PARTYINFO

 

PIRATES OF SOUND

Datum konání:
28.03.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
ID (uk), Tossit (sirius), Valoa
Popis:
start 22:00, vstup zdarma
 
 
Pirates of Sound v temném provedení
Oblíbená party na pražském houseboatu U Bukanýra Pirates of Sound, pořádaná neúnavným propagátorem vinylu a dobré nálady Tossitem ze Sirius Smart Sounds, je opět zde. Tentokráte v temném provedení, před kterým utekla z Prahy i velká voda a umožnila návrat houseboatu zpět ke svému molu. Čeká nás dubstep, breaks a triphop…
 
Rezidentem a průvodcem je tedy Tossit, kterého snad už pražskému publiku není potřeba více představovat. Support roli přijal „ninja“ Valoa, který začínal před 8 lety silně ovlivněný londýnským nezavislým labelem Ninja Tune. V jeho truhle tedy najdeme od trip hopu, chillout až po nu-jazz a breakbeat. Jako správný ninja se nebál nikdy experimentovat a tak logicky v roce 2005 přišla pod jeho ruce první dubstepová deska. 140 BPM v kombinaci s hutnou basovou linkou a striktně dolomeným beatem se mu na několik budoucích let stává zvukovým domovem. Zalíbení nalezl v produkci umělců jako Coki, Distance, Scuba či Elemental. Své bojové dovednosti měl možnost předvést vedle lidí jako Mac Coal, Moving Ninja, Kid Koala, Herbaliser nebo Taskforce.

Hlavním hostem večera však bude opět velmi „zlý“ britský bukanýr I.D., se kterým jsme prohodili pár otázek a odpovědí…

Kdo jsi a co jsi dělal posledních pár let? Kdy jsi vlastně začal s produkcí?

Ahoj! Jsem Ed a vystupuji a produkuji pod jménem I.D.. Hraji už bezmála 12 let a s vlastní produkcí jsem začal v roce 2004. V posledních letech jsem vydal breakbeatové album s Baobingem jménem „Big Monster“ u Fat! Records (pozn. „Album roku“ dle volby DJ Magazine UK) a pracoval také hodně na solo projektu, který bych asi nazval „breakstep“, který tak nějak zapadá přesně mezi breaks a dubstep.

Chystá se nějaká nová deska?
 
A kolik! Tento měsíc mi už vyšla deska u Passenger Records a 3-skladbová spolupráce s Reso na desce u Smokin‘ Sessions. Příští měsíc výjde můj remix na The Body Snatchers na Passengers a deska na labelu Mata-Syn, který je zaměřený na deep dubstep. Pak následuje další deska na Passenger, na Urban Graffiti a spolupráce se Skinnz (Baobingovo dubstepové alter ego) pro label Earwax. Chystají se i další skvělé věci, ale o těch zatím nechci mluvit, dokud nejsou potvrzené.

Dubstep = nový minimal? Nejedou teď všichni na tom, co zrovna frčí? Když se podívám na to, co vychází u Soundboy (dnb label) nebo na Crosstownrebels (minimal-tech-house label)…
 
To je dobrá otázka. Myslím, že dubstep má většinou větší účinek jak minimal, protože jsou tu lidé jako Shackleton a 2562, kteří jsou ovlivněni více technem a pak jsou tu lidi jako Caspa a Skream, kteří pracují i s dnb stejně jako Mala, který má v sobě více reggae vlivů. Takže tedy v tuto chvíli je dubstep žánr s dost širokým záběrem. V podstatě můžete udělat cokoli a pojmenovat to dubstep, dokonce i Snoop Dogg nedávno nahrál rap do dubstepové skladby! Jakýkoli populární styl má své „trendy fanoušky“, ale myslím si, že je příliš pestrý na to být další alfa nebo omega. Prozatím!

Co pro tebe znamená dubstep?
 
Pro mě je dubstep hudba s nejméně pravidly v současnosti. Když uděláš breakbeatovou skladbu a vynecháš „rytmičák“ nebo když uděláš house skladbu s pouze 2 kopáky ve 4 dobém taktu, lidé v breakbeatové či house scéně by je nebrali. Teď ale můžeš dělat v dubstepu cokoli. Lidé tomu budou otevření a to je podle mě velmi vzrušující.

Co od tebe můžeme očekávat v sobotu na Bukanýru?

Beaty! Beaty všech druhů od Ragga přes Breaks, Dubste až po Garage a mnohem více.
 
Vinyl nebo Digital? ;-)


Jsem velký fanoušek vinylu. Dávám mu přednost před CD a dost z vinylů hraji. Ale když budu mluvit jako producent tak hraji i hodně nevydaných věcí na CD.


Více o dalších akcích na Bukanýru, které jsou pro vás připraveny na tento týden se dočtete zde.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016