PARTYINFO

 

ULTIMA

Datum konání:
11.04.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Ortin Cam (myspace.com/ortincam, be), Agent (kne´deep), Nois (idj.cz/nois)
2nd stage - Tintin (geckosound) & Sat (djsat.com)
Popis:
start 22:00, vstup do 23:00 150 czk, poté 200 czk
Line-up:
22:00 - 23:30 Nois
23:30 - 01:30 Agent
01:30 - 03:30 Ortin Cam
03:30 - 05:30 Jamal DJs

chill out djs: Tintin & Sat
 
2 čtenáři Techno.cz byli této akci
 
Ortin Cam tuto sobotu v Roxy
Náhradní termín za zrušené únorové vystoupení na sebe nenechal dlouho čekat a již tuto sobotu se v Roxy na Ultimě představí Ortin Cam z Belgie. Jeho produkci můžete najít u firem jako Missile, Zenit nebo Primate a v osobních žebříčcích nejslavnějších kolegů jako Richie Hawtin, Carl Cox nebo Dave Clarke. Během dvou let dokázal vyhovět více jak dvaceti žádostem o remix (např. Adam Jay, Tomaz vs Filterheadz, Cave). Vedle rezidenta Agenta na hlavní stagi také Nois & Jamal djs. Start jako vždy na desátou s výhodnějším vstupem do 23h. Uvádí Roxy promotion.
 
Náš příběh začíná v Belgii roku 1982, kdy se v belgickém městečku Hasselt narodil Tom Macoye. Následujících patnáct let vyrůstal tak jako mnozí z nás mezi sourozenci, kamarády a školou. Poté už si začíná uvědomovat svou touhu vplout do světa tónů a beatů. Kupuje si své první taneční a hiphopové desky a je přilepený na rozhlasovém přijímači, když dávají jeho oblíbený pořad „Teknoville“. Zároveň se chce na hudbě podílet i aktivně, a tak si začíná hrát s beaty na primitivním počítači a experimentovat s hraním desek. Následující dva roky značnou měrou přispěly ke stylu techna, který dnes Tom hraje pod pseudonymem Ortin Cam.



V sedmnácti letech už má Tom za sebou nějaké hotové tracky a zkušenosti s deejayingem. Často hrává na lokálních večírcích a rozesílá svoje demáče, tenkrát samozřejmě ještě na kazetách. Jednu rozhlasovou stanici v Bruselu zaujal jeho styl, a tak dostal Ortin Cam své první pozvání k rozhlasovému setu v přímém přenosu. Tehdy zahrál i pár svých vlastních tracků z CD a od majitele daného rádia dostal kontakt na firmu Headroom Group, která zastřešovala labely jako Invasion, Session nebo Traction. Po několika dnech byla ruka v rukávě a Tom měl na stole nahrávací smlouvu.

Na první oficiální nahrávku se čerpalo ještě z dema, vyšla na labelu Invasion pod číslem 11. Poté následovaly další desky pod značkami Pornographic, ANLX či znovu Invasion, až se roku 2003 firma Headroom rozpadla. Naštěstí se podařilo labely nastartovat znovu na vlastní pěst a i produkční spolupráce Ortina Cama se šéfem těchto značek Zzinem nesla úspěchy. Nakonec ještě spolu s Gussem Carverem utvořili plodný produkční tým.

Dokud Tom chodil na vysokou školu, nemohl se ještě hudbě věnovat na sto procent, ale od roku 2004 už jde do hraní naplno a začíná i s live sety. Jeho produkci dnes můžete najít u firem jako Missile, Zenit nebo Primate a v osobních žebříčcích nejslavnějších kolegů jako Richie Hawtin, Carl Cox nebo Dave Clarke. Během dvou let dokáže vyhovět dvaceti žádostem o remix (např. Adam Jay, Tomaz vs Filterheadz, Cave) a hraje například v Británii, Španělsku, Francii, Německu, Nizozemí či v Turecku. 14. února jej můžete vidět i v České republice, a to v rámci klubové noci Ultima v pražské Roxy.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016