PARTYINFO

 

ETERNITY

Datum konání:
07.02.2009 - sobota
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Claudio Ricci (at), Javy Union (spain), Mekki Martin + Milan "Saxo" Strnadel (sax), Loutka, Ibe
Popis:
start 20:00
Line-up:
21:00 Ibe
23:00 Claudio Ricci
01:00 Mekki Martin
02:30 Loutka
04:00 Javy Union

2nd stage: Ibe vs Fake May
 
 
Javy Union: "Stačí se jen podívat"
Hlavní hvězdou sobotní party Eternity bude španělský DJ Javy Union. Ten se v České republice představil již několikrát a rád se sem vrací. To nakonec potvrdil i v krátkém rozhovoru, který s ním udělali pořadatelé téhle party.
 
Ahoj Javy, jak se vede?

Ahoj, díky, mám se fajn. Těším se na pokec s tebou :)



Rok 2008 je za námi. Jak ho hodnotíš po pracovní stránce? Byl pro tebe úspěšný?

Byl celkem náročný, ale hodnotím ho kladně. Co se týče hraní, zavítal jsem na nová místa, projel jsem v podstatě celou Evropu. Hodně jsem si užil hraní ve Frankfurtu, dále v Portugalsku, Rusku, Česku, na Ibize a samozřejmě na hodně akcích ve Španělsku. Kromě toho jsem vydal 3 desky - na mém labelu Plain Records, na německém Soap Records a ruském labelu Forza, kde vyšel zároveň remix ve spolupráci s mým kamarádem Toni Rios. K tomuto remixu se mi dostalo pěkných ohlasů od lidí jako Hell, Danny Tenaglia, Sian, Hernan Cattaneo, Paolo Mojo, Laidback Luke a další.

Do České republiky se vracíš celkem pravidelně. Co máš rád na zdejším publiku a parties?

Je to tak. Udržuji velmi dobrý vztah s Pavlem Tesařem a s Luccou. Luccy si vážím pro její práci. Pokaždé v ČR strávím příjemné chvíle, party jsou tam slušně rozjeté a lidé milí a vnímaví. Takže za každou příležitost vystupovat v ČR jsem velice rád.

Pocházíš ze Španělska. Ve kterých klubech nejčastěji hraješ? Máš i nějakou rezidenturu?

Nejvíce hraji v klubech Aduana, Disco Plato68 a Chic, a na akcích Sonora, Chroma a Union. Často se v lineupech těchto akcí/klubů blýsknou i hvězdy světového formátu. Co se týče mých rezidencí, letos budu hrávat pravidelně v Martina club na Ibize a každý pátek v Disco Plato68 v Marbelle. Od léta mám také novou rezidentní noc jednou za měsíc v madridském klubu Fabrik. Někdy není snadné tato hraní zkoordinovat s ostatními požadavky promotérů.

Kdo jsou momentálně přední djs a producenti ve Španělsku a které kluby patří mezi ty, které udávají směr?

Mezi djs a producenty, kteří jsou ve Španělsku uznávaní, patří Paco Osuna, Marc Marzenit, Tadeo, Damian Schwarz, Alex Under, Oscar Mulero, ale jsou tu i mnozí méně známí, kteří vydávají dobré desky nebo hodně hrají po Evropě. Osobně považuji za nejkvalitnější kluby Aduana v Seville, Chic v Las Palmas, Disco Plato68 v Malaze, Fabrik v Madridu, Row14 v Barcelona a Martina na Ibize.

Co se chystá aktuálně na tvém labelu Plain?

Během příštích třech měsíců plánuji vydat 2 releasy. Na dalším pracuji spolu s kolegy Toni Rios a Frank Lorber. Poslední, co na Plain vyšlo, bylo EP Frankfurt, na kterém se podílel opět Toni Rios. Jinak zde také vyšly remixy mých skladeb z dílny Pascal Feos a dalších.

Kdo jsou aktuálně tví nejoblíbenější producenti, a které labely pravidelně sleduješ?

Každý měsíc vychází neskutečné množství hudby, není jednoduché vybrat, nicméně v mých setech často uslyšíte tracky od Luca Bachetti, Minilogue, Paco Osuna, D.Diggler či Marco Carola, stejně tak jako produkci labelů Resopal, Plain, Mobilee, Scifi, Cocoon, Soap, Plus8 a M-nus. Kromě toho se občas setkám s úplně novým labelem nebo neznámým producentem s velmi kvalitní hudbou.

Na kterých informačních portálech sháníš informace o nové produkci?

Často dostávám hudbu od přátel-producentů ještě dříve, než někde vyjde, každopádně se zajímám také o novinky na Beatportu, Juno nebo Donkeymonkey. V dnešní době je velmi snadné a rychlé vyhledat si hudbu všech žánrů, stačí se jen podívat.

Hraješ stále z desek nebo jsi přešel na CDčka jako mnozí tví kolegové?

K hraní používám Traktor Pro a důvod je, že miluji vinyly, nicméně nelze stát mimo vývoj. Takže mi velice vyhovuje to, že můžu respektovat umění hraní z vinylů a současně má moje hudba soudobý, aktuální zvuk. Koordinuji to zároveň s různými efektory atd, a výsledek je skvělý.

Jaké vybavení používáš při hraní a jaké ve studiu?

Djing: allen&heath xone 92, 2 gramce, traktor, 1 yamaha tenori on, 1 delay boss, 1 standbite.
Studio: mac, sonar a několik starších přístrojů, které jsem použil jen párkrát, protože v současnosti můžeš docílit nejlepších zvuků a efektů i s plugginy  

Na závěr prosím tvou top 10:

SOAP RECORDS 15 – JAVY UNION & TONI RIOS
SIDEKICK EP – VANDON – REBOOT
FAMILY EP – LUCIANO & MIRKO LOCO
PLUS8 - BLOODY CASH  - MARCO CAROLA
ORGANIC THEME E.P – MARTINEZ
NORDISH BY NATURE E.P. -  SOLOMUN vs OST
ORBEAT – PLUS 8 –  PACO OSUNA
POSITIVE EDUCATION – SLAM – DUBFIRE REMIX
MORON – MATHIAS KADEN
AFRICAANS – LUCHA BACHETTI

Díky za tvůj čas!

Rádo se stalo a těším se na Eternity na viděnou;)
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016