PARTYINFO

 

SOUND HEADQUARTERS

Datum konání:
20.02.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Filastine (usa), Deus Ex Machina, Yukimura, Matoa, Abu, E.S.P. Priapus
Popis:
start 21:00, vstup do 22:00 60 czk, poté 100 czk
 
 
Filastine hostem Sound Headquarters v pražském Crossu
Dalším vzácným hostem na pravidelně pravidla bořící SHQ bude Filastine. Filastine působil v americkém Seattlu, kde se profiloval jako nepřehlédnutelný reprezentant tamní experimentální elektronické taneční scény. Dnes operuje převážně ve své zvukové ordinaci v Barceloně. Vydává na značce Soot records, kterou její zakladatel a Filastinův mentor, démonický DJ/Rupture, označuje jako nástroj "útoku na geografii", jeho poslední deska Dirty Bomb se objevila na labelu Jarring Effects.
 


Filastine
komponuje nové zvukové mapy skrze propojení orientálních a asijských vlivů, hiphopu, ragga, breakcore, dubstepu a jiné těžko zařaditelné hudby. Jeho živá vystoupení se nesou ve znamení laptopového inženýrství a remixování hudebních útvarů v reálném čase, doplněné živými nástroji a vokalisty. Dokáže být ostrý jako břitva, a následně vytvořit atmosféru posmutnělé melancholie. Při jeho cestách světem navštívil Indii, kde studoval s virtuosem na tabla Zakirem Hussainem, strávil mnoho týdnů v marockém pohoří Rif, odkud pochází uskupení mistrovských hudebníků z Joujouky. Také podnikl hudební expedici napříč Brazílií a Kubou. Přikládá zvláštní důraz hloubce i šířce sdělení, jeho antikapitalistické názory jsou podpořeny osobními zkušenostmi s dopady globalizace na Bangladéš, izraelskou okupací Palestiny a vvšeprostupující expanzí sériové monokultury. Součástí Filastinova vystoupení bude projekce z vlastní dílny.

Jeho živé vystoupení obklíčí DJové Yukimura, Wadi a Coltcharam z uskupení Kaliyuga Sound s experimentální hudbou ze všech kontinentů a svěží Deus Ex Machina s eklektickou smrští hudby, kterou servíruje s energií Terminátora v plesových šatech.

Dolní sál plný dubstepu rozvibrují nejdéle sloužící dubstepový pilot v českém hudebním prostoru Priapus, nadějný producent Matoa, Abu se svým specialním basovým setem a zvukový inženýr každé SHQ DJ ESP.

www.crossclub.cz
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016