PARTYINFO

 

PLANET CONNECTION

Datum konání:
14.04.2009 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Atalyja (koncert)
Popis:
start 19:00
 
 
Atalyja - držitelé ocenění litevská etnokapela roku 2008
21. března se ve Vilniusu konal již 4. ročník udělování cen v oblasti litevské alternativní hudby A.LT (něco jako „litevští alternativní andělé“), pořádaný různými vydavatelskými a produkčními společnostmi, které se zabývají nezávislou hudbou a spolupořadateli jsou taktéž hudební internetové portály. Udělování těchto cen se vztahuje na širokou škálu žánrů a stylů nekomerční hudby s cílem ohodnotit nejlepší skupiny a interprety, akce, jakož i propagátory alternativní hudby.
 
V oblasti etnické hudby byla ze tří nominovaných 25člennou porotou vyhlášena etnoskupinou roku 2008 ATALYJA - folk-rocková, post folk-rocková a world music skupina spojující ve své tvorbě starobylý litevský folklor s prvky a výrazovými prostředky rocku, jazzu a indické hudby, která bude v Praze k vidění první úterý po Velikonocích – 14. 4. 2009 v Paláci Akropolis v rámci projektu Planet Connection

Program Planet Connection:
19:00 Josef Miškovský: přednáška a promítání diapozitivů – LITVA
20:00 projekce: Vilnius – město kultury roku 2009 – světelná show
20:30 Atalyja (koncert)

ke každé vstupence zdarma "Šakotis" (národní sváteční koláč z litého těsta, podávaný například na svatbách. Vzhledem připomíná dutý stvol s množstvím větévek, odtud i název - šaka je litevsky větev)

www.atalyja.com
 
Planet Connection - Litva
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016