PARTYINFO

 

9. NAROZENINY KLUBU LE CLAN

Datum konání:
27.03.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Le Clan
DJs:
Orion, Tossit, Surprise, Pat Heart, South Soul, Alex Doche, Katie, David Bowles, Angel Charlie
Popis:
start 23:59, vstup 249 czk
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Rozhovor s Clemence Trevillot Vasek o klubu Le Clan
Někdo chodí spát víkend co víkend se slepicemi, jiný až s ranním kuropěním, ti největší frajeři z klubu odchází v poledne... :) Le Clan, který se přímo na after párty specializuje a jehož motto zní: Respect, Comfort, Freedom, bude tento víkend slavit neuvěřitelné deváté narozeniny! Uznáte sami, že vyzpovídat majitelku s půvabným jménem Clemence Trevillot Vasek jsme zkrátka museli a těch symbolických devět otázek jí položil ten malý čertík, který tu také zdomácněl a právě tam odehrál už stovky hodin – Pat Heart. Díky a všechno NEJ! 
 
Jste z Francie, ale žijete v Praze již přes 12 let. Proč Praha?

Potkala jsem úžasného českého muže v roce 1993. Vzali jsme se v Paříži a přestěhovali se do Prahy o dva roky později.



Proč jste se rozhodla otevřít klub?

Nudila jsem se. Potřebovala jsem zaměstnání, abych našla vlastní identitu a také přátele.

A proč after party?

Dobrá otázka. Původně to nebylo mé rozhodnutí. Na prvních vizitkách byly uvedeny otevírací hodiny od 16:00 do 4:00. Dnes je to téměř obráceně. Otevíráme ve 2:00 a zavíráme, když všichni zákazníci odejdou, většinou kolem poledne. Dá se říci, že to nebylo v plánu. S velkým úspěchem Le Clanu v prvním roce své existence přišly také problémy s hlukem na ulici i v klubu, který rušil sousedy. S ohledem na ně jsme tedy museli ztišit hudbu. Takže lidé začali chodit později a svůj večer končili právě v Le Clanu. Mohli tančit, ale mohli také potkat “otevřené” lidi, mluvit o filozofii a někdy také měnit svět. Le Clan je jiný, než ostatní kluby, je jedinečný a neshoduje  se s představou typického after party klubu. Hudba je kvalitní, ale není agresivní, což umožňuje konverzaci presahující „ahoj a čau“. Hrají zde známí DJ’s jako je Tráva, Pat Heart nebo Angel Charlie. Právě oni jsou duší Le Clanu.



Proč zrovna název “Le Clan”?

Zvolila jsem tento název, protože jako cizinec jsem potřebovala novou rodinu. Tuto rodinu jsem našla v přátelích stejně jako v mých zaměstnancích a některých zákaznících. Le Clan je otevřen všem, ale zde je jedna dobrá rada: zapamatujte si slovo Respekt. Protože za velké prohřešky proti tomuto principu vám může být odepřen přístup a za menší prohřešky budete muset zaplatit pokutu. Vybrané peníze za tyto pokuty putují na charitu. Je to způsob, jak vrátit světu alespon část štěstí, které jsem v životě měla. Většina lidí, kteří museli pokutu zaplatit, se navíc něčemu naučili a troufám si říci, že se stali lepšími lidmi. Včetně mě!

9 let nočního života v Praze, jste unavená?

Přiznávám, že ano, ale mohu také říci, že žiji sen. Je to jako nekonečná narozeninová oslava. Každý den je plný nových zkušeností a nových lidí. Neustále potkávám nové přátele, kteří mě, každý jiným způsobem, inetelektuálně obohacují. V Praze je život plný překvapení. Myslím, že kdybych zůstala v Paříži, byla bych ochuzena o hodně věcí. Tady mohu skutečně žít a je tu také mnohem více svobody. Praha je jako vesnice, kde se všechno rozkřikne, ale má všechny výhody kosmopolitního velkoměsta v srdci Evropy. Velká směs kultur lidem také otevírá mysl. Mám pocit, že za 9 let jsem se naučila víc, než za skoro 40, hlavně v oblasti lidských vztahů. Narodila jsem se ve šlechtické rodině z Paříže, která mě vždy před vším chránila. Zde je to jiné, rozdíly mezi společenskými třídami nejsou tak markantní. Všichni jsou promíchaní – bohatí a chudí, staří a mladí, cizinci a Češi. Zde jsem zažila dobré i zlé, potkala jsem úžasné lidi i největší ubožáky. Život v Praze mě naučil opravdu žít a jak říká Edith Piaf: „Ničeho nelituji“. Chtěla jsem otevřít klub, který by tuto Prahu reprezentoval, i když má francouzský název. Naše filozofie je zalozená na svobodě. Ale svoboda musí jít ruku v ruce s respektem. Respekt vůči pravidlům, ostatním i vůči sobě. Z počátku to nebylo jednoduché. Dovedete si představit rozvedenou matku v cizí zemi. Je to dlouhá historie a realita je často ještě divočejší, než si většina dovede představit. Ani nebudu zmiňovat problémy se sousedy, dealery, výpalným...



Jak vypadá situace dnes?

Dnes, po mnoha peripetiích, jsem konečně v Praze získala respekt, a Le Clan tuto cestu reflektuje. Je to respektovaný klub, kde vás u vchodu přivítají s úsměvem. Barmanky jsou upřímné a často vás ochrání před vámi samotnými. Mnoho zákazníků nám děkuje, když najdeme jejich kabát, mobil nebo peněženku plnou peněz. Samozřejmě, že Le Clan není dokonalý. Mým snem je mít klub, kde by zákazníci byli jen známí nebo známí známých. Pokud počkáte ještě 9 let, vsadím se, že se mi to podaří. Princip Le Clanu by se pak podobal klubu Castel v Paříži. Jim se to podařilo za 20 let! Le Clan je diskrétní klub, nesnažíme se o propagaci reklamou. Přesto jste zde mohli potkat osobnosti jako je Bruce Willis, Mat Damon a mnoho jiných, ne tak slavných, ale stejně nadšených naším klubem.

Co nejvíc nesnášíte?

Zlé a hloupé lidi.



Co máte nejraději?

Humor a lidskou interakci plnou respektu.

Máte nějaké plány?

Ano. Zlepšovat Le Clan, sebe i ostatní...

ptal se: Pat Heart
překlad: Tania
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016