PARTYINFO

 

ECLECTICA

Datum konání:
10.04.2009 - pátek
Místo konání:
Praha - Akropolis (malá scéna)
DJs:
Altered Natives (Eye4Eye, uk), Blue, Tall, Kid Ringo, Stanzim, Forest & Foxman
2nd stage - French Kiss DJs
Popis:
vstup 50 czk
 
 
Altered Natives tento pátek v Akropolis
10.dubna zahraje v rámci pražské klubové noci Eclectica londýnský projekt Danny Yorkeho nazvaný Altered Natives. Eclectica se orientuje na okrajové žánry klubové scény a futuristické formy černé hudby. Altered Natives je vzácným hostem, protože díky své nezaměnitelné vizi futuristického broken beatu, originálnímu zvuku a schopnosti roztříštit rytmiku až na hranici chápání a přitom skladbám ponechat jejich energický drive a groove je nepsaným králem nové vlny broken beatu.
 
S respektem k základům, které scéně položili IG Culture, Bugz In The Attic a Dego Ranks (4Hero), s formou odkazující na jeho klubové začátky éry drum´n´bassu a hip-hopu počátku devadesátých let, s vlivy techna a dubstepu si vybudoval Danny zvukové království, jímž je schopen pojmout jak africké hudební kořeny, urbanistickou džungli současného Londýna i světy daleko za hranicemi všedního vnímání.

Po hudebních začátcích v oblasti hip-hopu a drum´n´bassu studoval studiový zvuk, aby se posunul blíže svým vizím. V roce 1999 se Londýnem začal šířit fenomén zvaný broken beat pod taktovkou IG Culture. Právě na jeho labelu People vydal také Danny svou prvotinu My Days Of Being Wild a byl také jedním z těch, kteří byli u zrodu fenoménu klubové noci Co-Op.

V roce 2003 byl založen label Broadcite a Altered Natives se stal jedním z jeho tahounů na několik let. Debutoval na něm nadčasovým EP Black Soul Matrix. Broken-beatová centrála Co-Opr8 ho přizvala na svou kompilaci Our Music Our Culture a letos konečně vyšlo také jeho digitální album Thousand Days Of Patience na vlastním labelu Eye4Eye. To skýtá aktualizovanou verze zvuku broken beatu, futuristický jazz a masivní basy horko-krevného Altered Natives. Za jménem projektu stojí Dannyho původ (matka je Italka a otec pochází z Trinidadu).

Na malé scéně Paláce Akropolis ho doplní kompletní DJ sestava pražské party Eclectica a Danny slibuje mnoho nevydaného materiálu, stylové klasiky i přesahy a také premiéru tracku, který by měl vyjít během léta právě na pražském labelu Eclectica.

Altered Natives web:
www.myspace.com/alterednativeslondon

Eclectica web:
www.eclectica.cz
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016