PARTYINFO

 

PSYRCUS ENCEPHALOPATICUS

Datum konání:
27.02.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - PIP Hall
DJs:
Martyzan, Ondrej Psyla, MP, VJs: Eskadr, Siggy, Koza
Live:
Encephalopaticys, Gappeq, Gem Reflection
Info:
http://www.psytrance.cz
Popis:
start 21:00, vstup 199 czk
 
3 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Informace o akci Psyrcus Encephalopaticus
Mystical Waves & Friends ve spolupráci s výtvarníkem a dekoratérem AlienJedna uvádí další z řady pražských psytrancových nocí Psyrcus Encephalopaticus. Po bezmála dvouměsíční pauze přicházejí organizátoři s plně nabitým programem psychedelického trancu. Představujeme to nejlepší, co česká scéna může nabídnout, jak po stránce hudební, tak i vizuální. Premiérová akce plná temných a dunivých zvuků proběhne v pátek 27. února od 21:00 v prostorách klubu PIP, Freyova 27, Praha.
 
Headlinerem celé akce je jeden z nejzajímavějších autorů psychedelické tvorby z Makedonie, který inspiroval název celé akce - Vaško Veličkovský vystupující pod pseudonymem Encephalopaticys. Tento projekt vznikl v roce 2003, pracuje s velmi intenzivním temným zvukem a s hlubokou basovou linkou, následovanou psychedelickým soundem. V roce 2006 mu vyšlo první debutové album s názvem Psychotermic Meditation. Jeho tracky můžete slyšet na řadě kompilací, které vyšly například na labelech Vertigo records, Parvati records, Zaikadelic records, Aura Quake records atd. V současné době připravuje zbrusu nové album, které vyjde v první polovině roku 2009. Na akci Psyrcus Encephalopaticus 27.2. 2009 v Praze uslyšíte právě tracky z tohoto alba.

Dalším artistou, kterým se organizátoři rozhodli obohatit program je Gappeq (Wirikuta records), jedna z nejvýraznejších a nejoriginalnejších postav na české psytrancové scéně. Jeho tracky se vyznačují temnějším a tvrdším zvukem. Uslyšíte ho v devadesátiminutovém live actu který stojí určitě za poslech. V neposlední řadě se představí chilloutový projekt, za nímž stojí Dj a producent Brendy, který je také podepsán pod autorskými skladbami projektu Bantha psychedelic crew, jež tvořil s kamarádem MayB. Jako Gem Reflection (Bantha) zahraje na úplný úvod celé akce v hodinovém live actu, ve kterém představí nové tracky z jeho nově chystaného alba. Uslyšíme kombi¬naci downtempa a ambientu. Autorské počiny doplní Martyzan (USE), zakládající člen Mystical Waves Ondřej Psyla (Mystical Waves, Goblin records) a dlouholetá stálice projektu Hedonix - MP.

Celou akci obohatí multimediální výtvarník AlienJedna, žijící v Praze. Utváří jednotnou a precizní výzdobu celého prostoru, v naprostém souladu s hudbou a místem. Jeho dekorace doplní vizuálním zážitkem z projekce klasické a sehrané psytrancové trio Vj's Eskadr, Siggy a Koza.

Akce startuje úderem 21:00 a potrvá až do brzkých ranních hodin. Vstup na akci je 199 Kč (8 €) na místě. Pro více informací kontroluj www.psytrance.cz.

Partneři akce:
grow–bloom–crop Klečka shop www.klecka.cz
Psytrance.cz -www.psytrance.cz
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016