PARTYINFO

 

JUST LIKE THAT

Datum konání:
27.03.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Iron Curtis (DE/mirau rec./two-b-music), Pat Heart (afrodrops), Lukas Micka, Matt Flores (combination rec, de),
Popis:
start 22:00, vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Iron Curtis hoste březnového vydání Just Like That
Březnový Just Like That pokračuje s DJem Ironem Curtisem (Mirau Musik), novým houseovým objevem z Berlína! V hudebním stylu Irona Curtise se prolíná současně Detroit, Chicago a Hamburk sound.
 
V Norimberku, ze kterého pochází, je Iron Curtis známější jako Johannes Paluka. S touto přezdívkou tam také vystupuje za gramofony. Deep-house se soulful technem v dráždivě fascinujícím podání - Curtisův styl balancuje na hranici zminimalizovaného, ale nikdy ne minimal soundu. Záblesky kýče rozjasňují temný vesmír Irona Curtise, ale v žádném případě nezasahují do melancholického podtextu. Ta pravá hudba na taneční parkety! 27. března 2009 to Iron Curtis přijede rozbalit poprvé do Prahy, kde vystoupí na párty Just Like That na houseboatu U Bukanýra. Buďte u toho!

Vzhledem k tomu, že další Just Like That je skoro na spadnutí, rozhodli jsme se, že Vám Irona Curtise představíme blíže a trochu jsme ho vyzpovídali:

Ahoj Irone, víme o tobě, že Iron Curtis je tvé druhé já. Mohl bys nám ve zkratce říci něco o Ironovi a něco o Johannesovi Palukovi a jaký je mezi nimi rozdíl?

No, všechno to začalo v lednu roku 2008, když jsem se vrátil z kina, z filmu „Control“, který vypráví příběh o Ianu Curtisovi z Joy Division, což je skupina, kterou fakt zbožňuji. Ještě ten večer jsem pokračoval ve skládání nového tracku, na kterém jsem začal pracovat před několika dny a místo abych ho uložil pod jménem Paluka, což je jméno, které běžně používám pro svoje tracky a DJing, tak jsem ho uložil jako Iron Curtis. Toť vše (smích). Zřejmě za to mohla atmosféra toho filmu společně s mrazivým počasím se sněhem, která mě tehdy v noci totálně uchvátila. Zkrátka jsem cítil, že tento track se něčím odlišuje od tracků, které jsem skládal předtím.

Rozdíl mezi Curtisem a Palukou je hlavně v tom, že hudba Irona Curtise je trochu temnější a je z ní více cítit vliv Detroitu. Kdežto hudba Johannese Paluky je takový nadýchanější raw house (prostě něco pro načančané barbíny (smích)). Ale upřímně řečeno hranice mezi těmito dvěma je velmi tenká a často se sám ztrácím…

Pocházíš z Norimberka, ale už nějakou dobu žiješ v Berlíně. Proč jsi se přestěhoval právě do Berlína. Mohl bys nám říci něco o životě v Berlíně?

Do Berlína jsem se přestěhoval za svou přítelkyní. Loni jsem dokončil školu a zdálo se mi, že bych mohl vyzkoušet žít nějaký čas v Berlíně. Momentálně se tu snažím najít práci, ale je to mnohem těžší, než jsem čekal. Ale jinak mám Berlín opravdu rád, i přes to, že si někdy připadám trochu ztracený, protože je to opravdu pořádné město. Poznal jsem tu fajn lidi, objevil dobré párty a kluby a skvěle si užívám i skvělé nabídky kulturního vyžití a svérázné atmosféry města.

Slyšel jsem, že máš svoji vlastní Radio show. Můžeš nám ji krátce představit a říci nám, kde si ji můžeme případně poslechnout?

Byl jsem součástí DJ kolektivu, který měl svoji pravidelnou show na Radio Z (nekomerční rádio stanici v Norimberku) jménem 'Nachtclub' (čtvrtek – neděle od půlnoci do dvou ráno). Bohužel jsem toho musel nechat, protože jsem se přestěhoval do Berlína. Ale jakmile to bude možné, chci se tomu zase věnovat. Hlavně proto, že tuhle práci mám opravdu rád.

V Německu máš několik rezidentních nocí. Můžeš nám přiblížit, o čem jsou?

Vlastně mám dvě pravidelné rezidentní noci v Norimberku. Jedna se jmenuje 'The Electric Dog' a věnuji se jí společně se svými přáteli b.orange a yellowman57. T.E.D. běží od roku 2004 v klubu DEST, který je nedaleko centra. Občas děláme i nějaké bookingy, v minulosti to byli třeba: Kate Wax, Matias Aguayo, Dachshund, Swayzak – všechno jenom DJs, které máme s klukama opravdu rádi. Našim cílem však zůstává to, že spolu můžeme hrát v klubu a máme možnost pro lidi vytvořit vřelou, přátelskou a příjemnou atmosféru. Hrajeme všechno od deep & acid house až po soulful techno.

Druhá noc se jmenuje 'Elektronisch Rocken' a spolupracujeme na ní společně s mým kamarádem Jool. Základní myšlenka této párty je podobná jako u T.E.D, to znamená párty stylem „udělej si sám“ (tiskneme si letáky, připravujeme dekorace, zkrátka všechno děláme sami). Akorát muziku hrajeme jinou, od raw disco (old & new), acid house klasiku, proto-electro and punky funky cowbell dance tracks až po new techno & house nahrávky (např. od labelů DFA, Rong, Clone, Brontosaurus, Environ, Tigersushi, Running Back, Rekids, Dial).

Co očekáváš od návštěvy Prahy a co si myslíš o koncepci párty “Just Like That – No hype, just good vibes….”?

Už se na návštěvu Prahy opravdu těším, ještě jsem tu nikdy nebyl. Navíc mám pocit, že vy kluci z Just Like That děláte párty úplně stejným stylem jako my tady v Norimberku. Jsem si jistý, že to bude skvělá párty a výborně si to užijeme! 


Interview připravil Pepi Čipov
Přeložila Daniela Císařovská

Více informací o aktuálním týdnu U Bukanýra se dočtete zde.
 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z návštěvy Matta Florese v Praze od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016