PARTYINFO

 

SEXY BEATS

Datum konání:
11.04.2009 - sobota
Místo konání:
Praha - houseboat U Bukanýra
DJs:
Rikki Newton (australia), Fatty M. (nightphunk), Clubvibe (roxy)
Popis:
start 22:00, vstup zdarma
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
DJ Schwa u zpovědi Fattyho M před sobotní party Sexy Beats
 
 
Tak jak se těšíš v sobotu na Bukanýr, Michale? Máš k němu nějaký zvláštní vztah?

Bukanýr je příjemný klub se super klientelou a dobrým zvukem. Stačí 50 lidí a máte výborný rodinný mejdan. Přesně tenhle typ klubu mam rád. Dj má dobrý kontakt s tanečníky, žádný back stage, podium, lasery, mlha a další nesmysly.



Proč jsi odjel před 4 lety do Austrálie? Chtěl jsi poznat novou zemi, nebo byla hlavní příčina, ubíjející stereotyp české taneční scény a žádný progres?

Abych pravdu řekl, tak před 4 roky jsem žádnou jinou scénu pořádně neznal. Občas jsme jezdili hrát do Německa a Rakouska, ale vcelku jsem byl s tím jak to chodí tady v Čechách spokojený. Malé akcičky, spousta kamarádů a dobrého piva. Až život v Sydney mě ukázal, co je to pravá taneční scéna. S tím co se děje tady se to vůbec nedá srovnávat. U nás vlastně žádná scéna není. 90 % návštěvníků ani neví jaký je rozdíl mezi house a techno a například Beatport je pro lidi u nás španělská vesnice.

Co Austrálie? Je to tam jak u nás,že velká akce musí mít, vždy trancového headlinera? Nebo přijdou lidi na zajímavější lidi jako Loco Dice, Dubfire či Ricardo Villalobos?

Nedávno v Sydney hrál Ricardo na lodi o kapacitě asi 700 lidi a akce byla beznadějné vyprodána. Tento víkend například, moji kamarádi a bývalí spolubydlící, dělají mejdan v klubu Cross (Sydney) s Minilogue, Daniel Dreier, Peter Gun a Mark Romboy. Proste lahůdka… to ale nejsou žádné halovky. Chodi jim tam 500-700 lidi maximum. Na Australské halovce jsem nikdy nebyl, ale je to stejné jako u nás. Trancový headliner, všichni v bílém a jedou. To má od kvalitní muziky hodně daleko. Co se týká velkých akcí tak je v Austrálií mnoho festivalů. V létě jsem hrál v Melbourne na Rainbow Serpent, kam prislo asi 10 000 lidi a headliner byl Matthew Johnson s Cobblestone Jazz kapelou. Dobře jsem si také zahrál na Good Vibrations s Fat Boy Slim, Stanton Warriors, Deadmau5, Presets a Rony Size.

Co tvůj projekt Shades of Gray? Cítíš velký posun ve vaší produkci? Váš track Moog in the House byl 6 v top downloads na Beatportu a viděl jsem ho hrát lidi jako Justin Martin....

Jasně, tohle opravdu potěší a povzbudí. Vůbec jsme to nečekali. B stranu teto desky hrál v Praze a Rumunsku i Laurent Garnier. Je to pro nás velká motivace. Všechny skladby co teď děláme si labely berou na releasy. Ted nám pracuje na remixu Ramon Tapia. Moc se těším na jeho remix..

Co říkáš na české publikum? Co bys v česku změnil?

Musím přiznat, že české párty jsou opravdu mnoho legrace. Vše je takové uvolněné a většinou lidé nic neřeší. Například oproti Austrálii kde porad někdo něco řeší. Co bych změnil? Začal bych na školách vyučovat základy dobré taneční muziky a marketingu… haha

Slyšel jsem,že hraješ na velice úspěšných afterparties SPICE. Co je na nich tak vlastního?

SPICE afterparty jsou opravdu legendární. Mluví se o nich po celém světě a Murat, který před 4 roky tento mejdan založil, na SPICU opravdu tvrdě maká. Abych atmosféru SPICE přiblížil, je to nedělní mejdan který začíná v 5 ráno. Ještě než party začne, tak je před klubem 300 lidi ve fronte. Klub má dvě parta a někdy se tam ukáže až 500 lidi. Hrajeme tam s lidmi jako Martinez, John Selaway, Matthias Tanzmann, Stephan Bodzin, Gui Boratto, Oliver Koletzki, Butch, Jimpster, Trentemoller. Nejlepší na tom je, ze SPICE nemá žádnou reklamu v tisku, takže tam chodí lidi opravdu za muzikou.

A co léto? Rozdivočíš se jak minulou návštěvu v Čechách? Víš o čem mluvím, KOPR, Prasečák atd...

No, na nějaký ten prasečák určitě toto léto dojde ;)

ptal se: Fatty M
 
Sexy Beats @ Houseboat U Bukanýra

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z párty Sexy Beats od Myclicka
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016