoro úplně umřely, moc smutné, ale nemůžeme ignorovat vývoj technologií.

Do teď byly všechny nový releasy na Tronicu v digitální podobě – máš v plánu někdy zase udělat vinyl?

No teď se pleteš. Pokaždé dělám i vinyl. Ale bohužel tento segment na trhu skoro úplně zmizel. Nahrávka, které by se před 3 roky prodalo 5000 kusů, by dnes prodala tak 500. Je těžké to prorazit. Na Tronicu nám ale nejde o pěníze. Chci vydávat hudbu digitálně i fyzicky. V tomto roce taky připravujeme nějaká nová alba a label party po celém světě.

Budeš DJ i za deset let? Jak vidíš svou budoucnost?

Jsem o 10 let mladší než Carl Cox nebo Sven Vath, takže jo, stále se vidím jako DJ i za 10 let. Miluju tuto profesi! Mám rád dělání hudby, a také djing a cestování po světě. Někdy to může být těžké a osamělé, ale je to má vysněná práce.

Dobře vím, že jsi skutečný gurmán – jaká je tvá nejoblíbenější restaurace na světě a jaká kuchyně?

Moc moc těžká otázka…hahaha. Nemůžu napsat jen jednu… Mezi má oblíbená místa patří: el bulli - barcelona, fogo de chao - sao paulo, sucre - buenos aires, lahore kebab v londýně... a mnoho míst v Tokyu. Jsem velký fanoušek sper čerstvého japonského jídla. Stavte se za mnou na Twitteru: christiansmith9

CHRISTIAN SMITH & JOHN SELWAY (Swe/USA) NA SVOJŠICÍCH 2009 – 26.ČERVNA!
 
Svojšice naposledy jak je znáte: pozveme vás ve Frisbee na Óčku Svojšice za 14 dní - startuje série warm upů! Svojšice 2009 - novinky na letním webu Svojšice 2009 představují kompletní techno stage Změna v line upu, Matrix & Futurebound potvrzen! Svojšice budou opět pokračovat i v sobotu Mimozemšťan přistane na Svojšicích 2009 Kouzelník Chris Kaeser na Svojšicích 2009! Léto na novém webu festivalu Svojšice Další démon potvrzen na Svojšice 2009 Christian Smith a John Selway na Svojšicích 2009 Svojšice 2009 News - Festivalový zpravodaj Svojšice 2009: Dave Clarke potvrzen a předprodeje spuštěny Svojšice 2009 - Naposledy, jak je znáte...

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report ze Svojšic od Čéši – Waiting for the rain Videa ze Svojšic od Smolldysse
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016