PARTYINFO

 

JON KENNEDY LIVE BAND

Datum konání:
12.03.2009 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Tall
Live:
Jon Kennedy & live band (uk)
Popis:
start 19:00, vstup 130/200 czk
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Jon Kennedy: ".....mám to v krvi!"
Čtveřice muzikantů z Anglie. Bicím velí Jon Kennedy, vokálům zpěvačka Sarah Scott. Taková jest sestava Jon Kennedy live bandu, který vystoupí ve čtvrtek 12.3. od 19h v klubu Roxy. Pokud se chcete dozvědět o Jonovi trochu více, máte možnost si doplnit znalosti v tomto rozhovoru.  Vstupenky lze zakoupit za 130czk do středy, v den koncertu pak už jen na místě po otevření klubu za 200czk. Uvádí Roxy promotion
 
V Praze už sis odbyl před rokem svou premiéru – jaké máš na tohle vystoupení vzpomínky?

Poslední koncert byl úžasný – a hlavně publikum, které nás doslova donutilo k přídavkům, a to i přesto, že už jsme vlastně neměli skoro co hrát ;) „I love the architecture, the trams and the ROXY !!!!“



Nemáš tak trochu obavy ze svého prokletého „kennedyovského“ příjmení? Nebojíš se, že se ti taky může přihodit něco zlého? ;)

Haha.. :) Už se mi to toho, myslím, stalo zlého až dost, takže jsem pro několik dalších let v bezpečí ;)

Nedávno jsi dokončil své 2LP s názvem „14“ – co je charakteristické pro zvuk, který obsahuje? 

Nové album je oproti třem předchozím hutnější a více založené na vokálech. Sklouzávám lehce do downbeatu, temnějších linek a pocitové hudby …je to trochu rock, trochu hip hop, ale hlavně hudba srdcem a duší.

Kde jsi trávil nejvíc času, když jsi v hlavě tohle album plánoval (nepočítám studio).

Inspiroval jsem hodně během několikaměsíčního cestování po celém světě.  

Jaké nové hudební vlivy můžeme očekávat v tvé další produkci?

Opět jsem se vrátil jsem k počátkům hip hopu, zbožňuju ten zvuk …hutné basové linky a nekompromisní bicí. Mám to v sobě…, nevím proč to mám tak rád, …ale mám!

Jaký labely patří mezi tvé oblíbené? Zaujalo tě v poslední době nějaké album/umělec?

Oblíbených labelů a umělců je opravdu hodně. Příliš mnoho, abych nějakého vybral. Nerad bych jmenoval, protože nemohu všechny …a to by bylo vůči těm opomenutým nefér.

Přijal bys nabídku vydávat pod Ninja Tune?

Popravdě mám dost společného s touto scénou po mnoho let a určitě by mi to pomohlo ve vydávání desek, dostat se do TV by bylo snažší …a také by to bylo samozřejmě oživení i pro mé bankovní konto ;)

Jaký spatřuješ cíl v hudbě, kterou děláš? Je to více o tvém vlastním uspokojení se, nebo o vydání ze sebe toho nejlepší skrze hudbu pro ty ostatní.

Nemám zrovna tyhle cíle. Míval jsem je ale někdy v roce 1999/2000 a dosáhla jsem jich. Bylo to o tom udělat mou hudbu dostupnou ve fyzickém formátu, který si můžeš koupit, poslechnout, užít si a pak třeba prodat, když tě začne nudit.  

Koncem května se chystá do Roxy Mr. Scruff, který ti v začátcích docela pomohl tím, že hrál tvůj track Tell me how you feel. Nechystáte nějakou spolupráci?

Andy je moc dobrý přítel z mého rodného Manchesteru. Od doby, kdy začal dělat na svém impériu a byznysu s čajem (pozn.: více zde www.makeusabrew.com ) jsem ho ale neviděl, navíc teď žijeme každý v jiném městě. To, co Andy dělá, se mi moc líbí …navíc je to opravdu originální chlápek.  

Pokud bys měl sestavit line up na vlastní narozeninovou party, …kdo by tam byl?

Darth Vader, Ming the Merciless, Hendrix, Sasha Grey, Jenna Jameson, Belladonna …jen tak namátkou.

U nás je hodně drum and bassových fanoušků, …co ty a tvoje bicí? …zabrousíš někdy i do drum and bassu? …baví tě?

Miluju drum and bass ...nebo jungle, jak se tomu dřív říkalo. Zvuk z 90 let je nejrychlejší a pro mě hodně oduševnělý. Na tomhle jsem začínal, moje první nahrávky byly dvanáctipalce právě z této éry. Mám to v krvi… pamatuju si, jak jsem hrával po klubech v Manchesteru a MOC si to užíval…

Poslední záverečná otázka – Co pro tebe mohu udělat …a co můžeš udělat ty pro mě? :)

Můžeš tenhle rozhovor nechat vytisknou v tučném písmu a zmiňovat mé album při každém rozhovoru, dokonce i s tvojí mámou! No a já se ti – až to bude vytištěné – pod to mohu podepsat …abys to pak mohl prodat třeba na ebay. ;)))


Rozhovor vedl: Petr Tajčman, Roxy promotion

Jon Kennedy - Am I Groovin You?

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ak1i80tnBNU&hl=cs&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ak1i80tnBNU&hl=cs&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
 
Jon Kennedy v pražském klubu Roxy - profil Jon Kennedy se vrací v březnu do Roxy

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z koncertu Jon Kennedy live band od Myclicka
 

Fotoreporty

 
MHD
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016