PARTYINFO

 

BUSH

Datum konání:
20.03.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Cyantific (hospital records, myspace.com/cyantific), IM Cyber (roxy praha, tc), Brooklyn feat. MC Lin-Dee, Bano (conspiracydjs.com)
2nd stage - Los Dodos (brada & grove)
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 100 czk, poté 150 czk
Line-up:
22:00 - 23:30 Bano
23:30 - 01:30 Brooklyn feat. MC Lin-Dee
01:30 - 03:00 Cyantific
03:00 - 05:00 Im Cyber
breakbeat kill out djs: Los Dodos (brada & groove)
 
 
Cyantific (Hospital rec.) v pátek na BUSHi
Páteční BUSH v Roxy se opět promění v poctivou drum and bassovou kliniku, kde se o své pravidelné pacienty starají špičkoví britští drumologové. Hlavním hostem totiž bude Jonathan Stanley aka CYANTIFIC (uk) ze stáje Hospital Records. Na hlavní stagi dále rezidentka IM CYBER, Brooklyn feat. MC Lin-Dee a Bano. O vaši pozornost se v chill outu budou prát breakbeatoví Los Dodos (brada & grove).
 

Školák Jonathan Stanley trávil večery s uchem nalepeným k rádiu, kde ladil pirátské stanice, které hrávaly pro něj tak zajímavou, ale neznámou muziku, že se rozhodl o ní zjistit něco víc. Pátrání započal v londýnských vinyl shopech, kde směňoval své peníze na svačinu za desky s písničkami z rádia. Časem si ušetřil na řemínkové gramofony a začal zkoušet taky produkci. Díky společným známým se seznámil s dalším hudebním fanatikem Matthewem Whiteheadem a přestože každý z nich žral v té době trošku jinou muziku, brzy zjistili, že by jim šla docela dobře tvůrčí spolupráce. Celkem jim to šlapalo, i nějaký ten release vyšel, ale historie dua Cyantific se pořádně začala psát až v létě 2002. Jon hrál tenkrát na jedné party jako předskokan High Contrasta, jako poslední track tam šoupnul pecku z vlastní dílny, ta na High Constrasta udělala potřebný dojem a týden na to už Jon s Mattem nevěřícně kroutili hlavou, když zvedli telefon a z kouzelného sluchátka se ozvalo: „Tady Hospital Records, rádi bychom vám vydali desku.“ A tak přišel na svět vinyl 90/All Point West, debut u Hospitalu, který se stal jejich domovským labelem. A zápis Cyantific do drumandbassové scény se mohl obtáhnout zlatou konturou, protože úspěch na sebe nenechal dlouho čekat.

Jejich styl vychází z liquid funku, ale zabřednout v jednom stylu je všechno, jen ne to, co by si Cyantific kladli za cíl. Krom svých raných hudebních vzorů, k nimž Jon řadí Ed Rushe s Opticalem, Matrixe a později třeba Subfocuse, má v hlavě taky silné paměťové stopy s melodiemi Michaela Jacksona, Santany nebo Milese Davise, jejichž desky doma sjížděl jeho otec. Kluci si dnes rádi poslechnou všechno, elektro, house i hardcore a Jon koneckonců říká, že není zdravé poslouchat moc drumandbassu, když ho sami skládáte. V tvorbě nemají problém opustit zpívánky a vydat se temnější cestou, rádi experimentují a vyšperkovávají tracky nečekanými nápady, ale vždy myslí na to, aby jejich hudba dobře fungovala na roztančeném parketě. Cyantific razí heslo „kvalita, ne kvantita“ a rozhodně nepatří k těm, kdo by si mysleli, že drumandbass je mrtvý.

V roce 2005 dali dohromady hity nabité album Ghetto Blaster a druhého by se fandové měli dočkat letos. Pokud vás zajímá něco z jejich produkce, zaměřte se na tracky Ghetto Blaster, Don´t Follow, Coming Unstuck a Disconnected – to jsou ty, na které je sám Jon nejvíc hrdý. V mezičase se Cyantific určitě nenudí, celé dny (tedy aspoň Jon, Matt je spíš noční pták) makají ve studiu na remixech nebo vlastních věcech. Večery Jon tráví jako DJ v domácích i světových klubech, kde tenhle staromilský fanoušek vinylů předvádí excelentní mixy ze tří gramofonů. Dostal taky příležitost dát dohromady už tři díly oficiálního Hospital Mixu. Jeho nadprůměrné DJské schopnosti byly v roce 2007 zhodnoceny oceněním Best Breakthrough DJ v britských 1Xtra Awards. Pocty se mu dostalo taky tím, že se o něm mluví jako o novodobém Andym C, což je jeden z jeho idolů. Jonův trik, jak si zachovat při hraní originalitu a svěžest, tkví v tom, že se prostě snaží moc neposlouchat, jak hrají ostatní.

20. března přijede Jon aka DJ Cyantific do Prahy na svoji druhou návštěvu České republiky. Pokud rádi tančíte, určitě se za ním vypravte do Roxy na Bush.

http://www.myspace.com/cyantific

za profil děkujeme Elis /drumandbass.cz/

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016